İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 1997 -2001 Ama Hangisi

Suleyman Kocaman

Recommended Posts

Suleyman Kocaman

merhaba arkadaşlar 1997-2001 mondeo lar çok hoşuma gidiyor daha önce mazda 626 1998 ve şu an 1998 nissan primera otomatik 2.0 kullanıyorum

hangi tarz arabaları beğendiğim kullandığım araçlardan belli olmuştur sanırım :D

ford mondeo donanımları biraz kafamı karıştırdı benim olmazsa olmazlarım ve ne kadar gereklidir dediğim şeyler var nunları size sormak istiyorum

hız sabitleyici olmalı (neden bilmiyorum ama direksiyon görünümü mükemmel)

mümkünse sedan olmalı

sunroof olmalı

manuel olmalı otomatik şu anki aracım ve değişiklik istiyorum

ve şunları merak ediyorum

dijital klima ne kadar avantajlı? bunu merak ediyorum ikisinide kullananlar vardır

2000 model sonrası araç sadeleşiyormu? banamı öyle geliyor hız sabitleyici olan 2000 model yok sanırım

2000 model ve sonrası motor üst kapağı siyah bu daha mı iyi :)

parça problemi mazdada hiç yaşamadım :nazar:  ama bana  nissan demeyin amann :D

bu aracı yazın almayı planlıyorum ama şimdiden araştırmalara başlıyorum yazdanda önce olabilir ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

En full model 98 ghia

4 hava yastığı

6lı Cd Changer

sunroff dijital klima

hız sabitleyici

4 disk fren (tam emin değilim)

Motor hararete müsait olan model değil.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

bu araç 2001 model tam bana göre ama hız sabitleyici yok sanırım o güzelim direksiyon benim en çok elektrik aldığım kısım bomboş kalmış :)

https://banaozel.sahibinden.com/mesajlarim/detay/204244697/70549825

bahsettiğiniz araç bu sanırım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-arda-otomotiv-den-2001-ford-mondeo-2.0-ghia-sunrooflu-full-plusfull-204244697/detay

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

cruz kontrol hız sabitleyici kullanın ve sürekli ararsınız çok kullanışlı birşey ,sanroff ayrı bir bakım ve dikkat ister tercihim değil lakin cam tavana lafım yok manuelde araç sürekli sizi ister otomatikte yolu seyredersin tercih dijital klima yazın tamam ama kışın beni tadmin etmedi yeniler nasıl bilmem ama 2006 ve altında saçma işliyor.manuel senin hamlenle işler kafana göre takılırsın yine tercih meselesi 

Bu araçta hız sabitleyici var ancak bir çok özelliği sallamış.

aynen Mehmetim iyi sallamış herif

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

cruz kontrol hız sabitleyici kullanın ve sürekli ararsınız çok kullanışlı birşey ,1-sanroff ayrı bir bakım ve dikkat ister tercihim değil lakin cam tavana lafım yok manuelde araç sürekli sizi ister otomatikte yolu seyredersin tercih dijital klima yazın tamam ama 2-kışın beni tadmin etmedi yeniler nasıl bilmem ama 2006 ve altında saçma işliyor. 3-manuel senin hamlenle işler kafana göre takılırsın yine tercih meselesi 

1-Yoo hiç bir sıkıntısı yok.

2-Neden?

3-Otomatik klimayı da manuel kontrol edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Suleyman Kocaman

evet araç o direksiyonun solunda görülen bir kumanda tarzı bir şey var omu cruise control kumandası

Bu araçta hız sabitleyici var ancak bir çok özelliği sallamış.

önüne geleni işaretlemiş :)

cruz kontrol hız sabitleyici kullanın ve sürekli ararsınız çok kullanışlı birşey ,sanroff ayrı bir bakım ve dikkat ister tercihim değil lakin cam tavana lafım yok manuelde araç sürekli sizi ister otomatikte yolu seyredersin tercih dijital klima yazın tamam ama kışın beni tadmin etmedi yeniler nasıl bilmem ama 2006 ve altında saçma işliyor.manuel senin hamlenle işler kafana göre takılırsın yine tercih meselesi 

teşekkür ettim mehmet bey otomatiğin konsantre olayı avantaj buna katılıyorum

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

2-Neden?

