İçeriğe Yönlendir

Fiesta Immobilizer Kodlama

Metin Emer

Recommended Posts

Metin Emer

2009 model fiesta titanium aracım icin ebaydan sustalı anahtar aldım anahtarcida ucunu açtırdım

Kumandayı kodladım fakat Kullandigim 2 tane anahtarım olmasina rağmen immobilizer'i kodlayamadim

Bilgilerinizden yararlanmak istedim olmadı anahtarciya gideceğim şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

İmmoyu siz kodlayamazsınız.

+1 bir cihazı araca bağlıyorlar öyle yapıyorlar sizde o cihaz yoksa zor birde uçta bir çip daha ver bildiğim kadarıyla

Yorum bağlantısı
Metin Emer

ORNm9P.jpg

Bu sekilde veya benzer sekilde kodlaniyor diye düşünmüştüm

İlginiz icin tesekkurler

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

nitekim burada böyle yazıyor lakin bu orjinal servisten alınmış ve çipleri tanıtılmış ürünler için geçerli değilmi ebaydaki üründe tahminimce o uçtaki çip yok çünkü bende başka bir aracım için almıştım çip olmadığı için çip taktılar ve beyne bağlanıp öyle tanıttılar

Yorum bağlantısı
Metin Emer

Cipi ile birlikte aldım komple set olarak hatta çipide ben taktım anahtarın yanında geldi

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Eski yedek anahtarınız var mıydı? Onun çipini direk takıp kullanabilirsiniz. Yakında konusunu açacağım, bende benzer bir iş yaptım ve elimdeki 2 orijinal anahtar ile bir orijinal kumandayı şu an 2 adet sustalı ve kumandalı anahtar şeklinde kullanıyorum.

Aldığım ürünler

http://www.aliexpress.com/item/2-BUTTON-FLIP-KEY-FOB-CASE-UPGRADE-FOR-FORD-TRANSIT-CONNECT-REMOTE-KEY/32223403323.html

ve

http://www.aliexpress.com/item/New-Folding-Flip-Remote-Key-FOB-TRANSMITTERS-3-Button-For-Ford-Mondeo-433MHZ-FO21-Uncut-Blade/2053063402.html

Her ikisinde de elimdeki anahtarların çiplerini kullanıyorum. Eğer anahtarınızı gözden çıkarmak istemiyorsanız da çip kodlamak için oto anahtarcılardaki cihaza ihtiyacınız olacak, kaldı ki bu işlem için de dün sordum 80 lira civarında fiyat istiyorlar..

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Şöyle bir şey okudum şimdi bilmiyorum faydası olur mu..

Satıcı, kumanda kodlama dışında anahtar kodlamadan da bahsetmiş benim aldığım ürün sayfasında.

Demiş ki;

Eğer elinizde orijinal 2 anahtarınız varsa aşağıdaki yolu izleyerek yeni anahtarınızı da kodlayabilirsiniz.

• Öncelikle ilk anahtarınızı takıp ACC pozisyonuna getirin ve sonra kontağı kapalı konuma getirip anahtarınızı çıkarın,
  • 5 saniye içerisinde ikinci anahtarınızı takın ve anahtarı ON pozisyonuna çevirip tekrar kontağı kapatıp anahtarınızı çıkarın
  • (Eğer işe yararsa) kapı kilitleriniz size anahtar kodlamaya hazır olduğunuza dair işaret verecektir.
  • Bu durumda yine 5 saniye içerisinde yeni aldığınız anahtarınızı kontağa takarak ON pozisyonuna kadar çevirin.
  • Eğer kapı kilitleriniz 3 kere çevrim yaparsa 3. yeni anahtarınız da kodlanmış demektir.
  • 4 ve sonraki anahtarlarda kapı kilitleri 4 kere çevrim yapar vs. vs...

Sorumluluk size ait olmak üzere bulmuşken paylaşayım dedim. Aşağıda da metnin orijinal hali var. Belki eksik çevirdiğim bir yer vardır diyerek bunu da eklemek istedim.

we will start with remotes
Sit in the car with the doors closed 
Turn the ignition to the ACC postition and press the rear demist button 3 times, within 5 seconds.
You then press a button on the first remote to be trained , the door locks will cycle.
Then press a button on the 2nd to be trained and the door locks will cycle again. 
Repeat this step for the the rest of the remotes to be trained to the car. 
The first keypad trained will result in one door lock cycle, the second will result in 2 door lock cycles, and so on.
There is a limit of 8 remotes per car. 
Turn the ignition to the OFF position to exit the learning mode.
Your remotes are now programmed to your car.

Now for the keys
You will need to have 2 orginial keys available if you wish to train a new key follow the elow instuctions.

