İçeriğe Yönlendir

Turbo Arızası Teşhisi

Servet Aydın

Recommended Posts

Servet Aydın
(düzenlendi)

Kaderimin bir oyunu yada ilahi mesajmı bilemedim. Her aldığım araç illaki yüksek hıza çıkması gerekirken çıkmıyor, ya motor patates, ya ecu tarafından limitli yada turbo içine kaçan astar boya.

Son aldığım araç freelander. Lan imansız araç senin düzde 200'ü geçmen lazımken niye 150 dedinmi kalırsın? hiçmi yolları ağlatmak istemezsin, dağa bayıra gelince aslan parçası asvaltta kuzu müberek. Araç, 140km'h hıza ulaşınca motor koruma moduna giriyor, bi kaprisler böyle kasmalar filan. Dersin 18'lik çıtır naz yapıyor, yürü lan işte yok.

Patron bu halinden memnun ama ben öyle değilim. Bir iki yerde baktırdık Turbo istenilen basıncı üretemiyor, turbo değişecek. Toker'le buluştum ve bana turbo lazım, hem turbo alalım hemde meşhur hurdacıya gidip bende hacı olayım dedim. Neyse, üç katlı hurdacıyı gezdik, güvercin taşladık, motorların üstünden atladık, kaporta bölümünde çay içtik. Dedim Toker tamammı yok dedi. Ahmet sana turboyu kitleyince tamam olacak. Şaka yapıyor dedim, kamyon turbosunu bana kitledi bile...

Bu arada arıza ilk peydahladığında, bunun map sensörü bozuktur, içine bi sprey sıksam düzelir diye içimden geçiriyorum. Ukela ve çok bilmiş yanım, olurmu canım bu kadar basit arıza, turbodur o, s.et sprey mıprey sıkma boşuna dedi. Velhasılı Turbo elimde, yanında belki bozuk parça vgt servosudur diye yedek aldığım parça ile gittim Gebze'deki ustamın yanına.

Turboya baktık, harbiden Toker ve çetesi Ahmet As900 turbosu vermişler, ulen bari daha yakın bişey verseydiniz. Turbo olmadı, vgt elektroniği vs onlarda olmadı. Bu arada kendi vgt'sini söküp temizledik ayar çektik filan, Garrett görse kafamızda kırar yeminle. Gerisin geri topladık aracı ve liftte test ediyorum. çiuuuvvvv pofff paaattt anammmm. Her biyerden ses geliyor, gaza bas bırak vututututu yapıyor, aracın ekranıda Transmiison error dedi. Bende aha s.çtık dedim. Ulan oraya bak buraya bak yok, arabanın feleği şaştı ağlıyor...

Kenarda duran çırak; Servet abi, sente ayarı olabilir vgt kartında hele bi baksana dedi. Bana! ağzını ortasına 32 anahtar vuracağım elimden aldılar. Sonrasında yine söktük vgt kartını, imansız parçada sente varmış...Bağırdım, lan kim bozdu bunun ayarını, zavallılar konuşamıyor, tüm servisi esir almışım, deli lan bu adam hem bozuyo hem bağırıyor diyen gözler üzerimde....

Öff çok uzun oldu kısa keseyim. Sente ayarı yapıldı vgt'ye ve araç eski halini aldı. Bandı başa sarıp ulen şu map sensörünü bi temizliyim dedim............

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 29
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Eee sonra ne oldu map tada mı sente çıktı  :D  :D  :D  :p

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Demek ki '' ilk akla gelen genelde doğrudur '' doğru mu Servet :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Semih noktasını virgülünü koymuş. :D

Yok abi 32 lik anahtardan kaçan çırak söylemiş. :D

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Ben anlamadım;

- 32 yaşındaki çırak 18 yaşındaki kız arkadaşı naz yapıyor diye gelip senin AS950 nin turbosunun VGT sinin sente ayarını mı bozmuş?

- sende MAF sensörüyle çırağın ağzının ortasına vurdun ve maf sensörü temizlenmiş mi oldu?

- sonra servise Muğla'dan Murat hoca (deli) geldi ve bağırıp çağırdı mı? 

- Bu arada Patron herşeyden memnunken ağladı mı? 

- Serkan abi Ali ustayla kerpeten ile ne yaptı?

Asıl önemli olan asfalttaki kuzuyu kim yedi?  :unsure2:  :unsure2:  :unsure2:

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şimdi kaç basıyor hele onu de abi.. 

Düzde 180-190 en fazla, paşaoğlu şart :f1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Düzde 180-190 en fazla, paşaoğlu şart :f1:

Kesinlikle.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Servet abi çırak en son ne haldeydi

Suriyeli dilencilere verdim, ışılarda epey işe yarar :spiteful:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Suriyeli dilencilere verdim, ışılarda epey işe yarar :spiteful:

Vah yavrum vah. İşte emekçinin sonu :(

Adam hem sorunu çözsün hemde .....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Telefon duruyor mu hala ?

Ayşe tatile çıktı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...