Hüseyin Kuvvet 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Yeni öğretim döneminde dershaneye yazılacağım.Ama kapatılacak dershaneler. Bu konu hakkında beni bilgilendirir misiiniz ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Dershaneler kapanmaz bu ülkede. Çok olsa adı değişir. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet 8 Mart 2015 Yazar Paylaş 8 Mart 2015 Dershaneler kapanmaz bu ülkede. Çok olsa adı değişir. abi bi kaç dershaneyle görüştüm özel kolej tarzı bir şey olacak dedi. nasıl olacak bilmiyorum ya :/ Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Olan yine garibana olacak Gariban taksitle de olsa dershaneye gönderebiliyordu, şimdi kolej olursa en düşük 10 bin tl olacak nasıl ödenecek bu rakam ? Zengin için bir şey fark etmiyor dershane olmuş-kolej olmuş önemli değil. 4 Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet 8 Mart 2015 Yazar Paylaş 8 Mart 2015 Yokta yani ülkenin tek sorunu dershaneler , eğitim mi?Sizene ki dershane parasını ailemiz ödüyor. Sizin cebinizden mi çıkıyor. Çok saçma. Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 erzurumda yeni kayit alan dersanede il milli egitim den yazi gitmis. kapatilacagina ve yeni kayit alinmamasi gerektigine dair Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Yokta yani ülkenin tek sorunu dershaneler , eğitim mi? Sizene ki dershane parasını ailemiz ödüyor. Sizin cebinizden mi çıkıyor. Çok saçma. Hüseyin Bey soruyu bir de şu şekilde düşünseniz: "neden dersaneye ihtiyaç duyuyorum?" Böylece daha etkin, ücretsiz ve Kökten çözüm bulabiliriz gibi geliyor bana. 3 Yorum bağlantısı
Tolga Erdem 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Kayıt yapma bekle , kapansa da başka bir adla tekrar açılacak yerler olacaktır. Ama şu hükümet karşıtı olan yerlerden tekrar açıklamayayak olanlar da vardır. Bu sefer paranın senedinin peşinde koşarsın. Hüseyin Bey soruyu bir de şu şekilde düşünseniz: "neden dersaneye ihtiyaç duyuyorum?" Böylece daha etkin, ücretsiz ve Kökten çözüm bulabiliriz gibi geliyor bana. Bir öğretmen olarak 9. Sınıfta öğrenilen bir konu 12 sınıf sonunda sorulduğu için diyerek basit bir ilk neden söyleyeyim. 5 Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 universiteye yeni yerlesen, o sistemden yeni gecmis biri olarak dersane gercekten cok buyuk yardimci. dersaneye gitmesem isim cok daha zor olacakti. 2 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Bir öğretmen olarak 9. Sınıfta öğrenilen bir konu 12 sınıf sonunda sorulduğu için diyerek basit bir ilk neden söyleyeyim. Hocam bizdeki programlar sarmal yani bütünlük ilişkisi var. Öğrenmelerin gerçekleşmesi için bir önceki bilgiye ihtiyaç var da diyebiliriz kestirme ifadeyle. Dediğiniz eksiklikler elbette var, dahası da var ama bunları okulların alternatiflerini yapmak çözüm sağlamaz, işi şimdi olduğu gibi daha da karmaşık bir yapıya sokar. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Hüseyin Bey soruyu bir de şu şekilde düşünseniz: "neden dersaneye ihtiyaç duyuyorum?" Böylece daha etkin, ücretsiz ve Kökten çözüm bulabiliriz gibi geliyor bana.Hocam 2 milyon kişinin Girdiği ve 500 bin kişinin alınacağı bir üniversite sınavı Fen Anadolu sağlık meslek liserine giriş sınavı için. 40-45 Kişilik sınıflarda Eğitim verildiği için. Üniversite mezunu olduktan sonra memur öğretmen olabilmek için girilecek KPSS sınavı için. Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Hocam 2 milyon kişinin Girdiği ve 500 bin kişinin alınacağı bir üniversite sınavı Fen Anadolu sağlık meslek liserine giriş sınavı için. 40-45 Kişilik sınıflarda Eğitim verildiği için. Üniversite mezunu olduktan sonra memur öğretmen olabilmek için girilecek KPSS sınavı için. Mehmet Bey eğer sorunun cevapları bu şekilde olacaksa okullara ihtiyacımız yok demektir. O zaman amaç, hedef, kazanımlara ve bu haliyle derslerin özel amaçlarına ve sonuçta da hangi nitelikte insan yetiştireceğimizi belirleyen genel amaçlara ihtiyacımız olmayacağı sonucuna ulaşabiliriz. Bu durumun sonucunda tek hedef belirleyebiliriz ki sanırım yorum da buraya doğru gidecektir: "herkesin kadrolu şekilde devlette çalışabileceği sınavlarda başarılı olan birey yetiştirmek." Bence bu haliyle hem dersaneler hem de okullar gereksiz. Çünkü bu sistemde iten-çeken ilişkisi yer değiştirerek de olsa devam ediyor. Örneğin okuldaki kimi öğretmen öğrencilerine bu konuyu dersanede ayrıntılı anlatırlar diyebiliyorsa ya da dersanelerdeki kimi öğretmen de sadece şu konuları ezberleyin yeter diyorsa bir yerde sıkıntı olduğu kesin. Saygılarımla. 2 Yorum bağlantısı
Tolga Erdem 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Hocam bizdeki programlar sarmal yani bütünlük ilişkisi var. Öğrenmelerin gerçekleşmesi için bir önceki bilgiye ihtiyaç var da diyebiliriz kestirme ifadeyle. Dediğiniz eksiklikler elbette var, dahası da var ama bunları okulların alternatiflerini yapmak çözüm sağlamaz, işi şimdi olduğu gibi daha da karmaşık bir yapıya sokar.Bir matematik öğretmeni olarak sarmal eğitim Saçmalığını ayrıca acabilirim çocuğa sadece matematikten Her ay en az 10 kazanım vericem sonra arada başka konulardan her ay on kazanım vericem sonra da bir sene sonra onlarca kazanımı bilerek gelmesini beklicem.Bu 4 sene böyle devam edicek.Ve her ders için aynı şey olacak.Öğretmene sadece yeni konuya yetecek kadar zaman vericem.Ek kaynak almayi yasaklicam alana ceza vericem ders kitaplarının sınavlarla alakası olmayacak bir de dershaneye gerek yok diyeceğim. La fonten amca der ve Destekler bence bunu.çözüm düşüncesine gelince bir öğretmenin düşüncesini anca bizim gibi araba formunda sorarlar ve dinlerler.Oy ve buna benzer kavgalar varken. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Mehmet Bey eğer sorunun cevapları bu şekilde olacaksa okullara ihtiyacımız yok demektir. O zaman amaç, hedef, kazanımlara ve bu haliyle derslerin özel amaçlarına ve sonuçta da hangi nitelikte insan yetiştireceğimizi belirleyen genel amaçlara ihtiyacımız olmayacağı sonucuna ulaşabiliriz. Bu durumun sonucunda tek hedef belirleyebiliriz ki sanırım yorum da buraya doğru gidecektir: "herkesin kadrolu şekilde devlette çalışabileceği sınavlarda başarılı olan birey yetiştirmek." Bence bu haliyle hem dersaneler hem de okullar gereksiz. Çünkü bu sistemde iten-çeken ilişkisi yer değiştirerek de olsa devam ediyor. Örneğin okuldaki kimi öğretmen öğrencilerine bu konuyu dersanede ayrıntılı anlatırlar diyebiliyorsa ya da dersanelerdeki kimi öğretmen de sadece şu konuları ezberleyin yeter diyorsa bir yerde sıkıntı olduğu kesin. Saygılarımla. Hocam okul ile dershane Arasındaki farkı çok güzel ortaya koymuşsunuz. Okullar eğitim ve öğretim yapar. Dershane sadece öğretim yapar. Onu da tam yapmaz. Takviye yapar. Okulda Öğrenciye temel verilmezse dershane fazla birşey yapamaz. Emre hocam ben de öğretmenim ve işin içinde biri olarak görüşlerim bu yönde. Not: dershaneye ihtiyaç yok peki okullarda devlet niye haftasonu kurs Açıyor ve açılması için ciddi baskı yapıyor. Bu kursta öğretmen mekan zaman sınırlı olduğu için de kurslara başarılı öğrenciler alınıyor ( sistem Gereği ) Başarısızlar ne yapacak? 1 Yorum bağlantısı
