İçeriğe Yönlendir

Ağır Abi

Önder Özcan

Recommended Posts

Lokman Ceritlioğlu

hayırlı olsun, güle güle, kazasız belasız kullan, bir motorcuyu kaybettik gibi. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez

Hayırlı olsun aracınız kazasız günlerde binersiniz inşallah. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.Benimde niyetlendiğim ama nasip olmayan araç . İnsallah bir gün hydroaktif bir aracım olsa... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın efeem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Önder hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız inşallah.Alfaya ne oldu beya???

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Güle güle kullan abi, gündüz çekimlerini de bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hayırlı olsun kardeşim mutluluk getirsin. Aracın uzaktan kumandası var mı?[emoji16]

sağol abi.uzaktan kumanda olayını anlayamadım abi ? :)  kumandalı anahtarı var.

Hayirli olsun. Cok ama cok merak ettigim bir araci almissiniz gule gule kullanin. Bu aractaki sistem airmatik degil. Airmatik elektrikli bir sistem ama citroen yillardir kendi patenti olan pnomatik sistemu kullanir. Pnomatik yag basinci ile calisan bir sistem. Aracinizda klasik yay, amortisor yok. Yerine siferler var. Bu sferler aracin denge ve agirligina gore yagi ihtiyac olan noktaya yonlendirerek aracin her zaman ayni duzlemde kalmasini sagliyor. Bir lastiginiz olmasa bile arac 4 tekerlek uzerindeymis gibi dengesini bulur. Bagaja buzdolabi koysaniz bile arac yine kendinj dengeler. Arac sensorler vasitasiyla yukseltilere gore alcalip yukseliyor. Siz manuel mudahale ettiginizde belli bir hiza kadar manuel mudahaleye izin veriyor. Bu sistem hem yol tutusa katki sagliyor hem de aracin hiza gore yukselip alcalmasini saglayarak konforu ayarliyor. Kisacasi bu sistemi kullanan citroenlere "ucan hali"denir. Unutmadan bu sistemin araca kattigi maliyet nedeniyle yeni kasalarinda sadece 2.0 motorlarda kullaniliyor.

Saygilarimla.

sevgili Evren,gerçek manada senin yorumunu bekliyordum :) evet,pnomatik sistem olduğunu biliyordum ancak bu sisteme de söylemesi kolay diye midir nedir,genelde airmatik diyorlar.bayağı bir video izledim,hala da izliyorum.3 tekerle gidenler,tümsekten dümdüz geçenler vs.araca oturuyorum  bir kaç saniye içinde hidrolik sesleri eşliğinde araç kendini denegeliyor.el freninin yanından manuel kumanda düğmeleri var.bir iki kere kurcaladım ama tam çözemedim.bir kere bas çek mi,3-5 sn. basılı tut mu bilemedim-vaktim olmadı.ama sonuna kadar indirdim-yükselttim.2 akşamdır çok yoğun boğaziçi ve fsm köprüsü trafiğinde anadolu yakasına geçiyorum.ilk dikkatimi çeken çok ama çok yumuşak süspansiyon oldu.brlki de rahatsız edece3k kadar yumuşak.ama sanıyorum ki dur kalk olduğu için araç yumuşak ayarda oluyor.yol biraz açılınca zaten gaz fren gaz fren olmadığından daha rahat oluyor.işin aslı henüz hiç birşeyini bilmiyorum-bakamadım.anca haftasonu belki.

inşallah eve ulaşmak için değil de keyif için binebildiğimde ayrıntılı yorum yaparım.senin de bildiğin ince noktalar varsa paylaşırsan sevinirim.

Önder hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız inşallah.Alfaya ne oldu beya???

abi konu açıp yazmıştım foruma,pazar sabahı uçağa binip denizliden alfayı almaya gidecektik,adam cumartesi caydı,hevesimiz kursakta kaldı maalesef.kısmet bunaymış :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

sağol abi.uzaktan kumanda olayını anlayamadım abi ? :)  kumandalı anahtarı var.

abi konu açıp yazmıştım foruma,pazar sabahı uçağa binip denizliden alfayı almaya gidecektik,adam cumartesi caydı,hevesimiz kursakta kaldı maalesef.kısmet bunaymış :)

Güzel, bazı arabalarda kumanda arızalı olabiliyor :yes: , veya araç kumandasız olabiliyor. Ve de yaptırılması hayli zor oluyor. Senin aracında böyle bir sıkıntı olmadığına sevindim. Tekrar hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Güzel, bazı arabalarda kumanda arızalı olabiliyor :yes: , veya araç kumandasız olabiliyor. Ve de yaptırılması hayli zor oluyor. Senin aracında böyle bir sıkıntı olmadığına sevindim. Tekrar hayırlı olsun.

anladım abi,aslında bir bakıma haklısın,anahtarın sustası bozuk :) düğmeye basıp elimle açıyorum anahtarı.bugün söküp baktım,ı-ıh pile ulaştım,susta kısmına ulaşamadım.yekpare plastik,anahtarı kumandadan ayırmak lazım sanırım.anahtarcı yolu gözüktü :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Hayırlı olsun detayları merakla bekliyoruz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

anladım abi,aslında bir bakıma haklısın,anahtarın sustası bozuk :) düğmeye basıp elimle açıyorum anahtarı.bugün söküp baktım,ı-ıh pile ulaştım,susta kısmına ulaşamadım.yekpare plastik,anahtarı kumandadan ayırmak lazım sanırım.anahtarcı yolu gözüktü :)

Anlamamışsın abi. Bana laf atıyor Mükremin abi..  ;)  :D

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Anlamamışsın abi. Bana laf atıyor Mükremin abi..  ;)  :D

hehe,zaten ilk cevabımda demiştim anlayamadım diye :D

adam haklı kardeşim,anaktarı bozuk araba alınır mı,dünyanın parasını veriyosun :tongue:

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

70 tane cevap yazilan bir konuda fotograflarin olmamasi onder bey sizi kınıyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

70 tane cevap yazilan bir konuda fotograflarin olmamasi onder bey sizi kınıyorum

valla haklısınız :blush: 

neyse canım,şunun şurasında pazara ne kaldı (fotoğrafa vaktim yok,sabah 7.00 de evden çıkış,akşam 20,00-20,30 dönüş :(  )

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

neyse canım,şunun şurasında pazara ne kaldı (fotoğrafa vaktim yok,sabah 7.00 de evden çıkış,akşam 20,00-20,30 dönüş :(  )

:D  :D  :D  :D  :D  :D  Bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Abi yanından geçerken sabah taze taze çeker atarsın foruma işte ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

:D  :D  :D  :D  :D  :D  Bekliyoruz.

baskılara daha fazla dayanamayarak,maalesef aracın ilandaki fotolarından fotolarından birkaçını geçici olarak koyuyorum :D  kendi çektiğim detaylı fotoları koymak daha iyi olacak inşallah.

afhhg8.jpg

2qknig6.jpg

6945g7.jpg

23rpafa.jpg

2gspevd.jpg

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

oh maşallah gemi ğibi ALLAH kaza bela vermesin abi  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...