İçeriğe Yönlendir

Fren Hidrolik Yağı

Tufan Türközen
Çözüme git Emre Olgum tarafından,

Recommended Posts

Tufan Türközen

Selamlar. son günlerde aracım fren hidrolik yağı azaldı diye uyarı veriyor. ufak tefek frende boşluklar ve biraz fren performansında azalma var. konuştuğum ve güvendiğim bi usta fren hidrolik uyarısını araç virajda yada çukur kasisten geçerken veriyorsa muhtemelen balataların bitmiştir dedi balatalar azalınca fren pistonları öne çıkıp yağı hazneden azaltıyormuş buda arabanın uyarı vermesine sebep oluyormuş bende dikkat ettim hakkattende ustanın dediği gibi düz giderken uyarı yok bi yokuş inişi yada çıkışında araç hemen uyarı veriyor neyse balataları zaten değiştiricem.
Gelelim asıl soruma aracım 2006 focus ghia 1.6 dizel otomatik normal şartlarda tavsiye edilen hidrolik yağı dot-4 fakat ben dot-5.1 kullanmak istiyorum araştırdığım kadarıyla yağların seviyesini kaynama noktaları belirliyormuş ve en iyisi dot-5.1miş yanlız emin olamadığım konu bu yağ benim aracımla uyumlumudur veya daha önce kendi aracında kullanan problem yaşamayan arkadaş varsa fikir alışverişi yaparsak çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

Sistemde dolaşmakta olan ve tavsiye edilen dot4 konulmalıdır.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Emre Olgum
(düzenlendi)

Fren hidrolik yaginiz tamamen bosaltilip guzel bir temizlik yapilirsa 5.1 koyulabilir

Ama onemli olan fren hidroliginin tamamen bosaltilmasi degil temizliginin guzel yapilmasi

Bunuda turkiyede tek servis yapabiliyor BG

Sadece istanbul ve ankarada 1 er tane yerleri var

Dot 3 kullanan araca dot 4 konulabilir

Dot 4 yazan araca dot 5 konulabilr

Ama daha dusuk konulmasi sikinti yapar yani dot 4 e dot 3 konulmaz

tarihinde Emre Olgum tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Fren hidroliği değişim periyodu nedir?

Hangi marka fren hidroliği tercih edilmelidir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fren hidroliği değişim periyodu nedir?

Hangi marka fren hidroliği tercih edilmelidir?

Marka bilmiyorum bişey diyemem... Bizler 2 yılda bir değiştiriyoruz.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Benimde değiştirmem gerekiyor öyle ise.4 disk, balata değişim zamanım geldi.Hidroliğide aradan çıkartırım .Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Bende değişeli çok uzun zaman oluyor 2 seneyi çok rahat geçmiştir. Önerdiğiniz bir marka var mıdır? Fiesta 2006 için.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Fren hidroliği için 2 yıl çok az bir zaman. 5 yılda bir kaynama derecesi ölçülüp duruma göre değişim yapılmalı. Aksi taktirde hem cebe zarar hem doğaya. Fren hidrolikleri normal yağdan daha aşındırıcı, kirletici.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Süleyman Can Şahin

Marka bilmiyorum bişey diyemem... Bizler 2 yılda bir değiştiriyoruz.. 

Abi bugün fren hidroliğini değiştirdim ilk başta çok iyi oldu. 50 km yol gittim fren tutmuyor şimdi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi bugün fren hidroliğini değiştirdim ilk başta çok iyi oldu. 50 km yol gittim fren tutmuyor şimdi

Sistem hava yapmis muhtemelen. Acil ustanizla gorusun.
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Bende balatalarla birlikte fren hidroligini de değiştirmek istiyorum, konuda geçen BG servistemi değişim önerirsiniz ( maltepede de görünüyor) özel bir Ford servisindemi?

Direksiyon hidroliginide değiştirmeyi istiyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Siz değişimi nerede yaptirdiniz Köksal bey, yakınız bende oraya gidebilirim öneriyorsaniz

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Siz değişimi nerede yaptirdiniz Köksal bey, yakınız bende oraya gidebilirim öneriyorsaniz

Kartal köprüsü civarında bi ustam var orda yaptırmıştım, numarasını özelden atayım.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...