If you only have 1 working key it will need to be programmed by dealer or locksmith (the procedure listed below will not work)

ensure you have all keys present during recoding as any key not present will be removed from the memory.
Sit is the drivers seat with doors closed
Put the first coded key into the ignition & turn to the ACC position. 
Turn this key to the OFF postition & remove the key.
Within 5 seconds put the 2nd coded key into the ignition & turn this key to the ON postition. 
Turn this key back to the OFF postition and remove the key.
The door locks will then cylcle to indicate that the learning mode is active.
Within 5 seconds put the new 3rd or new key into the ignition & turn to the ON postition. 
The door locks will cycle 3 times to indicate the 3rd key has been trained , ensure you wait for the locks to finish cycling before turning the key to the OFF position. 
Repeat this step for any following keys , The 4th key trained will cycle the locks 4 times, and so on. you can train up to a maximum of 8 keys.

your new key should now be coded to your car

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

ORNm9P.jpg

Bu sekilde veya benzer sekilde kodlaniyor diye düşünmüştüm

İlginiz icin teşekkürler

Ya çok özür yukarıda paylaştığınız resim açılmamıştı, bende kalkmış sıfırdan bir ton anlatmışım.. Benzer yöntemi denediğinizi paylaşmışsınız zaten :(

Yorum bağlantısı
Metin Emer
(düzenlendi)

Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim anahtarciya 80 lira vermek istemiyorum 50 liraya komple anahtari cip dahil Alıp 80 liraya anahtari kopyalatmak sanki insani enayi yerine koyuyorlar gibi geldi kopyalama cihazi zaten 120 dolar :) neyse 15 liraya anahtarın ucunu açtırdım

Elimde bulunan iki adet anahtardan kumandası olmayanın içini actım cipini çıkardım yeni anahtara yeni anahtarın içindeki cipide ona taktım birgün lazım olursa kopyalatirim :) şimdi elimde bir Sustalı bir normal olmak üzere 2 adet anahtar oldu

Yukarıdaki resmini paylaştığım sistem kesinlikle işe yaramıyor ama kumandayı kendimiz kopyalamak cok basit kontağı 4 defa aç kapa bip sesini duyunca kumandalardan bir tusa bas o kadar

tarihinde Metin Emer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim anahtarciya 80 lira vermek istemiyorum 50 liraya komple anahtari cip dahil Alıp 80 liraya anahtari kopyalatmak sanki insani enayi yerine koyuyorlar gibi geldi kopyalama cihazi zaten 120 dolar :) neyse 15 liraya anahtarın ucunu açtırdım

İmmoyu kodlarken anahtarlardan birini silebilirsiniz, güvenlik amaçlı üçüncü anahtarı araba hafızadan silerse yine iki anahtarınız kalır..

Konu ile alakalı değil ama anahtar kodlamaya 80 lira istediler ve vermek enayilik olarak geldiyse mesleğiniz gereği bir bardak kolayı 3 liraya satarken de müşterileri enayi yerine koyuyor olabilirsiniz.. Litrelik kola zaten 3 lira.. ;)   :D

Yorum bağlantısı
Metin Emer
(düzenlendi)

Evet Haklısınız tamami ile alakasız ve 3 lira ve 80 lira arasindaki farki çok güzel anlatmişsiniz

ayrıca bu benim Şahsi fikrim cihazın 120 dolar olduğunuda yazdım ve 2 dakikada kopyalıyor kolayi 3 liraya satan gibi 100 binlerce euro kira vermiyor :)

tarihinde Metin Emer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bildiğim bizimkilerde 2 anahtar varsa sonradan aldığımız ve içinde immo çipi olan anahtardan 8 taneye kadar kodlamayı direk arabada yapabiliyoruz diye hatırlıyorum, yani aldığın yeni anahtarın içinde immo çipi varsa orjinal yedek anahtarınla bunu arabanda kodlayabilmen lazım...

Yorum bağlantısı
Metin Emer

Bildiğim bizimkilerde 2 anahtar varsa sonradan aldığımız ve içinde immo çipi olan anahtardan 8 taneye kadar kodlamayı direk arabada yapabiliyoruz diye hatırlıyorum, yani aldığın yeni anahtarın içinde immo çipi varsa orjinal yedek anahtarınla bunu arabanda kodlayabilmen lazım...

Evet Ali bey bende öyle biliyordum ama olmuyor veya biryerlerde yanlis yapıyorum acaba cipmi yanlis geldi gelen cip 4d60 bazı satıcılar anahtarların yanında 4d63 Satıyor bazıları 4d60 Satıyor yazan arac modelleri aynı

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Evet Ali bey bende öyle biliyordum ama olmuyor veya biryerlerde yanlis yapıyorum acaba cipmi yanlis geldi gelen cip 4d60 bazı satıcılar anahtarların yanında 4d63 Satıyor bazıları 4d60 Satıyor yazan arac modelleri aynı

Metin bey eğer isterseniz benim aldığım kumandanın içinde gelen çipi ücretsiz gönderebilirim size. Belki aldığınız ürünün çipi arızalıdır..

Yorum bağlantısı
Metin Emer

Metin bey eğer isterseniz benim aldığım kumandanın içinde gelen çipi ücretsiz gönderebilirim size. Belki aldığınız ürünün çipi arızalıdır..

Sarp bey cok tesekkurler size zahmet vermeme hic gerek yok iki tane çalışan anahtarım zaten var Amacım sistem çalışıyormu diye denemekti çalışmadığını öğrenmiş olduk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Aklıma şu da geliyor, acaba araçtaki sistem immobilizer i kodlamak şeklinde değil de kodlanmış immobilizer i arabaya tanıtmak şeklinde çalışıyor olabilir mi.. Size gelen çip sıfır çünkü içi boş, haliyle içi boş çipi kodlayamayıp, kodlayamadığı için de hafızasına alamıyor olabilir.. :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...