İçeriğe Yönlendir

Ağır Abi

Önder Özcan

Recommended Posts

Önder Özcan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar.aracımı aldıktan sonra kötü hava şartlarından dolayı fotoğraf çekememiş,fotoğrafsız ve tanıtımsız "arabam" konusu açmıştım.Güzel havayı görür görmez yıkatıp fotoğrafladım

Araç 2006 model C5 1,6 hdi SX. 198.000 km de.yanlış değilsem 50 veya 60 binden sonra sürekli aynı özel servise gitmiş,her 10binde bakımları yapılmış bir araç.sadece bagaj kapağı ve sol ön çamurluk ucu boyalı.tüm bakım geçmişi elimde.100.000 de volan değişmiş,5 ay önce akü ve fren balataları değişmiş.bu model yılında sanıyorum bu aracın 2 versiyonu varmış,bu baz versiyon.

bunda da standart  ön-yan-perde hava yastıklarına ilave şoför tarafı diz havayastığı mevcut.esp standart.yağmur ve far  sensörü var,park sensörü yok.hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı var.hatta aracı ilk aldığım akşam sabitleyici diye sınırlayıcıyı açmışım,basıyorum araç gitmiyor eyvah dedim,araba bozuk galiba :) kurcalayınca düzelttim sonra.esp nin standart olduğu araçta kararan aynayı sadece üst versiyona koyması ise beni biraz şaşırttı açıkçası.

bu aracı almadan sahibindende bayağı bekledim.amacım aynı paralara üst versiyonunu (SX PK) almaktı.maalesef istediğim gibisi denk gelmedi.bunun temizliği de almamıza sebep oldu.

Gerisini  fotğraflar anlatır artık. :)

babamın 89 senesinde sıfır aldığı ve evlenene kadar en çok benim kullandığım şahinin plakası da ftn 92 idi.ilginç bir tesadüf oldu :)

ndtmjs.jpg

arka kelebek camındaki "ford club" stickerini özel çekecektim unutmuşum :( dikkatli bakan görebilir :)

her zamanki gibi,alaşım jantlar üst versiyonda

2vnqffa.jpg

bagaj açma kilidini çok beğendim.herhangi birşeye bastırmanıza gerek yok,akıllı telefon ekranı gibi.tutamağın altından iç kısma parmak değdiği an kilit açılıyor.

24o4mc3.jpg

2hzu0sx.jpg

2ild4dj.jpg

29pyvx3.jpg

koltuk kumaşları bana göre vasat kalsa da oturuş pozisyonu ve konfor çok iyi.

2a4xqxj.jpg

dört cam otomatik haliyle,arka kol dayama içi bardaklıklı

20kd6bo.jpg

önde sürücü ve yolcu için 2 ayrı kolçak

idrwa9.jpg

2a8g7c5.jpg

araçta bol miktarda eşya gözü var.bunlardan ikisi de ön koltukların altındaki çekmeceler.

k56152.jpg

ön kapılarda ceplere ilave kapaklı gözler

2j5nd43.jpg

yine şoför tarafında kapaklı torpido gözü

nvxnl.jpg

200 bine dayanmış bir araba için direksiyon derisi fevkaladenin fevkinin ötesinde

gösterge panelinde standartlara ilave olarak yağ sıcaklığı ve akü (ya da şarj) durumu göstergeleri mevcut.

6pvy85.jpg

track çalan teybimizi bu kumanda ile kontrol edebiliyoruz

35hqud1.jpg

ortadaki düğmeyi aşağı çekince sabitleyici,yukarı çekince sınırlayıcı hazır hale geliyor,neyi seçtiğiniz (tekrar kapatana kadar) km ekranında,günlük km bilgisinin yerine görünüyor.

52gx7r.jpg

teybimiz track çalıyor (mp3 çalmıyor) üzerindeki menü tuşu sayesinde,konsolun üst ortasındaki büyük ekrandan,radyo ve cd,yol bilgisayarı,klima (dual-mono,klima on-off vb),saat tarih ayarları, araç arıza kaydı gibi bilgilere ulaşım ve kontrol sağlanıyor.esp tuşunun yanındaki,merkezi kilit tuşu.

16hq453.jpg

küllük dokunmatik yumuşak hareketli.

eth440.jpg

işte meşhur hydractive sistem kumandası.alçaltma yükseltme.geleceğiz.

