Emre Ünal2 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Öyle bir zorunlulugum var mi? Bunu düşünecek kişi ben değilim, müsteşarı var bakanı var sosyologları var var oğlu var. Haklı olduğunuz Konuları daha önce okumadığım için bilgi paylaşımı rica etmiştim, elbette takdir sizin ama ben sizin düşüncelerinizi okuyamadığım için böyle söylemiştim. Var olanların Düşüncelerinin sizi mutlu etmediği ortada. 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Dershanenin ne olduğunu emin olun çoğu insandan iyi biliyorum. Ben halen görüşümun arkasındaydım. Okullar ve okul yöneticileri düzgün eğitim öğretim verse dershaneler olmaz.. Söylediğinize ben de katılıyorum fakat bu işin asıl yetkilisi okullar değil eğitim programıdır. İş okuldan okula öğretmenden öğretmene değişmemeli. Özellikle milli eğitim bakanlığı bu işi ciddiye almalı. Öğretmen ve idareciler üzerindeki siyasi,sosyal ve yönetmelik baskısı eğitim-öğretimin önüne geçmiş durumda. Özetleyecek olursam. Milli eğitim il ve merkez yönetimi okullara gönderdiği yazı ve uyarılarda eğitimde kalitenin arttırılması veya öğrenci başarısının arttırılması için tek bir yazı veya yönetmelik gelmez.Şunu sorarlar her zaman.(idarecilik yaptığımdan gelen yazıları çok iyi bilirim) -Derslerde ve öğretmen odalarında .... veya ..... yı eleştiren öğretmenler var mıdır? -Sendikalara üye öğretmen listelerinin çizelgeleri -Kılık kıyafete uyulması.. -Falanca ve filanca yazıların zamanında teslimi -ders defterlerinin doldurulması... ....... 1 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 okullarda ki eğitim sistemini görüyoruz . kaç tane öğrenci sadece okul ile bi üniversite kazanmıştır ? siz diyeceksiniz ki her şey sizin ellerinizde. öyle olmuyor işte. mutlaka takviye lazım oluyor . okullarda anlatılan dersleri kaç kişi dinliyor ya da dinleyebiliyor ? bunlarda haliye "neden dershaneye ihtiyaç duymayım" cevabını veriyor. O zaman siz dersaneye gittiğinizde hiç çaba harcamadan ve çalışmadan kazanacağınıza inanıyor musunuz diye sorayım. Bir de dersanelerde okulda olmayan bir sistem ya da öğretim metodu denenmiyor. Sadece konular sınava kadar en akılda kalacağı şekilde ve sistematik (dersane zamanı, test zamanı vb gibi) çalışma yolu çiziyorlar, yanılıyor muyum. 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Bu konular çok konuşuldu, herkes şikayetçi bu sistemden. Bir yere varmiyor konu, komple devrim gerekir tek kalem işlerle olmaz. Okullarindan ogretmenine özel kuruluşlarına kadar komple değişiklik gerekir. Haklı olduğunuz Konuları daha önce okumadığım için bilgi paylaşımı rica etmiştim, elbette takdir sizin ama ben sizin düşüncelerinizi okuyamadığım için böyle söylemiştim. Var olanların Düşüncelerinin sizi mutlu etmediği ortada. Söylediğinize ben de katılıyorum fakat bu işin asıl yetkilisi okullar değil eğitim programıdır. İş okuldan okula öğretmenden öğretmene değişmemeli. Özellikle milli eğitim bakanlığı bu işi ciddiye almalı. Öğretmen ve idareciler üzerindeki siyasi,sosyal ve yönetmelik baskısı eğitim-öğretimin önüne geçmiş durumda. Özetleyecek olursam. Milli eğitim il ve merkez yönetimi okullara gönderdiği yazı ve uyarılarda eğitimde kalitenin arttırılması veya öğrenci başarısının arttırılması için tek bir yazı veya yönetmelik gelmez.Şunu sorarlar her zaman.