1-gider bakımı yapılmazsa su basıyor gibi  sorunlar tabi nadiren

2- abi arabaya biniyorum buz gibi dijital 24 dercede peh araba ısınana kadar gideceğim yere varıyorum mantıken aracı çalıştırdığımda 24 dereceye gelene kadar ful çalışıp hemen ısıtıp veya soğutup dereceyi sabitlese eyvallahta ben ıstıyorun en fulde sonra auto alıp 24 sabitliyorum sevmedim

3- o doğru varsa üstünde tabiki otomatik ama illada olsun diye aramamalı diye düşündüm

Yorum bağlantısı
Suleyman Kocaman

2-Neden?

uzaktan yakından otomatik klima görmedim manuel kontrol edilebiliyorsa buda bir avantaj

ama çekişle ilgili bir faydası yok sanırım ikiside aracı belli bir oranda zorluyor

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Hız sabitleyiciyi göremedim ben?

yenilerdeki gibi direksiyon üstünde değil sanırım arkadaki kolların üstünde olma olasılığı var gibi .evet gördüm soldaki kol üstünde yalnız bu adamı tüketici heyetine şikayet edecen yalan beyanla mal satıyor gibi ;)

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Suleyman Kocaman

En full model 98 ghia

4 hava yastığı

6lı Cd Changer

sunroff dijital klima

hız sabitleyici

hararete müsait olan model hangisi ?

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Sayın moderatörüm, en donanımlısı 99 ghia diye biliyordum ben.

Süleyman Bey, şu arabaları incelediniz mi hiç ? 189717900

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Suleyman Kocaman

onları inceledim ama tutulmamak için çok üzerinde durmadım :) 

vergi sistemimiz ve yakıt fiyatlarımız biraz daha uygun olsaydı emin olun baya yakından ilgilenirdim :)

benimde anladığım kadarı ile 1999 2.0 lar en fulleri  fiyat performans ve donanım oranına göre şu an için mondeo öncelikde

tabi aracımı satınca 199792666

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

hararete müsait olan model hangisi ?

97 modeller

Hız sabitleyiciyi göremedim ben?

Yanda kolda. KOlda görünüyor

uzaktan yakından otomatik klima görmedim manuel kontrol edilebiliyorsa buda bir avantaj

ama çekişle ilgili bir faydası yok sanırım ikiside aracı belli bir oranda zorluyor

Klimalarda mauel otomatik farkı. Auto seçeneğinde içerideki havaya göre klima üfleme hızını süresini ayarlar. İçerisi istenilen sıcaklığa gelince üflemeyi keser.

2- abi arabaya biniyorum buz gibi dijital 24 dercede peh araba ısınana kadar gideceğim yere varıyorum mantıken aracı çalıştırdığımda 24 dereceye gelene kadar ful çalışıp hemen ısıtıp veya soğutup dereceyi sabitlese eyvallahta ben ıstıyorun en fulde sonra auto alıp 24 sabitliyorum sevmedim

Ben dediğin dikkatimi çekmedi. Ancak fule çektiğinde motorun ısısını tamamen içeri alır. Bende soğuk havalarda 26da ve motor 60 dereceye geldiğinde direk ısınıyor içerisi. Sıcak havalarda da klimayı 20-21 derecede autoda ve fan deli gibi üflüyor ve içeri soğuyunca normale düşüyor. Ancak kaloriferde hiç dikkatimi çekmedi ama 300-500 metrede içerisi ısınıyor. Günlük 3.5 km gidiş 3.5 km dönüşte hiç üşümedim desem yeridir. 0 derece havada. Ama dediğine dikkat ederim. Bakayım ne yapıyor sistem.

98 ve 99 modeller. Mehmet Özyürek teyitli konu bende ararken 98lerde gördüm full. 99 dan sonra zaten ciddi donanım kaybı olmuş

Bence araba dediğiniz 2.5 motor. Ancak sadece satış sıkıntısı var. Yakıt olarak hiç üzmeyecektir.

Yorum bağlantısı
Suleyman Kocaman

97 modeller

Yanda kolda. KOlda görünüyor

Klimalarda mauel otomatik farkı. Auto seçeneğinde içerideki havaya göre klima üfleme hızını süresini ayarlar. İçerisi istenilen sıcaklığa gelince üflemeyi keser.

