Berat Erdem Aktaş 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Abilerim kardeşlerim, aracı yeni aldım bi kardeşimden bilen bilir belki Fiesta mk5 sport vardı onu verdik biraz büyüttük focus aldık malum havaların kötü olması, işsiz olmamız gibi etkenlerin sonucunda arabaya el atmaya başladım.. Pioneer teybin direksiyon kumandası ile kontrolüne imkan veren modüllerin pahalı olması, beni DIY moduna girmeye zorladı.. Buyrun fotolarla anlatıma İlk önce Ankaranın göz bebeği konya sokaktan gerekli malzemeler alınır : 1- Delikli Pertinaks 2- Kumanda tuşları 3- Dirençler 4- 3.5 mm jak ............. toplam : 5 tl ilk önce pioneer teyplerin w/r girişinin istediği direnç değerlerine göre prototip hazırladım daha sonra aracımda deneyince ses açma kapama, mode (source), seek ( tune up/down) tuşları haricindekileri fazladan yaptığımı anladım olsun deneyim oldu delikli pertinaksı, kumanda içinden çıkan devre boyutlarında kesip, konya sokaktan aldığım tuş ve dirençleri pertinaksın üzerine yerleştirdim. he bu arada bi foto daha olması gerekiyordu kumanda nası açılır diye ama onu çekmeyi unutmuşum kusura bakmayın ilk önce mode tuşunu kendinize doru çekerek çıkartırsınız daha sonra ses ve seek tuşlarının her birinin kenarlarında iki adet tırnak var onları dışarı doğru açtırarak çıkartıyorsunuz tavsiyem ilk önce seek tuşunu çıkarınız mantığını anladığınızda, çıkarması daha zor olan ses tuşlarını ayırmanız kolay olacaktır.. tuşlar çıktıktan sonra kumandanın altında üç delik var sağ ve soldaki tırnakları kurtardıktan sonra kaydırarak mekanizmayı dış cerçevesinden rahatlıkla ayırabilirsiniz.. daha sonrasında lehimleme işlemlerini hallettik çok çirkin oldu ama acemi birine göre güzel bi iş çıkardığımın kanaatindeyim neyse devam daha sonra kumanda içerisine montaj: sıra araç üzerindeki montaja: direksiyondan teybin arkasına gelen kumanda kablosundan siyah-beyaz ve kahverengi-sarı olan kabloları sıyırıp 3.5 mm jaktan çıkan tip ve sleeve diye adlandırılan kabloları buraya bağlıyoruz.. kumandadan çıkardığımız tip ve sleeve bağlandılarını kabloya bağlıyoruz sonra dıt dırı dııı dı dııııııııııı... en üstte paylaştığım şemada görülen +5v (Tip) teybe taktığımız 3.5 mm jaktan devreye gidiyor daha sonrasında tuşlardan birisine bastığımızda enerjisi değişerek tekrar 3.5 mm jaktan teybe geliyor sonrasında teyp kumanda edilmiş oluyor mantık bu şekilde... kusura bakmayın elektronik bilgim yoktur mantığıma yattığı şekilde anlatmaya çalıştım umarım faydalı bi paylaşım olur.. herkese kumandalı mutlu sürüşler dilerim 15 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Helal olsun diyecek birşeyim yok. Tebrik ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 Helal olsun diyecek birşeyim yok. Tebrik ediyorum. eyvallah üstad herkes bişeyler paylaşıyor kıskandım bendende bi fayda olsun istedim 4 Yorum bağlantısı
Rifat Berber 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Tebrik ediyorum çok başarılı. Cesaret alıp bende sony için olanı yapacağım sanırım. Umarım eski haline döndüğü zaman sorun olmaz. Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 Tebrik ediyorum çok başarılı. Cesaret alıp bende sony için olanı yapacağım sanırım. Umarım eski haline döndüğü zaman sorun olmaz. eski yani içerisinden çıkan yeşil devre kenarda dinleniyor onca yıl emek vermiş sonuçta geri dönüşünü istediğinizde sadece soketini takmak yeterli olacaktır he bu arada sony de bu şekilde çalışırmı bilmiyorum paylaştığım direnç değerleri pioneer e ait direnç değerlerini bulabilirseniz mantık aynı şekilde işleyecektir... Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Hey maşallah, bende zamanında merak sardım da sonradan yurt dışından burda 120 liraya sattıkları aleti 45 liraya alınca uğraşmadım. İsterdim bende elde yapayım böyle. Elinize sağlık.. 1 Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 Hey maşallah, bende zamanında merak sardım da sonradan yurt dışından burda 120 liraya sattıkları aleti 45 liraya alınca uğraşmadım. İsterdim bende elde yapayım böyle. Elinize sağlık.. eyvallah bu zımbırtıya 45 tl bile ayıramayacağım için bi cesaretle yaptık işte yakın zamanda direk tak fişi bitir işi yapmaya niyetliyim ama nası olacağını bilmiyorum işte keşke elektronik felan okusaymışım diye dertlenmedim değil 2 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Çok güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık. Foruma böyle insanlar gerekiyor. Abidik gubidik konular açan değil Yorum bağlantısı
Okan Tansel 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 hey maşallah anlamadığın bu kadar anlasan kesin yerli otomobili yapardın 3 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Çok güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık. Foruma böyle insanlar gerekiyor. Abidik gubidik konular açan değil mesela ? 1 Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 hey maşallah anlamadığın bu kadar anlasan kesin yerli otomobili yapardın eyvallah Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Böyle çalışmaların devamı temennisiyle, elinize sağlık.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 mesela ? Örnek verecek olsam çok var. Forum karışmasın şimdi [emoji48] [emoji13] Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 Böyle çalışmaların devamı temennisiyle, elinize sağlık.. inşallah teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 şu elektronik işi çok zevkli vallahi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Siz bunu bir şemadan çıkarıyorsanız, her markaya uygun yapın, montaj dahil 70tl'den epey müşteriniz olur:) elinize sağlık, başarılı, yararlı ve istenince neler yapılabileceğini gösteren bir çalışma olmuş. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Valla helal olsun. Çok iyi iş olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Siz bunu bir şemadan çıkarıyorsanız, her markaya uygun yapın, montaj dahil 70tl'den epey müşteriniz olur:) elinize sağlık, başarılı, yararlı ve istenince neler yapılabileceğini gösteren bir çalışma olmuş. Saygılarımla. Hepsi direnç değerleriyle oynayıp çalıştırılacak kadar basit değil ki Evren'im. Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 (düzenlendi) Siz bunu bir şemadan çıkarıyorsanız, her markaya uygun yapın, montaj dahil 70tl'den epey müşteriniz olur:) elinize sağlık, başarılı, yararlı ve istenince neler yapılabileceğini gösteren bir çalışma olmuş. Saygılarımla. her markanınkini ayrı ayrı denemek gerekir araştırmalarım sonucu bu değerler sanırım sony teyplerede uyuyormuş denemek isteyen buyursun 16 Şubat 2015 tarihinde Berat Erdem Aktaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 17 Şubat 2015 Paylaş 17 Şubat 2015 Güzel bir uğraş, Harika bir sonuç. Ellerinize sağlık. Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 17 Şubat 2015 Yazar Paylaş 17 Şubat 2015 Hepsi direnç değerleriyle oynayıp çalıştırılacak kadar basit değil ki Evren'im. murat abi şimdi sen öğretmensin pek izin vermeyebilirsin senin arabandan kopya çekmek serbestmi bi kaç fikir soktunda aklıma Yorum bağlantısı
Recommended Posts