(idarecilik yaptığımdan gelen yazıları çok iyi bilirim) -Derslerde ve öğretmen odalarında .... veya ..... yı eleştiren öğretmenler var mıdır? -Sendikalara üye öğretmen listelerinin çizelgeleri -Kılık kıyafete uyulması.. -Falanca ve filanca yazıların zamanında teslimi -ders defterlerinin doldurulması... ....... Ben de onu diyorum iste, okullar hem fiziki olarak yetersiz hem teknik olarak yetersiz, hocalarımız da maalesef yetersiz. Daha doğrusu dersanelerde aslan kesilmeler okullarda yoklar.. Milli bir eğitim programımız yok. Her gelen müsteşar farklı sistem deniyor. Bakan demiyorum müsteşar düzeyinde bile sistem değiştiriliyor. Eğitim kurumlarımızda sosyolog yok. Saymakla bitmez daha 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Okullar ve öğretmenler neden böyle görülüyor ? Tüm dünya çoklu zeka kuramını kabul etmişken , gelişmiş ülkeler buna göre eğitim verirken biz hala çocuklarımızı iyi matematik yapsın türkçe yapsın diye yetiştiriyoruz. Çocuklarımızın bedensel , müziksel..vs zekalarını yok sayıyoruz. Sevmese bile "doktor ol para onda" diyoruz. Eğitimde bir değişiklik yapılacağı zaman bölgelerin şartlarını önemsemiyoruz. Gelelim diğer boyuta . Ben ilkokuldayım ancak lisede çalışan arkadaşlarımın can güvenliği yok. Öğrenci kötü not aldığı zaman veli gelip " hoca benim çocuğuma nasıl bu notu verirsin" mantığında. Yada daha basite indirelim , sen tutup çocuğa oğlum konuşma dediğinde veli gelip seni tartaklayabiliyor. Eskiden bir saygı vardı. Bu saygı kaldımı sizce? Bu saygıyı bitiren biz insanlar değilmiyiz? Çocuk konuşurken derse çocuğum konuşma desen veli çocuğumun psikolojisi bozuldu diyerek seni şikayet ediyor. Okulumda 4. sınıfa giden öğrencinin çantasını veli okula kadar taşıyor. Evi de 100 m ilerde. Aman çocuğum yorulmasın aman çocuğum üzülmesin diye el bebek gül bebek yetiştiriyoruz. Soruyorum siz küçükken kaç defa babanız anneniz bunları yaptı? Hayatın zorluğunu biz bizzat yaşayarak görmedik mi? Dışarıdan konuşmak o kadar basit ki... Lisede çocuk sigarasını okul kapısına gelince söndürüyor. Sınıfa giriyor ağzı sigara kokuyor ve sen hiçbirşey yapamıyorsun. Çocuk okulda dersinden zayıf alınca biliyor geçeceğini. Aman hoca zayıf verirse versin mantığında. Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet 8 Mart 2015 Yazar Paylaş 8 Mart 2015 O zaman siz dersaneye gittiğinizde hiç çaba harcamadan ve çalışmadan kazanacağınıza inanıyor musunuz diye sorayım. Bir de dersanelerde okulda olmayan bir sistem ya da öğretim metodu denenmiyor. Sadece konular sınava kadar en akılda kalacağı şekilde ve sistematik (dersane zamanı, test zamanı vb gibi) çalışma yolu çiziyorlar, yanılıyor muyum. aynen abi okullarda es geçilmeyip bu şekilde yapsalar gerçekten dershaneye falan ihtiyaç kalmaz. 1 Yorum bağlantısı
Varol Güner 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Okullar ve öğretmenler neden böyle görülüyor ? Tüm dünya çoklu zeka kuramını kabul etmişken , gelişmiş ülkeler buna göre eğitim verirken biz hala çocuklarımızı iyi matematik yapsın türkçe yapsın diye yetiştiriyoruz. Çocuklarımızın bedensel , müziksel..vs zekalarını yok sayıyoruz. Sevmese bile "doktor ol para onda" diyoruz. Eğitimde bir değişiklik yapılacağı zaman bölgelerin şartlarını önemsemiyoruz. Gelelim diğer boyuta . Ben ilkokuldayım ancak lisede çalışan arkadaşlarımın can güvenliği yok. Öğrenci kötü not aldığı zaman veli gelip " hoca benim çocuğuma nasıl bu notu verirsin" mantığında. Yada daha basite indirelim , sen tutup çocuğa oğlum konuşma dediğinde veli gelip seni tartaklayabiliyor. Eskiden bir saygı vardı. Bu saygı kaldımı sizce? Bu saygıyı bitiren biz insanlar değilmiyiz? Çocuk konuşurken derse çocuğum konuşma desen veli çocuğumun psikolojisi bozuldu diyerek seni şikayet ediyor. Okulumda 4. sınıfa giden öğrencinin çantasını veli okula kadar taşıyor. Evi de 100 m ilerde. Aman çocuğum yorulmasın aman çocuğum üzülmesin diye el bebek gül bebek yetiştiriyoruz. Soruyorum siz küçükken kaç defa babanız anneniz bunları yaptı? Hayatın zorluğunu biz bizzat yaşayarak görmedik mi? Dışarıdan konuşmak o kadar basit ki... Lisede çocuk sigarasını okul kapısına gelince söndürüyor. Sınıfa giriyor ağzı sigara kokuyor ve sen hiçbirşey yapamıyorsun. Çocuk okulda dersinden zayıf alınca biliyor geçeceğini. Aman hoca zayıf verirse versin mantığında. Hocama katılmakla beraber okullarda öğretim bittiği gibi eğitim de bitiyor. Öğretmenlerin yetersiz kaldığı konusuna katılmıyorum.