İçeriğe Yönlendir

Ford Focus Motor Kurum Temizliği

caner öztürk

Recommended Posts

caner öztürk

Ford focus 1.6 tdci 2006 model Arkadaslar aracimla gecen gun rampada durdugumda motor sistem arizasi yazdi ve motor korumaya almis ustaya goturdugum de enjektorler tikanmis dedi yaptirdik temizlendi falan yine duzelmedi bosuna masraf yaptik sonra motor kurum baglamis dedi kapak sokulup temizlencek dedi boyle sorunla karsilasan oldu mu acaba motoru acmak ne kadar dogru? Pazartesi goturcem acicaklar motorus

Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen

Zaten sorunu tek seferde bilen ve çözen usta sanırım dünya üzerinde yok :) Alakası yok ama benin direksiyon titriyordu frene basınca usta ön porya rulmanlar değişecek dedi. emin misin ben araştırdım diskler yamuluyormuş ondan olmasın dedim, yok eminim diskleri yeni değiştirdik dedi. peki kabul ama porya değiştikten sonra sorun çözülmezse disk ve balataya para vermem dedim kabul etti. sonuç olarak yep yeni disk ve balatalarım oldu bedavaya :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
caner öztürk

aslinda servise goturcen en iyisi ustalar halsiz kazanc pesinde

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çözemeyince direkt "motoru açalım" diyene bayılıyorum ya... Sonrasında da düzelmeyecek durum. Acil başka usta bulun. Sorun başka yerde.

Araç hiç bilgisayara bağlanıp arıza koduna bakıldı mı mesela?

Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak

Öncelikle geçmiş olsun. tabiki ilk önce yapılacak olan bilgisayar bağlayıp hata koduna bakmak. Benim aracımda benzer durumda 3000 4000 devir arasında ani gaz verince bende de SARI ikazla motor sistemi arızası deyip araç 3000 deviri geçmiyordu araç korumaya alıyor. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca düzeliyor. Sizde de mi aynı durum sarı ikaz mı kırmızı mı? Bende gösterdim hatta yaptığı bi gün bilgisayara bağlattım turbo basıncı ile ilgili bir hata kodu vardı tam hatırlamıyorum. Usta turbo temizlenmesi lazım kurum dolmuş sıkışınca hata veriyor dedi bana da gayet mantıklı geldi ama dediğim gibi büyük bi sorun teşkil etmiyor hatta ben hiç yaptırmıyorum genelde serviste yada aracı bilmeyen arkadaşlarım birden gaza yüklendiğinde onlardayken oluyor. Ben zaten 2000 deviri pek geçmem hiç bi zaman aracım otomatik CVT olduğundan çokta zorlamam şuan için bi sorun yok. Sizinde öyle sarı ikaz ile olan ve kontak kapatınca giden bi arıza ise hiç dokundurmayın çünkü turbo işi biraz sıkıntı açabilr en iyisi servis olur yine.

Ayrıca motor kurum temizliği serviste carbon cleaner diye 100 + KDV olarak yapılıyor yağ değişim sırasında 50 lirayada enjektör temizliği yapılıyor geçen hafta yaptırdım bende. Sizin usta kurum diye rektefiye yapıcak heralde :)

Yorum bağlantısı
caner öztürk

Kirmizi ikaz lambasi Silindir üstunde kurum birikmiş dedi egr borusuda kurum doluydu ama carbon clean yaptirmaktansa acip temizlemek daha mantikli heralde

Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak

Yani motor içini çok bilmem nasıl olur temizlenmesi ama o kadar dolduysa tabi açmadan temizlenmez sanırım. Araç kaç km de nasıl o kadar kurum dolar ki? kötü yakıt mı kullandınız? Geçmiş olsun tekrar nasıl olacak çözüm düzelince haber verirsiniz umarım.

Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş

Bence ile baslayan cumlelerrrr...muhtesem yaa bende baslayayim..benceee senin motorun icine para sıkısmıs..... sakin sokturme motorunu motorun icine krum dolmaz egr valfi ve borusu emme manifold belki katalizor baska yerde kurum birikmez... Kizdirma egr debimetre mutlak basinc sens bunlar sisteme bagli vcm olan bi yerde hatakodu okut...

Yorum bağlantısı
caner öztürk

Hata kodunu tam hatitlamiyorum ama hava dongus. Gibi bir sey yaziyordu turbo yanmisti 1 2 gun oyle gezdim usta buyuk ihtimal ondan dedi egr yide iptal ettircem borusuda hava gecemeyecek kadar incelmisti motora kurum basmis ordan

Yorum bağlantısı
Koray Ceylan

Aracin km si yüksekse ve düzenli olarak kurum temizleme yaptirmadiysaniz karbon clean yaptirmayin mazot fitresini en son ne zaman değiştirdiniz? Tikanmis olabilir.

Yorum bağlantısı
caner öztürk

Motor kurum baglamis egr den pompa degil

Yorum bağlantısı
Sedat Irgın

başıma geldiği için biliyorum, bakımdan sonra oluşuyorsa kesinlikle muadil(yan sanayi) mazot filtresinden kaynaklanan bi sorun.Orjinal mazot filtresi ile değiştirin hata kodunu silin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...