İçeriğe Yönlendir

Garip Bir Sorun Kapı Açma Kapatma Sesi...

Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba,

Şöyle garip bir bir sorunum var.Herkezin yakından tanıdığı bir ses vardır kapı kapatılırken tok bir kapanma ve kitlenme sesi çıkar.Sanırım herkezin aklına gelmiştir bu ses işte benim sorunum da tamda bu.Şöför kapım açılırkende kapatılırkende tamamen çok hissiyatsız sessiz bir şekilde açılıp kapanıyor herhangi bir clik sesi kapanma sesi hiçbişey çıkmıyor  bu sorun diger kapılarda yok hepsi normal ancak şöför kapısında böyle bir sorun var bu sorunu nasıl çözebilirim?

Yorum bağlantısı

Bu bir sorun olmayabilir. o kapı daha önce kaza geçirmiş ve yan sanayi ile değişmiş olabilir. (kilit yada menteşeleri değişmiş olabilir) Kapı görevini sağlıklı şekilde yerine getiriyorsa fazla kafaya takmaya gerek yok derim..  ;)

Yorum bağlantısı
Ümit Volkan Durmaz

Bencede kafaya takilacak bir konu degil.ama illada kafaya takiyorum diyorsan kapinin ic kismini sok ve icerdeki mekanizmaya bir bak yada baktir derim sende benimgibisin anlasilan bende cok titizimdir.en ufak sorunu bile buyuturum.inanirmisin bilmem ama sifir aldigim polonun deposunu fulleyince sehir icinde giderken lakir lukur diye ses geliyor.kil oldum aramadigim yer kalmadi.adamlar benden illallah demis olacaklarki istanbula cagirdilar araca bakmak icin.tabi ben gitmedim ama cok canim sikilmasin diye depoyu fullemiyorum artik.:D

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

en fazla açılan şöför kapısı olduğu için,

kapının kilit karşılığı ve menteşe pimleri aşınmış olabilir,oto kilit üzerine deneyimli bir usta baksın derim,

kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Yada; şöför kapısı en fazla açılıp kapanan kapı ollugu için,fitiller özelligini kaybetmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Kapı kilitleniyor ama değil mi;

evet kitleniyor kitlenmede bir sıkıntı yok

Bencede kafaya takilacak bir konu degil.ama illada kafaya takiyorum diyorsan kapinin ic kismini sok ve icerdeki mekanizmaya bir bak yada baktir derim sende benimgibisin anlasilan bende cok titizimdir.en ufak sorunu bile buyuturum.inanirmisin bilmem ama sifir aldigim polonun deposunu fulleyince sehir icinde giderken lakir lukur diye ses geliyor.kil oldum aramadigim yer kalmadi.adamlar benden illallah demis olacaklarki istanbula cagirdilar araca bakmak icin.tabi ben gitmedim ama cok canim sikilmasin diye depoyu fullemiyorum artik. :D

aynen öyleyim bende arabada aklıma takılacak hiç bişey olmasını istemiyorum mükemmel olmalı herşey :)

en fazla açılan şöför kapısı olduğu için,

kapının kilit karşılığı ve menteşe pimleri aşınmış olabilir,oto kilit üzerine deneyimli bir usta baksın derim,

kolay gelsin

evet sanırım benim çözebilcegim bişey degil baktırmalıyım

Yada; şöför kapısı en fazla açılıp kapanan kapı ollugu için,fitiller özelligini kaybetmiş olabilir.

fitil olabilirmi emin degilim sonuçta 30 yaşında olup fitili değişmeyen arabalar bile var sanırım kapının içindeki kilit mekanizmasında bir sıkıntı

Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Şimdi kapıyı açtığınız zaman direğin bittiği yerde avuç içi kadar siyah sert bir sünger olmalı. O yerinde mi bir kontrol edin. Benim aracımda direk sesi etkileyen parça o olmuştu.

Yoksa nasıl temin edilir bilmiyorum, ben başka bir süngerle çözdüm ama sağlıklı olmadı, parçacıda da yenisini bulamadım.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Bencede kafaya takilacak bir konu degil.ama illada kafaya takiyorum diyorsan kapinin ic kismini sok ve icerdeki mekanizmaya bir bak yada baktir derim sende benimgibisin anlasilan bende cok titizimdir.en ufak sorunu bile buyuturum.inanirmisin bilmem ama sifir aldigim polonun deposunu fulleyince sehir icinde giderken lakir lukur diye ses geliyor.kil oldum aramadigim yer kalmadi.adamlar benden illallah demis olacaklarki istanbula cagirdilar araca bakmak icin.tabi ben gitmedim ama cok canim sikilmasin diye depoyu fullemiyorum artik. :D

Depoda dalgakıran yoktur , clio 1.5 dci lardada ayni sorun mevcut

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kapı içinde bildiğim kadarıyla bi kaplama var..O yırtıldıysa da dediğiniz gibi bi sorun olabilir. Netice de o direnç gösteriyor daha oturaklı kapanmasını sağlıyordur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...