Öğretmen olduğum için değil.İşin içinde olduğum için.Öğretmenler sistemin kurbanı.Ekonomik faktörler başta olmak üzere arkasında duracak ne idare var ne veli var.3-5 zibidi dersi sabote ettikten sonra öğretmenin şevki kırılıyor ve madem böyle istiyorlar diyerek kendini geri çekiyor.3-5 zibidiye karşı koysa ya okul çıkışında sıkıştırılır ya lastiğine bıçak sokulur.Arkasında duran yok. Ama dersaneye para verdiği için bir nebze olsun dersi dinliyor.Dinlemediği taktirde diğer öğrencilerden tepki görüyor veya dersane idaresi dersaneden atabiliyor. Dersanelerin kapanması eğitim için değil herkesin bildiği gibi siyasi faktörler rol oynuyor. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Arkadaşlar neyi tartışıyoruz biz.Mert Bey durumu anlamak isteyen için yeterince açıkca ifade etmiş. Okullardaki eğitimler yeterki olunsaydı dershaneler olmazdı.Eğer dershaneler varsa okullardaki eğitim de desteklenecek kadardır.Burada matematiksel mantıksal olarak hiç bir yanlış yok.Dershanelere ihtiyac olmadığı halde gidildiğini iddaa etmek mantığın dışındadır. Kaldı ki eğitimin iyi kötü olması , piyasadaki doktor mühendislerin niceliği ile değil niteliği ile ölçülür. Son söz: Etrafınızda ihtiyacı olmadığı halde dershaneye giden varsa onlara söyleyin gitmesinler.İhtiyacı olduğu için gidenlere de ihtiyaçları olmadığını söyleyin.herkes için ortak noktayı bulayım Daha önceki mesajlarımda söylemiştim.Taşımalı eğitim ile okula gelen öğrenciler okuldaki kurslardan faydalanamıyorlar.... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Ben şunu sorayım. Dershaneye giden öğrenci dershanede ki kadar okul derslerine de çalışmışlarmı? Okulda kitap yüzünü açmayan ancak dershaneye gidince para verildiği için aileminde baskısıyla biraz olsun Çalışıyor. Şunu tekrar söylüyorum Okulda hiç birşey almamış Öğrenciye. Dershanede verilen dersleri yapmayan gayret göstermeyen Öğrenciye Dershane de birşey yapamaz. Arkadaşlar neyi tartışıyoruz biz.Mert Bey durumu anlamak isteyen için yeterince açıkca ifade etmiş. Okullardaki eğitimler yeterki olunsaydı dershaneler olmazdı.Eğer dershaneler varsa okullardaki eğitim de desteklenecek kadardır.Burada matematiksel mantıksal olarak hiç bir yanlış yok.Dershanelere ihtiyac olmadığı halde gidildiğini iddaa etmek mantığın dışındadır. Kaldı ki eğitimin iyi kötü olması , piyasadaki doktor mühendislerin niceliği ile değil niteliği ile ölçülür. Son söz: Etrafınızda ihtiyacı olmadığı halde dershaneye giden varsa onlara söyleyin gitmesinler.İhtiyacı olduğu için gidenlere de ihtiyaçları olmadığını söyleyin.herkes için ortak noktayı bulayım Daha önceki mesajlarımda söylemiştim.Taşımalı eğitim ile okula gelen öğrenciler okuldaki kurslardan faydalanamıyorlar.... Akif bey okuldaki en başarılı öğrenci neden dershaneye gidiyor peki?Okullarda bir bakın okulun derecelik öğrencileri de dershaneye gidiyor. Çocuğun 2-3 Yanlışı var. Ama bu çocuk o Yanlışı yapmamak için de 1 yıl dershaneye gidiyor. Benim akrabamın oğlu lisede üniversite Sınavı'nda ilk 100 girecek derecede başarısı var ve korumak için hala dershane özel okulda özel sınıf 4 Kişilik. Özel ders. 2 Yorum bağlantısı
