İçeriğe Yönlendir

Marş Basıyor Motor Çalışmıyor

miraç atmiş

Recommended Posts

miraç atmiş

Merhaba arkadaşlar,

İki gün önce  arabadan bir yanık kokusu geldi aracı durdurduğumda kaputtan dumanlar çıktığını gördüm kaputu açtığımda turbo borularının altından doğru dumanların çıktığını gördüm.Aracı hemen yakında bulunan bir tamirciye getirdim arabada bir şey yok dedi,yarım debriyaj kullandın galiba o koku yaptı dedi.aracı 4 yıldır kullanıyorum yarım depriyaj bana çok mantıklı gelmedi.Aldım arabayı çıktı giderken kızdırma lambası yandı söndü araç üstop etti.tekrar çalıştırdım çalıştı.ertesi sabah aracı çalıştırırken marş geç aldı ama biraz çalıştırdıktan sonra araba sorunsuz hareket etti 10 km gittim hızım 110 km civarında iken kızdırma lambası yine yanıp araba birden istop etti.hemen bir özel servise gittim kızdırma bujilerinin patladığını söyledi.Aracı ford servisine getireyim daha sağlıklı olur düşüncesiyle  ertesi günde  araç marş basıyor fakat araba çalışmıyor.

sizce neden olabilir ?

Araç:Forc Connect 2007 model

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
miraç atmiş

Yağ ve su seviyelerini kontrol ettinizmi ?

evet kontrol ettim

Yorum bağlantısı
Koray Aytekin

Aracınızda kızdırmaları 2 kez kızdırarak deneyin yani kontağı açın bekleyin ışık sönsün kontağı kapatıp tekrar açın tekrar ışık sönmesini bekleyin sonra çalıştırın kızdırmalardan yapıyordur dediğimi deneyin

Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen

Araç 110 la giderken stop ediyor, motordan dumanlar yükseliyor vs. hiç birşey olmamış gibi eve gelip sabah denedim çalışmadı diyorsun valla ne diyeyim sözün bittiği yerdeyim :) yağla suyla kontak açıp kapatmayla olacak iş değil, bence hiç zorlamadan yetkili servise çektir aracı daha fazla hasar verme.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Araç 110 la giderken stop ediyor, motordan dumanlar yükseliyor vs. hiç birşey olmamış gibi eve gelip sabah denedim çalışmadı diyorsun valla ne diyeyim sözün bittiği yerdeyim :) yağla suyla kontak açıp kapatmayla olacak iş değil, bence hiç zorlamadan yetkili servise çektir aracı daha fazla hasar verme.

Sonuna kadar katılıyorum +1

Yorum bağlantısı
miraç atmiş

Arkadaşım araç 110 la giderken duman çıkarmadı evet stop etti ve yakında bildiğim bir özel servise getirdim kızdırma bujileri balata vs değişecek deyince çok içime sinmedi bende aracı aldım ford servisine getiririm dedim işim olduğu için ertesi güne bıraktım arabayı çok kullanmadım bir sorun olmadı evet getirdim aracı sabah ford servisine gideyim dedim araç çalışmıyor.Arabanın çalışması için yapabileceğim varmı benim derdim bu çekici vs ile uğraşmak istemiyorum

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşım araç 110 la giderken duman çıkarmadı evet stop etti ve yakında bildiğim bir özel servise getirdim kızdırma bujileri balata vs değişecek deyince çok içime sinmedi bende aracı aldım ford servisine getiririm dedim işim olduğu için ertesi güne bıraktım arabayı çok kullanmadım bir sorun olmadı evet getirdim aracı sabah ford servisine gideyim dedim araç çalışmıyor.Arabanın çalışması için yapabileceğim varmı benim derdim bu çekici vs ile uğraşmak istemiyorum

Miraç bey,

Verilen cevapları beğenmiyorsanız beğeneceğiniz cevapları yazın, onları geri gönderelim size.

Mesela şu iyi mi: Aracınızda sorun yok. Marş basmaması normal.

Yorum bağlantısı
miraç atmiş

Miraç bey,

Verilen cevapları beğenmiyorsanız beğeneceğiniz cevapları yazın, onları geri gönderelim size.

Mesela şu iyi mi: Aracınızda sorun yok. Marş basmaması normal.

Sani bey,

Konuyu gereksiz mecralara çekilmesi bu form madaratörüne yakışmadı,servise gitmeyi herkes akıl eder basit bir çözüm  ile  sonuç odaklı bir öneri olur düşüncesiyle yazmıştım. Konuya ilgili gösterip cevap veren herkese teşekkürler.

size madaratörlük hayatınızda  üyelerini sorunları ile alay geçmeniz yolunda başarılar dilerim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani bey,

Konuyu gereksiz mecralara çekilmesi bu form madaratörüne yakışmadı,servise gitmeyi herkes akıl eder basit bir çözüm  ile  sonuç odaklı bir öneri olur düşüncesiyle yazmıştım. Konuya ilgili gösterip cevap veren herkese teşekkürler.

size madaratörlük hayatınızda  üyelerini sorunları ile alay geçmeniz yolunda başarılar dilerim

Miraç bey,

Benim sizin sorununuzla alay geçme gibi bir durumum yok. Sizin diğer üyemize verdiğiniz cevabadır tepkim. Siz daha nazik bir biçimde yazmış olsaydınız, bende tepkimi göstermezdim. Moderatör olarak değil, insan olarak, forumun bir bireyi olarak tepkimi koyuyorum. Yeni olduğunuz için muhtemelen içimizdeki bağı bilmiyorsunuz, bu sebeple forumu bolca okumanızı, tepkinizi ona göre vermenizi öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

En iyisi samimi bir arkadastan rica edilir araci ile sanayiye cekilir sonucta kontak aciliyor benim nacizane fikrim saygilarimla

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Ben buraya konu açmadan önce bir kaç ustaya soruyorum burdan fikirlerinizi alıyorum ona göre gösterip parça bakım vs işlem yaptırıyorum.. Ama 110 ile giderken araç stop etmiş ve dumanlar çıkmıssa bence servis yada ford üzerine çalışan bir özel servise gösterilip a-z ye kontrol edilmeli die düşünüyorum.. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Kanatlı

Mirac bey.araciniz dis atmis olmasin daha once basima gelmisti yolda giderken stop etmisti birdahada calistiramamistik,

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...