Tolga Erdem 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 (düzenlendi) Ek olarak çözüm için ya okulları Özelleştirirsin eğitim ortadan kalkar.Sadece paraya bağlı öğretim olur. Kendince devletin üstündeki eğitime ayrılan paradan kurtulur kişi başına düşen geliri artırdım diye seviniLir. Yada En basit olarak 12.sınıf konularını lav edip öğretmene sene sonundaki sınava hazırla demen yeterli olur.Yada her sene sonu taze taze sınav da yapabilirsin vs vs. Ek olarak mezun oldum kazanamadim veya istediğim yeri tutturamadim o zaman okula mi dönecem geri yoksa artık senden olmaz diyip es mi geçicem. Doktor olmak istiyorum kıl payı kaçırdım mühendis mi olucam yada. 8 Mart 2015 tarihinde Tolga Erdemm tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Ek olarak çözüm için ya okulları Özelleştirirsin eğitim ortadan kalkar.Sadece paraya bağlı öğretim olur. Kendince devletin üstündeki eğitime ayrılan paradan kurtulur kişi başına düşen geliri artırdım diye seviniLir. Yada En basit olarak 12.sınıf konularını lav edip öğretmene sene sonundaki sınava hazırla demen yeterli olur.Yada her sene sonu taze taze sınav da yapabilirsin vs vs. Ek olarak mezun oldum kazanamadim veya istediğim yeri tutturamadim o zaman okula mi dönecem geri yoksa artık senden olmaz diyip es mi geçicem. Doktor olmak istiyorum kıl payı kaçırdım mühendis mi olucam yada.Devlet özel okul desteği güzel bir uygulamaydı. Ancakkkkkk işin iç yüzü o kadar fayda sağlamadığını gösterdi. Özel okula gidenler faydalandı. Onun için bile bir çok kriter var. Neyse konu siyasete kaymadan kapatmak en iyisi. Asıl konumuz Hüseyin'in dershane konusu. Hüseyin kayıt yaptır Hüseyin dışarda bu kadar üniversite hazırlık Öğrencisi varken dershaneler kapanmaz. Halk Eğitimlerde açmaya Çalışıyorlar 500 bin nüfuslu ilçede 2 tane var o da teog KPSS üniversite Bilgisayar mesleki eğitim kursu hangisine yetişsin. 1 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Bir matematik öğretmeni olarak sarmal eğitim Saçmalığını ayrıca acabilirim çocuğa sadece matematikten Her ay en az 10 kazanım vericem sonra arada başka konulardan her ay on kazanım vericem sonra da bir sene sonra onlarca kazanımı bilerek gelmesini beklicem.Bu 4 sene böyle devam edicek.Ve her ders için aynı şey olacak.Öğretmene sadece yeni konuya yetecek kadar zaman vericem.Ek kaynak almayi yasaklicam alana ceza vericem ders kitaplarının sınavlarla alakası olmayacak bir de dershaneye gerek yok diyeceğim. La fonten amca der ve Destekler bence bunu.çözüm düşüncesine gelince bir öğretmenin düşüncesini anca bizim gibi araba formunda sorarlar ve dinlerler.Oy ve buna benzer kavgalar varken. Hocam okul ile dershane Arasındaki farkı çok güzel ortaya koymuşsunuz. Okullar eğitim ve öğretim yapar. Dershane sadece öğretim yapar. Onu da tam yapmaz. Takviye yapar. Okulda Öğrenciye temel verilmezse dershane fazla birşey yapamaz. Emre hocam ben de öğretmenim ve işin içinde biri olarak görüşlerim bu yönde. Tolga Hocam sarmal programın faydası ya da zararı tartışılabilir, hatta programda yer alan bilgiler, yer alış sırası da tartışılabilir. Ancak Programların her birinde ilgili programın çerçeve program olduğu da yazılıdır. Buradan da anlaşılması gereken öğretmenimiz belirli özelliklere (sınıfın yapısı, öğrencilerin geçmiş bilgi ve tecrübeleri vb. gibi) göre kazanımları ağırlıklandırıp süreyi belirleme özelliğine sahiptir. Eğer planlama yapmadan sadece öğretmen kitabına bağımlı olunursa dediğiniz aksaklıkları yaşamak mümkündür. Bu konuda çalışanların çeşitli izinlerle ders kitabı yazmasında bir sakınca yoktur hatta bence en doğru yollardan birisi de budur. Beğenmediğimizin yerine yenisini koymak ve budur demek için kimsenin önünde bir engel yoktur. İşin içinde para olan her iş, devlet dairelerinde sıkıntılı olarak görülmektedir. Dolayısıyla EBA, ortak ve ücretsiz Paylaşım sitelerinden yapılacak paylaşımlar neticesinde de kaynak kitabı parayla aldırmak yerine alternatifler üretilebilir. Eğer sorun sadece kitapla çözümlenecekse açık lise gibi bir sistemde size göre alternatif olabilir. Konuyu bilmeyenler için sarmal eğitime kısa bir örnek vermek gerekirse: toplamayı öğrenmeden çıkarma, bunları bilmeden de çarpma ve Bölme işlemlerini öğretemezsiniz. Dolayısıyla 1. Sınıfta toplamayı öğrenen bireyin bölme işlemi konusuna gelince toplamayı unutması söz konusu olamaz, olmamalı. La Fontein eserleri ile hem yetişkinlere hem de çocuklara büyük mesajlar vermekte ve Yıllara meydan okuyan biçimde bunu sürdürmektedir. Eğitimin bir Tanımı da kültürleme sürecidir. Bunu da kendi toplumu ve evrensel Değerler için yerine getirmiştir La Fontein. bizdeki Dede Korkut bence daha iyi bir örnek olabilirdi belirtmeden geçemeyeceğim. Kendi adıma, burayı sadece bir araba formu olarak görüp basite indirgemek foruma büyük haksızlık olur düşüncesindeyim. Mehmet Hocam görüşlerinize katılıyorum. Ne yazık ki gerçekler bu yönde ve yıllarca bu şekilde durumun devam etmesi okulların ve dersanelerin kendini bu şekilde konumlandırmasına neden olmuştur. Saygılarımla. 1 Yorum bağlantısı
Tolga Erdem 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Çok şey yazdım ama hepsini sildim.Çünkü biraz da bu işin içinde olmak gerekir olanı da işin içinde görmek gerekir.Tüm öğretmen camiası bilir bunu. 3 Yorum bağlantısı
Akif Özkan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Devlet hastahaneleri daha güçlensin daha gelişsin diye özel hastaneleri de kapatıyorlar mı? 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Ben kişisel gelişime karşıyım. Neden hep beraber gelişmiyoruz? Toplumca gelişelim be kardeşim Önce toplum olsak abi 1 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 (düzenlendi) Devlet hastahaneleri daha güçlensin daha gelişsin diye özel hastaneleri de kapatıyorlar mı?Devlet hastahanelerine muayene olduktan sonra eczanelere muayene için para ödemiyor musunuz? Sağlık güvenceniz yoksa tamamını da devlet hastahanelerine ödemiyor musunuz? Bu durum aynı şey değil ki. Orada çalışanlar da tam kadrolu değil ki birisinde patron devlet diğerinde özel ve her iki durumda da sözleşmeli.Bir de şunu ek yapmak istedim. Tıp fakültesi mezunu olmayıp yasal olarak doktorluk yapan bir örnek var mıdır? Tam bu durum için dersanelerde çalışanların tamamı konu alanı uzmanı olup yeterince eğitim almışlar mıdır? 8 Mart 2015 tarihinde Emre Ünal2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Yeni öğretim döneminde dershaneye yazılacağım. Ama kapatılacak dershaneler. Bu konu hakkında beni bilgilendirir misiiniz ? Bak Hüseyin ne yaptığını gördün mü? 3 Yorum bağlantısı