35ndjqc.jpg

bir kapaklı göz daha,ilaveten laptop-tablet-telefon için kontaktan bağımsız 12 volt elektrik.

2zstgl3.jpg

x2w8ld.jpg

ana ekran.tüm kontroller bu ekrandan izleniyor.burada görünen mod "ana tema müzik bilgileri",teyp üzerindeki "trip" tuşuna baıldığında müzik bilgileri ufak ekran oluyor ,ana ekran yol bilgisayarı oluyor,anlık tüketim,trip a ve trip b (lt/100 km) ,teyp üzreindeki "clim" tuşu da ana ekrana klima bilgilerini getiriyor.

x29dzq.jpg

alçaltma yükseltme...

burada araç normal konumda

2i0ra08.jpg

normal konumdayken,alçaltma tuşuna bastığımıza araç bir kademe (zaten alçaltmanın limiti de bu) alçalıyor.bu konumda en fazla 10 km hıza çıkılıyor,10 km hız geçildiğinde araç yükselerek normal konuma dönüyor

wvoq39.jpg

1 kademe yüksek.normal konumun bir kademe yükseği.engebeli bozuk yollarda kullanım için.bu konumda da en fazla 40 km hız yapabiliyorsunuz.40 ı geçince araç normal moda dönüyor.

15wey6v.jpg

en yüksek mod.çok bozuk yollarda,ne bileyim köyde ufak dere geçerken ya da yola mesela kaya parçaları dökülmüşse bu moda alıyorsunuz.ayrıca lastik değiştirileceği zaman da araç bu moda alınıyor.onunla ilgili de bir video yapacağım ilk fırsatta.tabi ki bu modda da en fazla 10 km hızla gidiliyor,

ayrıca normal modda giderken 110 km hız geçilirse araç alçalıyor.ama kullanırken ne kadar alçaldığını anlamak pek mümkün değil

2jacaol.jpg

bir tuşa basınca komutunuzu ekranda görebiliyorsunuz.

ayrıca altta emniyet kemeri uyarı ışıklarını görüyoruz.hem ön yolcular hem arka yolcular için uyarı mevcut.ayrıca üstteki ekranda da yazılı olarak kemer bağlama durumu,hangi kapı açıksa onun durumu yazılı olarak belirtiliyor.

aoxaja.jpg

Dikkat basık araç :)

nv1af7.jpg

normali

n2ewc0.jpg

bir kademe yukarı

2qlcu36.jpg

ikinci kademe yukarı

vdmvc4.jpg

-1 fena da görünmüyor hani :tongue:

122osk7.jpg

0

2iggkfq.jpg

+1

nl271l.jpg

+2

2vjr8tf.jpg

(aşağıdaki mesajın geçerliliği kalmadı )

detaylı fotoğraflar aracı temizlettikten sonra.şimdilik elimdeki tek fotoğraf bu,dün akşam karanlıkta binip eve gittim o kadar,fırsat olmadı çekmeye :)

belki markayı bilen olur.

zwj7l0.jpg

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 20
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

hayırlı olsun abi...

tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

250 kadran var,iyi bişey demekki:) 10 yaş civarı olması muhtemel

Hayırlı olsun bmw :)

Yorum bağlantısı
Misafir

250 kadran var,iyi bişey demekki:) 10 yaş civarı olması muhtemel

Hayırlı olsun bmw :)

Yıldızzz

Sürprizi kaçtı ama C5 yazdık ya..  :p  :D

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Citroen C5  ;)

Hayırlı uğurlu olsun abim..

lan!

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Siliyim mi? Heyecan olsun..  :D Yada sen kapat konuyu..  :p

ah ah ahh :D

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Çıto galiba. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Ha bide benzinli sanırsam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
(düzenlendi)

C5

C5

Benimkine kardeş geldi

tarihinde Yalçın Dağlıoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Hayırlı olsun. Bu kadar dikkatli adam arasında süpriz de yapılmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

sağolun arkadaşlar,araç 2006 citroen  C5 1.6 hdi

haftasonu hava iyi olursa yıkayıp fotoğraflayıp,hem de biraz kullanıp, ne nedir anlayıp detaylı birşeyler yazarım inşallah.

Hayırlı olsun Önder abi. Çok sevindim.

eyvallah İlkay,sağolasın :)

tüm iyi dileklere de teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

10-30-50 diye kadran genelde Fransız'larda var zaten, yıldızların kadran 260 oluyor genelde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

belki markayı bilen olur.

Kadranı değişmiş Şahin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...