İçeriğe Yönlendir

Skoda Yeti Vs Vw Caddy

Emre Öğüt

Recommended Posts

Emre Öğüt
(düzenlendi)

Herkese iyi akşamlar aracım 1.6 caddy comfortline , Caddy'i almadan öncede Skoda Yeti bakıyordum ve hala gözüm var özellikle yeni yeti çok hoşuma gidiyor eski kasanın ön tarafı biraz tipsizime geliyor[emoji13]

Acaba iki araç arasında konfor farkı çokmudur malum caddy nin arkalar makas sistemli ama bağımsız amortisör olan bütün ticarilerdende iyi bir konfora sahip , caddy i satıp 10 lira daha eklesem en düşük olarak 2014 model 1.6 Tdi full yeti alabiliyorum sizce değermi

Yetiyi sırf bagaj küçük diye elemiştim ama iç mekan kalitesini ve aracın kendi kalitesini çok beğenmiştim izlediğim tanıtım videolarındada bütün test sahipleri aracın konforuna hayran kalmışlardı sizce nasıl bir araçtır

Kafam çok karıştı caddyi satıp yeti alsammı diye düşünüyorum ama sizce ne yapmalıyım:)

tarihinde emre öğüt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Ticaret yapmiyorsaniz Yeti hem yeter hem de konforuyla artar. Ticari araci sirf sedani olmadigi icin genis ailelere ornek arac olarak gosteren Fiat'in tum pazarlama calismalarina ragmen, ticari aracin en konforlusu dahil, binek aracin dinamiklerine ulasamaz. Ulasilan konfor ve haz sadece ticari araclar mukayesesinde derecelendirilebilir. Bunu su anda eger Ankara'da bu tarz araclari sehir icinde kullanma imkanim olsa Doblo premio 1.6 araci tercih edebilecegim halde yaziyorum:)

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Yeti süspansiyonları serttir ve istanbul parkta da bizi çok şaşırttı çok güzel yol tutuşu ve frenajı var orda tam puan aldı bizden

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Yeti konfor da caddy i ikiye katlar.

Diyosun ;)  Tecrübe konuşuyor.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt
(düzenlendi)

Yeti süspansiyonları serttir ve istanbul parkta da bizi çok şaşırttı çok güzel yol tutuşu ve frenajı var orda tam puan aldı bizden

eski yetimi yeni yetimi:)

Yeti konfor da caddy i ikiye katlar.

o derece iyi yani [emoji39] tarihinde emre öğüt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

E kullandık :) Gebze dek Adanaya 950 km tek mola ile gittim ne belik AĞRIDI ne ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

E kullandık :) Gebze dek Adanaya 950 km tek mola ile gittim ne belik AĞRIDI ne ...

daha önce caddy ile yolculuk yaptınızmı peki

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Caddy de hala arkalarda makas kullanılıyor tabiki konfor olarak Yeti'den kötü olacak. Caddy ile arkada oturarak bi Çanakkele yolculuğum var hiç unutamam. :)

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Caddy de hala arkalarda makas kullanılıyor tabiki konfor olarak Yeti'den kötü olacak. Caddy ile arkada oturarak bi Çanakkele yolculuğum var hiç unutamam. :)

kötü bir yolculukmuydu:)
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
(düzenlendi)

Daha önce caddy kullanmış ve şimdi yeti sahibi biri olarak topa gireyim  :D

Caddy düz asfalt yolda konforludur, kullanımı rahattır. Ancak yol tutuş ve sürüş konforu konusunda Yeti ile kıyaslamayın, elma ile armut kıyaslamış gibi oluruz. Yeti'nin süspansiyonları birazcık serttir, bu da virajlarda iyi yol tutmasını ve yola iyi tutunmasını sağlar. DSG şanzıman yolda yağ gibi gitmenizi sağlar. Arka koltuklarda varioflex sistemi vardır, her koltuk kızaklıdır, kaydırılabilir veya yatırılabilir. Bu da bagaj konusunda size rahatlık sağlar.

Yakıt konusunda da oldukça iyidir, diğer akranlarına göre mazotu koklar diyebiliriz.

Şimdilik diyeceklerim bunlar, uzun yol yaptıktan sonra izlenimlerimi ayrıca yazarım ;)  

tarihinde Cihat Küçükay tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

kötü bir yolculukmuydu:)

Kaymak asfaltta sorun yok ama yol biraz bozulsun içerde hoplamalar başlıyo. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Yeti'nin bagajı dar geliyor benim gözüme

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

elma-armut elbette Yeti, diğerini geçiniz, ticari alacaksan o da Ford olmalı zaten :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

elma-armut elbette Yeti, diğerini geçiniz, ticari alacaksan o da Ford olmalı zaten :)

ali abi ticaride fordda konfor namuna birşey yok şimdi courier ve yeni connect haricinde büsbütün kütük bizde connectte var vw ile kıyaslanmaz dayanıklılık hariç[emoji2]
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Caddy kullanmadım, biemiyorum...

2 yıldan fazladır Yeti kullanan biri olarak ben de bireysel olarak düşüncelerimi yazayım.

Direksiyon tepkileri harekete anında cevap veriyor hiç tedirgin etmiyor. Virajlarda ıslak yolda ani direksiyon hareketlerinde arkayı bırakıyor, ekranda esp mi asr mi her neyse uyarı ışığı yanıp sönüyor ve hemen topluyor. Acemiler için bile yoldan çıkmak bence mümkün değil. Oldukça ferah iç mekan, özellikle diz ve baş mesafesi çok iyi olan arka koltuklar uzun yolculuklarda rahat ettiriyor. Ön koltuk için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Belki tamamen benimle ilgilidir ama ön koltuk benim belimi ağrıttı. Minder yaptırdım öyle kullanıyorum hiç bir sorun yok. Gerektiğinde ticariler kadar genişleyebilen bagaj (standart 416 lt), koltukları tamamen çıkarıp buzdolabı, çamaşır makinesi bile taşıdım. Donanım (ambition) yeterli sayılır. Olmazsa olmaz abs, esp, asr standart. Yokuş kalkış desteği, start stop, köşe aydınlatmalı sisler, katlanır aynalar sevdiğim özellikler.

Yakıt konusunda ben sabah akşam 7 km motor ısınmadan kullanımda (ort hız 20 km civarı) 7 litrelerde geziyorum. Uzun yolda ise 120-130 hızlarda 5-5,1 lt, 100 km yi geçmezsem 4,5 lt rahatlıkla yakaladığım değerler.

Ayrıca frenlerin de dozajı oldukça iyi. 2 yılda hiç abs devreye girmedi desem yalan olmaz...

Bunu satarsam tekrar yeti alır mıyım? Kesinlikle alırım. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle ederim.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

O zaman Caddy den sonraki tek alternatifim Yeti:)

Yeti lere baktım fiyatları 2 ay önceye oranla uçmuş:)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

ali abi ticaride fordda konfor namuna birşey yok şimdi courier ve yeni connect haricinde büsbütün kütük bizde connectte var vw ile kıyaslanmaz dayanıklılık hariç[emoji2]

Adı üstünde , ticari kardeş, bunda sağlamlık uzun ömür güç aranır, konfor 2. planda :) caddy arada birşey, rahatlık olarak biraz daha iyi tabii, bu arada sadece dayanıklılık da değil farklar :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

daha önce caddy ile yolculuk yaptınızmı peki

Yaptım, hafif bozuk yolda bile iyi sarsıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Caddy sınıfındaki diğer araçlara göre konforlu olsa da sonuçta bir kamyonet :) yeti nin yeni yüzü çok yakışıklı olmuş bence. Önceki kasa deseniz düşünürdüm biraz ama su durumda kesinlikle yeti

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Bencede yeti ile caddy kıyaslamak hata olur. En başta biri binek diğeri ticari. Yetinin bagajı sizi üzmeyecek ise  1 dakika bile düşünmeyin.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Yeti bu ülkede en çok satılanlar listesine girmesi gereken bir model, kesinlikle pişman etmez sizi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...