Akif Özkan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Ben şunu sorayım. Dershaneye giden öğrenci dershanede ki kadar okul derslerine de çalışmışlarmı? Okulda kitap yüzünü açmayan ancak dershaneye gidince para verildiği için aileminde baskısıyla biraz olsun Çalışıyor. Şunu tekrar söylüyorum Okulda hiç birşey almamış Öğrenciye. Dershanede verilen dersleri yapmayan gayret göstermeyen Öğrenciye Dershane de birşey yapamaz. Akif bey okuldaki en başarılı öğrenci neden dershaneye gidiyor peki? Okullarda bir bakın okulun derecelik öğrencileri de dershaneye gidiyor. Çocuğun 2-3 Yanlışı var. Ama bu çocuk o Yanlışı yapmamak için de 1 yıl dershaneye gidiyor. Benim akrabamın oğlu lisede üniversite Sınavı'nda ilk 100 girecek derecede başarısı var ve korumak için hala dershane özel okulda özel sınıf 4 Kişilik. Özel ders. Hocam konu okulda hiç bir şey almadıkları değilki. Konu eğitimdeki eşitsizliklerin daha sonra giderilebilmesi için fırsat eşitliğinin oluşturulması.Bakın çok net söylüyorum.Taşımalı eğitimle okula gelen öğrenciler, okullardaki akşam kurslarına katılamıyorlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Hocam konu okulda hiç bir şey almadıkları değilki. Konu eğitimdeki eşitsizliklerin daha sonra giderilebilmesi için fırsat eşitliğinin oluşturulması.Bakın çok net söylüyorum.Taşımalı eğitimle okula gelen öğrenciler, okullardaki akşam kurslarına katılamıyorlar.Yukarıda bir kaç arkadaş okulda birşey verilmiyor diyor ya. Acaba arka Sırada ne geyikler çevirmişler. Bizde o sıralardan köy okullarından meslek liselisinde okuduk [emoji6]Hocam Eşitlik Nerde ki eğitimde bekliyorsun. Param varsa özel okul en iyi dershane en iyi hocalardan özel ders. Zamanında bir siyasetçi " bizim işimize yaracak adamlar fen liselerinde ve Anadolu liselerinde yetişiyor " Demiş. Bu çok net eşitsizliği gösteriyor. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 (düzenlendi) Oldum olası bu tipte yönetilen dershaneler karşı biriyimdir.Bundan dolayıda bunu yazmıyorum olan durum bu çünki.Açılan konu yine amacından sapmış üzülüyorum. Dershane durumu belli oldu zaten yapılacak işllem kendini değişime göre adapte etmiş olan özel kurumlara gidip kaydını yaptırmak.Zaten adını kanıtlamış kurumlar mevcut ve yeni şekli ilee aynen devam ediyorlar.Kenidini bu değişime zorlamayanların zamanı azalıyor ve onlar kapatılacak. Atlanan bir durum var sanki Dershaneler sadece isim değiştiriyor ve yönetim şekli değişiyor.Kapatılmıyor ve maliyet konusundada öncelik imkanı olmayanlara doğru bir dönüşüme özellikle vurgusu var. Kaldıki ve bence kesinlikle ötrbas edilemez bir gerçek olan sadece mebla kazancı orantılı bir öğretim anlayışının olduğu bir özel kurumlara dönüşmesindeki boyuta el atılıyor. Bu işin içinde olan arkadaşlarımız zaten ifade ediyorlar okulda başarısız olan oradada başarısı olamıyor ve okulda başarısı olan ise zaten aynen devam. Bu özerklik boyutu taşıyan bir özel kurum değil olmamalıda.Kapatılması diye bir şey yok müsahade edilen dershane başlığı olmadan yeni düzenlemeye göre kendini değiştiren özel kurumlar aynen devam edecek.Şimdiden bu değişimi yapan bir çok özel kurum mevcut.Demekki bu işe gönül verenleer önemseyenler var ki geregini yapıyor.Üstte yazdığım mantıgı taşıyanlar ise sadece menfaat adımlarıyla işlere bahaneler buluyorlar. Eğitim kişisel görüşlere orantılı maalesef olamıyor olmasıda uzun sürecek bir evredir.Biz buna adımlar atmaya başlıyoruz sadece adım.Tüm vucut halinde olması epey sürecek bir adım. Şunu unutmayalım rica ediyorum.Yurt dışındaki eğitimleri yakalamak için daha çokkk denemeler yapılması gerek ve buda zorlu süreç.Geçmişteki aşırı boyuttaki gerileme dönemlerinin şimdiki sonuçlarıyla yaşıyoruz durum bundan ibaret. 8 Mart 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Verilmiyor, verilseydi eğitim sistemini tartisir miydik? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Dershane devletin ayibidir. Egitim saglik guvenlik ozel sektorde olmaz, olmamali. Layiki ile yapilarak devlet elinde olmali. 5 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Dershane devletin ayibidir. Egitim saglik guvenlik ozel sektorde olmaz, olmamali. Layiki ile yapilarak devlet elinde olmali. Aynen. Bunda MEB den hocasina öğrenciden veliye kadar herkes de suç var. Baksana ilk 100 e girecek öğrenciyi özel kurumlara ticari kaygı ile teslim ediyorlar. E demek ki okulda sen bir şey veremiyorsun olanı koruyamiyorsun dershaneye koleje suna buna yüzünü çeviriyor sun. E hani okulda eğitim vardi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Mert sen ne demek istediğimi anlamıyorsun okulda da bir şey alamaman normal hep bildiğini okuduğun için. ☺ Yorum bağlantısı
Tolga Erdem 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Mert kardeşim bak üste ki yazımı okusaydin yada bilgi almaya açık olunsaydı net olarak cok basit 9. Sınıf konusu 12.sınıf sonunda sorulursa öğretmenin 12 deki konuyu anlatma zorunlulugu o yIl içindeki net anlama işi. Okula giden çocuğun var mı bilmiyorum ama olunca bence daha netlesirsin bence. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 (düzenlendi) Mert sen ne demek istediğimi anlamıyorsun okulda da bir şey alamaman normal hep bildiğini okuduğun için. ☺Kişisel olarak yazacaksan bende ağzıma geleni bildiğim gibi okurum ona gore. Mert kardeşim bak üste ki yazımı okusaydin yada bilgi almaya açık olunsaydı net olarak cok basit 9. Sınıf konusu 12.sınıf sonunda sorulursa öğretmenin 12 deki konuyu anlatma zorunlulugu o yIl içindeki net anlama işi. Okula giden çocuğun var mı bilmiyorum ama olunca bence daha netlesirsin bence.Hangi yazınız?Bir de su "açık olundaydı" gibi üslubu bırakalım, hoş değil. 8 Mart 2015 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Kişisel olarak yazacaksan bende ağzıma geleni bildiğim gibi okurum ona gore.Niye zoruna gitti. Benim dediğimi okurken dikkatli oku. Ben orada ne diyorum sen dönüp dolaşıp okullarda eğitim yoka getiriyorsun. Okullarda eğitim olmasa bu kadar Dr Mühendis halim savcı nasıl yetişti diyorum. Eğitim'in içinde olan benim benden daha iyi biliyormuş gibi konuşuyorsun. Hiç de hakaret etmedim. Yine yanlış okuyorsun. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Niye zoruna gitti. Benim dediğimi okurken dikkatli oku. Ben orada ne diyorum sen dönüp dolaşıp okullarda eğitim yoka getiriyorsun. Okullarda eğitim olmasa bu kadar Dr Mühendis halim savcı nasıl yetişti diyorum. Eğitim'in içinde olan benim benden daha iyi biliyormuş gibi konuşuyorsun. Hiç de hakaret etmedim. Yine yanlış okuyorsun. Az çok tanıyoruz di mi birbirimizi? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Az çok tanıyoruz di mi birbirimizi?Tanıdığım için yazdım zaten. 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Dershanelerin kapatılması büyük bir saçmalıktır dershaneler olmasa ben üniversiteyi kazanamazdım Yorum bağlantısı
Tolga Erdem 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Mert üslup kötülüğü için yazmadım sadece sürekli okulda eğitim yok cümlesiyle emek harcayan insanlara sürekli aynı cümleleri yazman üzere dedim.Okuduğun için teşekkür ederim tartışmaya da gerek yok Hüseyincim dönem başlayana kadar bekle hangi kurumun ayakta kalacağı belli olmaz paran boşuna gitmesin. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 Mert üslup kötülüğü için yazmadım sadece sürekli okulda eğitim yok cümlesiyle emek harcayan insanlara sürekli aynı cümleleri yazman üzere dedim.Okuduğun için teşekkür ederim tartışmaya da gerek yok Hüseyincim dönem başlayana kadar bekle hangi kurumun ayakta kalacağı belli olmaz paran boşuna gitmesin. Ara da 50 tane farklı şey yazdım ben sadece eğitimcilere yansitmiyorum. Bazilwrina yansitiyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts