Gökhan Tongay 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Eveeeet işte size en çok istenen merak edilen konuyu buldum.Ama henüz uygulamadım. 1.Göstergelerin üstünde 2 tane vida var onları söküyoruz.Hava üfleme kanallarının orada vida var onları söküyoruz. 2.Göstergenin etrafındaki vidaları söküyoruz. 3.Direksiyonun altındaki korumayı tutan vidaları söküyoruz. 4.Göstergeyi yerinden söktükten sonra arkasında 2 tane kilit var onları çevirerek çıkartıyoruz ve yeşil kablo kısmını beyaz kısımdan ayırıyoruz. 5.Siyah kısmı clipslerine basarak beyaz kısımdan ayırıyoruz. 6.Beyaz kısımın ayrılması gerekiyor.Bunun için maket bıçağı ile nazikçe yerinden çıkartmaya çalışıyoruz bu kısım yeşil ışık sağlayan kısım.Dikkatle yerinden çıkartın. 7.Yeşil filtreyi söktükten sonra dilerseniz kendi istediğiniz bir renk filtreyi takıp o kısmı ısıya dayanıklı ve plastiğe zarar vermeyecek bir yapıştırıcı ile tekrar yapıştırıyoruz. 8.Eğer dijital göstergeye sahipseniz Beyaz göstergemizin arkasındaki vidaları söküyoruz. Eğer analog km göstergeniz var ise 12. adıma geçebilirsiniz. 9.Dijital göstergenin arkasındaki yeşil filtreyi de yerinden söküyoruz.Gösterge clipsli düzgün ve nazik şekilde söküyoruz yerinden. 10.Dijital gösterge ekranı nazikçe yerinden kaldırıyoruz ama tamamen sökmüyoruz.Önce tırnak ya da ince uçlu bıçak ile zarar vermeden filtreyi yerinden söküyoruz. 11.Dilediğiniz renk filtreyi aynı ölçüde kesip yerine koyuyoruz.Sonra tekrar yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz.Dikkat akmasın. 12.Beyaz ampul tutucuyu sökmediyseniz söküyoruz. 13.Ledlerin ayaklarını ampul tutucuya değecek kadar açıp yerleştiriyoruz. 14.Kabloların bağlantısını yaptıktan sonra denemek için parkları açıp bakıyoruz led yanıyor mu diye yanmıyorsa muhtemelen yönü tersdir çıkartıp çevirip tekrar takıyoruz.Yandığına emin oluyoruz. 15.Aynı işlemi dijital gösterge kısmı için de yapıyoruz.Analog göstergesi olanlar 15 & 16. adımı geçebilirler. 16.Göstergemizi dağıttığımız gibi toplayıp yerine yerleştiriyoruz. Göstergede kullanılan ledler : Adı sanı ne henüz bilmiyorum bilen birisi var ise yazarsa sevinirim. Alıntıdır. 4 Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Güzel paylasim [emoji108] [emoji122] Deneyeceğim. Yorum bağlantısı
Serkan Güvenç 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Göstergeyi yerinden çıkarmak kolay değil yalnız. Deneyecek arkadaşların bilgisi olsun. Zamanında çok sökmüştüm. Direksiyonun arkasından geçirmek baya zorluyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts