İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2.0 Ecoboost Nasıldır?

Kerim Bilge

Recommended Posts

Kerim Bilge

Değerli club üyeleri çok sevdiğim bir abim servis bakımlı full +full (kör nokta uyarı sistemine kadar) 2.0 ecoboost mondeo IV selective buldu ve almak istiyor. Yakıtının biraz fazla olduğunu biliyoruz ama yine de kullanımda ne kadar yakıyor? En merak ettiğimiz soru ise bu 2.0 ecoboostların kronik bir sorunu vs var mıdır? Bir de kullanılan şanzıman nasıl sağlam bir şanzıman mıdır?

Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

Arabanın aynısı amcamda var herhangi bir sorun yok şanzıman çok iyi powershift çift kavramalı yakıt konusunda ise basmassa yakmaz

Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı

Müthiş bir araba. Bazı arkadaşlar belki karşılaştırmanın yanlış olduğunu düşüneceklerdir ama aynı özelliklere, aynı konfora ve güvenlik donanımına sahip bir Mercedes ve/veya BMW almaya kalksanız en az 2,5 kat daha fazla ödemeniz gerekir.

Powershift şanzımana gelince, (kullanıcısı olarak söylüyorum) kesinlikle 10 numara, çok keyifli ve konforlu bir şanzıman. Hele ki 2.0 ecoboostta daha da keyifli olacaktır diye düşünüyorum. 

Yakıt tüketimi konusunda, şehir içinde belki çok(tamamen göreceli) yakıyor olabilir ama, sakin kullanımda üzeceğini sanmıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam forumda 1-2 kullanıcısı vardı. Onlar yazar ise daha sağlıklı olacaktır.

İnşallah alır ve sıkıntısız bir şekilde kullanırsınız.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Merak ettim baktım, Spritmonitor'de 10 l altında bir ortalaması var. O performans ve boyutta bir araç için hiç de fena değil.

Muadil Passat'tan çok daha ucuza gelecektir sanırım. Tek sıkıntı satarken yaşanabilir ama alırken ona göre indirimli bir fiyattan alınabilirse çok da sorun olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Değerli club üyeleri çok sevdiğim bir abim servis bakımlı full +full (kör nokta uyarı sistemine kadar) 2.0 ecoboost mondeo IV selective buldu ve almak istiyor. Yakıtının biraz fazla olduğunu biliyoruz ama yine de kullanımda ne kadar yakıyor? En merak ettiğimiz soru ise bu 2.0 ecoboostların kronik bir sorunu vs var mıdır? Bir de kullanılan şanzıman nasıl sağlam bir şanzıman mıdır?

Bilgehan Merhabalar...

Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Benim araç ta tekno paketli, ( kör nokta uyarısı, şerit takip asistanı, ş.içi ve dışı aktif fren destekli güvenlik sistemi, sunroof vs vs...)

Aracın kronik bir sorunu olduğunu açıkçası duymadım. KEsinlikle güzel bir araç. Ben normalde 3-6 ayda bir araç değiştiriyorum ama buna biraz binme niyetim var açıkçası. Gerçi yeni kasasını görünce kalp atışlarım hızlanıyor ama onda da 2.0 ecoboost malesef görünmüyor.

Araca gelince, donanım ve konfor olarak hakikaten bu sınufta başı çeken araçlardan. Arkadaşların da dediği gibi aynı sınıf ve donanımda premium olan araçlar ikinci elleri bile 200 den başlıyor. Malzeme kalitesi çok iyi bence. Özellikle fordlardaki çok eleştirilen ses yalıtımı olayı selective de büyük oranda halledilmiş.

Şanzıman zaten powershift o yüzden bence iyi. Biraz araştırırsan çift kavramalı şanzımanlar arasında en az arıza çıkantanlardan biridir. Aynı şanzıman jaguar ve volvo da da kullanılıyor zaten. Hem konforlu hem de performanstan çok da çalmayan bir şanzıman. Ayrıca yakıt tüketimini de diğer otomatikler kadar artırmayan bir şanzıman.

Yakıta gelince. Arkadaşlar da ifade etmiş ne kadar basarsan o kadar yakıyor. Ben hep yüksek beygirli arabalar kullandım bugüne kadar. Bundan önce insignia vardı 280 BG lik. KEsinlikle onunla kıyaslanmaz. Daha az yaktığı kesin. Şubatta memlekete gittim. 420 TL lik benzin ile toplamda 1200 km yaptım. Aşırı hızlı olmamakla birlikte 110-140 arası süratler ve araç dolu olarak ve kış lastikleri ile. Yazlık lastik ve boş araç 40-50 TL farkeder diye düşünüyorum. Şehir içi tabiki 10 lt nin altına düşürmek biraz zor :) 10-14 lt arası geziyor.

Tabiki 1700 kg, otomatik ve 240 beygirlik bir araçtan bahsediyoruz. Bence bu açıdan bakınca gayet makul değerler. Tabi meşhur atasözü bu araç için de geçerli

'' Aslan besleyen yemini düşünmez ''

Performans ve sürüş keyfi mükemmele yakın :) hiç nazlanmıyor, gitmem demiyor, milletin 100 le çıktığı rampaları 180 le çıkabiliyor, düz yolda 260 a ibreyi dayayıp devam etmek hiç de zor değil. Tabi ne kadar ekmek o kadar köfte.

Ben alır almaz tüm bakımlarını yaptırdım, hatta farlarda güneş yanıkları vardı onları bile temizletmek yerine değiştirdim, fren diskleri, balataları bujiler, kablolar aklına ne gelirse. Şu an keyifle biniyorum çok şükür.

Aklıma gelenler bunlar.

Bu arada bahsettiğiniz araç ne kadarmış. Şimdi damarım falan depreşir satayım dersem ona göre fiyat isteyeyim...

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Murat Bal

Kronik arızası var mıdır? Bu araçtan alma arefesindeyim. Aklımda soru işaretleri var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

Yağ yakıyor mu ve şanzımanın da problem var mı iyi bir baktirsaniz yeter.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Motorlarla ilgili bir sıkıntı yüzünden çalışmayan ve parça bulamayan bir 2.0 ecoboost vardı sanki forumda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...