İçeriğe Yönlendir

2008 Fiesta Motor Sesi


Efe Yiğit

Recommended Posts

Efe Yiğit

salm arkadaşlar arabam 2008 model 1.4tdci fiesta 2013  yılın ocak ayında 107000 de  aldım ilk defa dizel araç kullanıyorum . onun için sesi farketmedim herşey enjektör fıs fısı ile başladı o zaman kulagım hassas oldu. onu yaptırdım ses kesildi. lakin v kayışının ordaki ses halen devam ediyor tam kayış seside değil vuvv gibi rolantide fark ediliyor . bid kaza basınca yani turbo açılınca hafiften vuvv sesi geliyor . aldığımdan beri var bu sesler. şuan araç 126000 de . enjektör pulları değiştirdiğimde  ustalar  bi problem yok dediler ben anlamamıştım zaten enjöktör sesini usta söyledi. turboyu flan gösterdim gecen sene motor ölçümü yaptırdım %80 çıktı motor. bu sesler 90000 de benden önceki adam tirgeri değiştirmiş acaba bu değişimde v kayışı trger kayışı çok gerdirildiğinden olabilir mi ? saygılarımla iyi günler.

Yorum bağlantısı
Efe Yiğit

Bugün arabanın videosunu çekerken bir abi yanıma geldi sesin o v kayışına baglı olan yerdeki o döen şeylerden geldiğini söyledi bilye bozuktur dedi o değişirse ses kesilir dedi. turbodaki ses normal dedi turbo üflemesi dedi turbon iyi dedi. biraz olsun içim rahatladı siz değerli abilerimdende bilgi alırsam çok iyi olacak

Yorum bağlantısı
Efe Yiğit

hüseyin abi 2 yıldır bu ses var . 19 bin km yaptım. ama artık gıcık olmaya başladım .  :angry: kayış dıştan yırtık yarık yok . sendeki ses devam dediyor mu ne abi

Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ

Gergiyi (yanına gelen abinin işaret ettiği parça) değiştir ama orjinal olsun. Çin malı olanlar hem çabuk dağılıyor hem de bazen ses yapıyor.

Yorum bağlantısı
Efe Yiğit

slm abi bir değişiklik yapmadım halen aynı ses devam ediyor. müsait bir zamanda servise gideyim diyorum.

Yorum bağlantısı
Efe Yiğit

servisten garanti istesem verir mi? hani derlerki ses v kayışı gergiden geliyor değiştirdi ses gitmedi yani söküp baktılır bir sıkıntı yok parçayı takarlar mı yoksa yeni parça mı takarlar . ustalar yaıpıyo hep bunu. sorun şunda diyor değiştiriyor ama aynı arızaya devam :moil:

Yorum bağlantısı
Efe Yiğit

yardım eden usta yok mu aynı olayı yaşayan :(

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Harun Keçeci

Efe merhaba,

 

2008 1.4 tdci fiesta collection var bende de. Daha yeni başıma gelen bir problem bu durum. Enjektörden kaynaklı çalışma esnasında çıt çıt çıt diye bir ses geliyordu. Enjektörlerden biri meme yapmış. Pompacıya giderek arızalı enjektörü değiştirdim. Fakat şimdi de 1000-2000 devir arası düşük bir uğultu ile çalışmakta. 2000-3000 devir arası arabanın içerisine aşırı bir ses geliyor. ustam ile görüştüğümde 1 hafta kadar kullan daha sonrasında kontrolünü yaparız dedi. Bu cumartesiye kadar bir kullanacağım. Daha sonrasında da tekrar kontrol edip problemin ne olduğunu anlamaya çalışacağım.

 

Arkadaşlar eğer bu konuyla ilgili düzgün bir bilgi verebilecek var ise memnun olurum.

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Efe Yiğit

bende öyle yok ses. v kayışın oralardan geliyor arabayı 2013 te aldığımdan beri var bu ses. bende enjöktör temizliği yaptırdım pul değişimi öyle bir sıkıntı olsa usta söylerdi. video olsa daha iyi anlaşılır araban sesi varsa yükle.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...