Akif Özkan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Devlet hastahanelerine muayene olduktan sonra eczanelere muayene için para ödemiyor musunuz? Sağlık güvenceniz yoksa tamamını da devlet hastahanelerine ödemiyor musunuz? Bu durum aynı şey değil ki. Orada çalışanlar da tam kadrolu değil ki birisinde patron devlet diğerinde özel ve her iki durumda da sözleşmeli. Bir de şunu ek yapmak istedim. Tıp fakültesi mezunu olmayıp yasal olarak doktorluk yapan bir örnek var mıdır? Tam bu durum için dersanelerde çalışanların tamamı konu alanı uzmanı olup yeterince eğitim almışlar mıdır? Hocam niye oradan bakıyorsunuz.Ben param varsa devletin imkanları ile sınırlı olmak istemiyorum.Özel hastanenin ister devletle anlaşması olsun ister olmasın.Ben aldığım hizmete bakarım. Taşımalı öğrenciler için de veriliyormu bu devlet okullarında verilen kurslar???? Yoksa göz boyamak için merkezde oturan öğrencilere mi veriliyor? Şunu da eklemek lazım. Lise mezunu olup ücretli öğretmenlik yapan çok arkadaşım oldu. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Adamin parasi var cocugunun esit sartlarda sinava girmesine engel bir durum olarak goruyor bu durumu ve ozel ders aldiriyor. Sonra o ozel ders veren hocanin referansi yayiliyor ve hergun baska eve gidecek zamani olmadiginda cocuklar 10 kisi toplanin benim evde ders vereyim diyor. Evde verilen dersin kaydi olmadigi icin vergisi de olmuyor dogal olarak. Dershane ortadan kalkmis mi oldu?Hayır. Cocuklara esitlik mi saglandi bu durumda yine hayir? Peki ders veren ögretmen baska egitim kurumunda ders vermeye mi mecbur oldu yine hayir? Kim kazandi?Kimse. Cunki bir yenilik olmadi. Kim kaybetti?Devlet. Nerden?Dersaneyi merdiven alti sektor haline getirip, vergiden kaybetti. Dershaneye sicak bir insan degilim ama dershane ihtiyacini yasaklanarak ortadan kalkamayacagini gorebilecek durumdayim. Gercekten egitim sistemini duzeltmek istiyorsak, dunyanin hemen her yerinde egitim ateselerimiz var. Yoksa ikili iliskileri saglayan elcilerimiz var. 6 ay icersinde bulundugunuz ulkenin egitim sistemini rapor edin denir. 6 ayda burada milli egitim burokratlari uzerinde calisir. Bilimsel bir egitim sistemi ile kendi geleneklerimiz arasinda orta yolu bularak uygularsin. Cocuklarin egitim hayatinda surekli basarili olarak yukselecekleri bir model yerine, her ogretim kademesi sonuna konan test usulu bir sinavla onlarin kaderini belirlemek ve sinava girmeden once bu sinavi mutlak kazanmalisiniz diyerek programladiginiz cocuklari sinavi kazanamadiginda aslinda psikolojik olarak benden artik hicbir sey olmaz sessiz cigliklarini duymadan her kademede kazanamadigi sinavlarla yikarak hayata hazirlayan bir egitim sistemi olmaz. Yetenegine, egilimine gore spor okuluna, meslek okuluna, muzik okuluna, imam hatibe, universiteye, ciftcilige branslastirarak gondermenin onu acilmali bu ulkede. Eger universite cagina kadar guzel bir branslastirma sistemi olursa zaten universite sunavina gerek de kalmaz, 13-14 senelik egitim hayatindaki not ortalamasina gore belirleyecegi ilk 3 okulun sinavina girer. Hangisini kazanirsa universitesine orada devam eder. Benim dusunduklerim cok basit. Ancak yillardir yapilmadigina gore vardir bir sebebi. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts