Koray Gülpınar 23 Şubat 2015 Paylaş 23 Şubat 2015 Merhabalar, 2010 Model Fiesta Titanium X paket aracım var. Öncelikle aracımda 2. ve 3. viteste 2 bin devir civarında bir tekleme sıkıntım vardı. Bu yüzden ankarada özel bir servise götürdüm. Servis hatanın hava emişlerinden olabileceğini düşünerek standart bakımı yaptı ve hava emişindeki hortumları söktük. Hortumların içerisine basınçlı hava tutararak temizlediler. Aynı gün aracımda 2bin devir üstü uğultu sesi oluşmaya başladı. Aracım durduğu yerde ses yapmıyor, hareket halinde gaza bastığım süre zarfında 2bin deviri geçince ( her viteste, her hızda ) bir uğultu sesi yapıyor. Aracım hareket halindeyken ve vitesteyken ayağımı gazdan çekince bu ses kesiliyor. Anlayacağınız 2 bin devir üstünde ayağım gaza basılıyken bu sesi duyuyorum. Aracımda çekişten yana bir sıkıntımda yok. Aracın ışıklarında da yanan bir durum yok. Bu hatanın hava çekişindeki hortumların iyi sıkılmamasından dolayı olduğunu düşünerek aynı servise götürdüm fakat bir sorun bulamadılar. Aynı servisin turbo için tanıdığı ayrıca bir servise daha gittiğimizde bunun turbodan olmadığı fakat egzosda delinme olabilir dedi. Tabi bu durumlar neden özel servise götürdüğüm ve çıktıktan sonra klimayı kapatınca sesi farkettiğim sorusunun cevabı olmuyor. Aynı gün içerisinde turboyu delecek bir durum olmadı. Sizce ne yapmalıyım, yetkili servise götürmeli miyim ? Hata turbodan olabilir mi, fakat aracımda Yorum bağlantısı
Koray Gülpınar 23 Şubat 2015 Yazar Paylaş 23 Şubat 2015 Merhaba Tuna Bey Şanzimandan olabilcegini nasil anlayabilirim, aracim hareket halinda gaza basmiyorken (yokus asagi devirliyken ) bu ses gelmiyor. Gaza bastigimda bu ses geliyor. Yorum bağlantısı
Koray Gülpınar 23 Şubat 2015 Yazar Paylaş 23 Şubat 2015 Bu arada aracin 45bin km de. Fiesta aracimda bukadar erken bir sanzuman hatasi erken degil mi ? Sanzumani bozacak ne yapmis olabilirim.diye dusunuyorum. Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin 23 Şubat 2015 Paylaş 23 Şubat 2015 Koray bey probleminiz bence bendekiyle aynı .Hava filterinizin muhafaza kapağını bi güzel sıkın zira azıcık bi boşluk kalırsa 2000 devir civarı gaza basınca uğultu gelir gazdan ayak çekilirse uğultu kaybolur .Bu benim tecrübem tabi bu şekilde hallettim. Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 24 Şubat 2015 Paylaş 24 Şubat 2015 2000+ devirlerde gaza basınca uğultu oluyorsa hava emişiyle ilgilidir diye düşünüyorum, sonuçta gaza basmadığın zaman da şanzuman dişlileri dönüyor, basınca da. Kutu kelepçelerinden başlayarak komple hava emiş sistemini kontrol ederdim ben. Yorum bağlantısı
Murat AydınK 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Problemi çözdünüz mü? Conta yakma durumu olabilir. Benzer sorun bende de oldu. Sanayiye verdim bugün teslim alıcam bakalım arabayı. Aynı şekilde giderken gaza basınca ön kısımdan ses geliyordu gazdan çekince ses gidiyor dediğiniz gibi. Hareketsiz dururken ses gelmiyordu ama sonradan farkettik hareketsiz de olsa yüksek devirde gaz verince ses yine geliyor. Belirtiler aynı olsa da belki sizinki başka bir sorundur ama yine de yağını suyunu bi kontrol edin derim. Conta yaktıysa en azından daha büyük hasar görmeden onarımını yaptırırsınız. Ben arabayı neredeyse bir ay boyunca o sesle kullandım. Yaklaşık 250 km o şekilde kullandım diyebilirim. Ne çekişde ciddi düşüş vardı ne de arıza lambası yanıyordu. Conta yaktığını sonradan farkettik. Yorum bağlantısı
Hasan Baş 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Merhabalar, 2010 Model Fiesta Titanium X paket aracım var. Öncelikle aracımda 2. ve 3. viteste 2 bin devir civarında bir tekleme sıkıntım vardı. Bu yüzden ankarada özel bir servise götürdüm. Servis hatanın hava emişlerinden olabileceğini düşünerek standart bakımı yaptı ve hava emişindeki hortumları söktük. Hortumların içerisine basınçlı hava tutararak temizlediler. Aynı gün aracımda 2bin devir üstü uğultu sesi oluşmaya başladı. Aracım durduğu yerde ses yapmıyor, hareket halinde gaza bastığım süre zarfında 2bin deviri geçince ( her viteste, her hızda ) bir uğultu sesi yapıyor. Aracım hareket halindeyken ve vitesteyken ayağımı gazdan çekince bu ses kesiliyor. Anlayacağınız 2 bin devir üstünde ayağım gaza basılıyken bu sesi duyuyorum. Aracımda çekişten yana bir sıkıntımda yok. Aracın ışıklarında da yanan bir durum yok. Bu hatanın hava çekişindeki hortumların iyi sıkılmamasından dolayı olduğunu düşünerek aynı servise götürdüm fakat bir sorun bulamadılar. Aynı servisin turbo için tanıdığı ayrıca bir servise daha gittiğimizde bunun turbodan olmadığı fakat egzosda delinme olabilir dedi. Tabi bu durumlar neden özel servise götürdüğüm ve çıktıktan sonra klimayı kapatınca sesi farkettiğim sorusunun cevabı olmuyor. Aynı gün içerisinde turboyu delecek bir durum olmadı. Sizce ne yapmalıyım, yetkili servise götürmeli miyim ? Hata turbodan olabilir mi, fakat aracımda 2000 devirdeki uğultu sesi sorunu çözümlendi mi? Yorum bağlantısı
Hasan Baş 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 2000 devirdeki uğultu sorununu çözümleyen arkadaşlar var mı ? başka 1 Yorum bağlantısı
Koray Gülpınar 22 Aralık 2015 Yazar Paylaş 22 Aralık 2015 2000 devirdeki uğultu sorununu çözümleyen arkadaşlar var mı ? başka Merhaba bir üstteki arkadaşın conta yakma durumu olabilir demesinin ardından hemen ustaya götürdüm, fakat conta yakma olmadığını söyledi. Bunun ardından yaklaşık 13.000 km bu ses ile kullandıktan sonra normal bakımda farklı bir ustaya götürdüm. Hava filtresinin olduğu bölgedeki hortumlar tekrar söküldü ve takıldı. Şuanda ses sorunum yok, hatta aracımda ki ara ara meydana gelen titreme olayı da mazot filtresi değişiminden sonra son buldu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts