İçeriğe Yönlendir

Fiesta Anteni Sökemiyorum

Vasfi Gişten

Recommended Posts

Vasfi Gişten

Benzinlikteki otomatik yıkama makinelerinde yıkarken anteni sökmek istiyordum ama bir türlü sökemiyordum bugün inat ettim söküp daha küçük bir şey takıcaktım ama sökülmüyor.En son pense ile filan denedim dışındaki plastik parça koptu metal yeri yamuluyor ama yinede dönmüyor  :ireful1:Sökmek için önerisi olan var mı ? Bu tarz kıl şeyler hep beni bulur zaten...

JpQPNn.jpg

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Yarın gündüz gözüyle deneyim wd40 hiç aklıma gelmemişti teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

benzinlikteki fırçalı yıkamayamı giriyorsunuz ?

bu soruyu bende soruyorum ve aracınızı hiç sevmediğinizi düşünüyorum  :p ve wd 40 tercih

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu
(düzenlendi)

Wd 40 yada rost off plus (würth) kullan bi kaportacı yada tamirciden ayarlı pense ile dene bakalım karşı koyabilicekmi :D

tarihinde Mustafa Ayıkoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

bu soruyu bende soruyorum ve aracınızı hiç sevmediğinizi düşünüyorum  :p ve wd 40 tercih

Valla okan abi hala bu yıkama makinesine nasıl giriliyor aklım almıyor resmen boya katili 1 yılda 0 arabada boya kalmaz araç solar çizikten geçilmez yıkamacıya gidip 20 lira vereceğime benzinlikte bedava yıkatırım diyoruz ondan sonra astarı yüzünü geçiyor ..  kesinlikle ama kesinlikle önünden bile geçilmemesi gerekli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
(düzenlendi)

En son pasta cila yaptırdığımdam beri otomatik makineye sokmadım hiç :) eskiden sokuyordum ama yazın kendim yıkıyorum kışın zor oluyor yıkamacılarda sıra oluyor beklemeyi sevmiyorum uzun sürede üzerinde toz kir kalmasın diye sokuyordum.Ayrıca arabamı seviyorum senelerdir arkasından gelen tık sesine rağmen :)

tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Valla okan abi hala bu yıkama makinesine nasıl giriliyor aklım almıyor resmen boya katili 1 yılda 0 arabada boya kalmaz araç solar çizikten geçilmez yıkamacıya gidip 20 lira vereceğime benzinlikte bedava yıkatırım diyoruz ondan sonra astarı yüzünü geçiyor ..  kesinlikle ama kesinlikle önünden bile geçilmemesi gerekli

aynen kardeşim  faydasından çok zararı var kirli kalsın daha iyi

En son pasta cila yaptırdığımdam beri otomatik makineye sokmadım hiç :) eskiden sokuyordum ama yazın kendim yıkıyorum kışın zor oluyor yıkamacılarda sıra oluyor beklemeyi sevmiyorum uzun sürede üzerinde toz kir kalmasın diye sokuyordum.

bırak kalsın sağlam bir koruyucu at en az ayda bir o sana yeter kardeşim sonra o giden boyanın telafisi yok bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

valla ben giriyorum ama burdaki farklı 5tl veriyorsun TSK Vakfına ait makine önce ıslatıyor kendi köpüklüyor sonra o dönen şey geliyor ama plastik deil komple fiber bezden yapılmış değişik sonra tekrar suluyor sonra komple fön makinası gibi kurutup en son yine komple fiber bezler geliyor silip çıkartıyor kışın kuruttuğu içinde donma yapmıyor ne uğraşıcam yıkamacıyla :D

tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Penseyle zorlama tavan sacına zarar verirsin, iç tavan aydınlatmasını çıkar altta vidası var, oradan anteni dibiyle beraber sök ve sonra uğraş, olmadı at gitsin yenisini al, zaten çok ucuzdur...

örneğin

http://www.yedekparcaford.com/?urun-4874-fiesta-anten-cubugu-komple-2009-2013-yerli

http://www.yedekparcaford.com/?urun-9389-fiesta-anten-cubugu-2009-2012-orjinal

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Bende sökemedim. Elektikçi arkadaşıma gittim iç aydınlatmayı çıkarıp 2 dakikada söktü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Harelenmede saç dökülmesi gibi. Dökülmesini engelleyemezsin ama yavaşlatabilirsin. Arabayı 3 yıldır kendim yıkıyorum sadece. mikrofiber bezlerle ancak gece ışık altında belli belirsiz harelenme oluştuğunu görebiliyorum. Babamın aracıda 2012 berbat durumdaydı. Etek altı boyatırken komple pasta yapınca bir nevze düzeldi ama bu makineler yüzünden tekrar hareleniyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Evet arkadaşlar wd40 filan fayda etmedi oraya uygun anahtar ayarlayıp iyice zorlayınca demir içten kırıldı  anten elimde kaldı :D 

Birde arkadaşlar arabanı sevmiyormusun filan deyince dün gaza geldim uzun zaman önce aldığım meguiars şampuan ile arabayı yıkadım tutrtle wax cila ilede cilaladım ama çok yoruldum. xD Şimdi yeni bir anten almak istiyorum ama içerideki lamba nasıl çıkar hiç fikrim yok ayrıca antenide küçük boy istiyorum nasıl birşey almalıyım ?

Arabayı yıkadıkdan sonra 

1YELDp.jpg

LpDygG.jpg

rg138N.jpg

7oDqXW.jpg

Buda cila yaptıkdan sonra hava kararmadan çekebildiğim son foto

P5D06N.jpg

Buda boyanın durumu

gk6qVR.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

hey maşallahh allah nazarlardan saklasın..!  :nazar:   otomatik yıkama makinesinden sonra araba kendine gelmiş : :tongue:   kullandığın ürünleri yazabilirmisin detaylı isim olarak . çizik giderici falan kullanıyormusun bende aracıma uygulamak istiyorum meguiars 400 tl para istedi büyük para benim için :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

hehh işte şöyle çok yorulduğunuzu tahmin ede biliyorum ama şu kelimeleri duyduğunuzda yorgunluğunuz kalmayacak bence ALLAH nazarlardan sakınsın ,41 kere maaaşallahh eline kolu sağlık cillop gibi olmuş güzellik abidesi bir güzel. firçaya makinaya no el gücü bilek gücü hayde bire yiğit ne tutar seni   :nazar:  :nazar:  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Barutçu

Antenleri normalleri dışardan sokulmez bir yere kadar gevser sonra hareket ettirebilirsin aşağı yukarı falan. Ama yan sanayisi sökulur. Icerden 21 23 anahtarla sökülüyordu sanırım.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

hey maşallahh allah nazarlardan saklasın..!  :nazar:   otomatik yıkama makinesinden sonra araba kendine gelmiş : :tongue:   kullandığın ürünleri yazabilirmisin detaylı isim olarak . çizik giderici falan kullanıyormusun bende aracıma uygulamak istiyorum meguiars 400 tl para istedi büyük para benim için :(

Meguiars Ultimate Wash And Wax ve Turtle Wax Prremium Car Wax Plus PTFE Katkılı Teflon Sıvı Cila kullandım çizik giderici kullanmıyorum en son ustaellerde pasta cila yaptırmıştım o yüzden boyada pek çizik bellli olmuyor.Kullandığınız memnun kaldığınız ürünleri sizde yazarsanız sevinirim.

Ayrıca arkadaşlar kısa anten takmanın bir yolu varmı ? Orjinal anten cok büyük ve göze hoş gözükmüyor ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Meguiars Ultimate Wash And Wax ve Turtle Wax Prremium Car Wax Plus PTFE Katkılı Teflon Sıvı Cila kullandım çizik giderici kullanmıyorum en son ustaellerde pasta cila yaptırmıştım o yüzden boyada pek çizik bellli olmuyor.Kullandığınız memnun kaldığınız ürünleri sizde yazarsanız sevinirim.

Ayrıca arkadaşlar kısa anten takmanın bir yolu varmı ? Orjinal anten cok büyük ve göze hoş gözükmüyor ?

Antenin uç kısmını kaynar suya sok biraz bekle, ucundaki parça çekince çıkar, sonra antenin ucunu istediğin boyda kes ve uçtaki parçayı geri tak, işte sana beleşe kısa anten, hemde orcinal  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Antenin uç kısmını kaynar suya sok biraz bekle, ucundaki parça çekince çıkar, sonra antenin ucunu istediğin boyda kes ve uçtaki parçayı geri tak, işte sana beleşe kısa anten, hemde orcinal  :D

Ali abi güzel fikirmiş yalnız bu benim anten cubuğunun demir kısmı plastiğin içinde kaldı yani o ic lambanın ordan sökülen kısımla beraber almam lazım link verdigin ürünler sadece cubuk sanırım ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...