Ben dediğin dikkatimi çekmedi. Ancak fule çektiğinde motorun ısısını tamamen içeri alır. Bende soğuk havalarda 26da ve motor 60 dereceye geldiğinde direk ısınıyor içerisi. Sıcak havalarda da klimayı 20-21 derecede autoda ve fan deli gibi üflüyor ve içeri soğuyunca normale düşüyor. Ancak kaloriferde hiç dikkatimi çekmedi ama 300-500 metrede içerisi ısınıyor. Günlük 3.5 km gidiş 3.5 km dönüşte hiç üşümedim desem yeridir. 0 derece havada. Ama dediğine dikkat ederim. Bakayım ne yapıyor sistem.

98 ve 99 modeller. Mehmet Özyürek teyitli konu bende ararken 98lerde gördüm full. 99 dan sonra zaten ciddi donanım kaybı olmuş

Bence araba dediğiniz 2.5 motor. Ancak sadece satış sıkıntısı var. Yakıt olarak hiç üzmeyecektir.

hele ben düşük devir kullanırım arabanın sesini dinleye dinleye türkü dinler gibi :fiuw:

ilerde 2. arac olarak alabilirim 2.5 v6 şu koyunlar yünlerini br biriktirsin hele :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

99 Model olan en donanımlısı. 98 çok geri kalmaz ama motorun tasarımında ufak bir farklılık olduğu için ibre 99'dan yana.

2000 model ve sonrasında hız sabitleyici yok. Teyp kumandasıdır gözüken:)

Dijital klima manuel kullanılabilir. D sınıfının konforuna yakışır bir opsiyondur dijital klima. 98 yılında araçlar dijital klimaya döndü ancak bizde 97 Temmuz itibariyle araçlar 98 model kabul edildiğinden manuel klimalı 98'ler de mevcut.

Sunroof opsiyonel bir donanım. 97-98'de daha çok vardır. Sunroof isterseniz yaşlı bir aracın az sayıda opsiyonundan olduğundan uzun süre aramanız gerekir.

2000 modelde hız sabitleyici ile beraber; sesli alarm, ışıklı uyarı sistemi de araçtan eksilen donanımlardır. 2000 model ghiaların jantları, ön çamurluk üzerindeki taçları ve koltuk renkleri biraz farklıdır. 97-98'lerde iç kapı açma kolları nikelaj değil, plastiktir, ancak aydınlatmalıdır. 99'dan sonra nikelaja geçişle beraber aydınlatma kalkmıştır. 97-98 modellerin bir ara motor güçlerinin 136, 99 ve sonrasının 130bg olduğuna dair bir iddamız vardı ama sonradan doğruluğu tartışılır hale geldi ve tüm motorları 130bg kabul ediyoruz. ama 99 ve sonrası focus 2.0 zetecler ile aynı motor diyebiliriz. Bu zetec motor torkun %80'ini düşük devirlerde verdiğinden kağıt üstünde beygir gücü yüksek araçlara göre pratikte çok daha güçlüdür aslında son hızı biraz düşük kalır. Direksiyonları biraz ağır gibi olsa da hisli ve çok zevklidir. Amortisörleri yarı havalıdır, kasislerden geçerken tıs sesleri çıkar, cam açıkken sürmek keyif verir:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN

Yorumların çoğunu okudum. Benim bilgilerim doğrultusunda en donanımlı ve ideali 1999 model mondeo ghia almanızdır. 1998 modelin ikinci yarısından sonra ve 1999 model ve üstünde dijital klima vardır. 1998 modelden farklı olarak 1999 modellerin motorlarının üst kapakları siyah plastiktir ve motor olarak daha iyidir..Bunun dışında 1999 modelin artısı ise yükseklik ayarlı far olmasıdır.

kısaca maddelersek 99 modellerde artı plarak

+motor farkı var

+ayarlanabilir far var

+4 hava yastığı var

+iç kapı kolları krom

Yalnız bu farklar ghia olmak kaydıyla geçerlidir. Benim aracım 98 ghia ve sanroof dahil 98 modelin en full olanı. Ama yukarıdaki + lar benim aracımda yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin
(düzenlendi)

bu arabada hız sabitleyici yok sonradan sökülmüş olabilir, bulabiliyorsanız temiz 99 ghia modelini alın.. ayrıca hatırladığım kadarı ile sadece 99 da tcs  var 

tarihinde Osman Bilgin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

bu arabada hız sabitleyici yok sonradan sökülmüş olabilir, bulabiliyorsanız temiz 99 ghia modelini alın.. ayrıca hatırladığım kadarı ile sadece 99 da tcs var

Benim 98'de tcs vardı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Oğuz

Aradığınız araba 99 model mondeo ghia. Fakat 99 model, sunroof, cc, sedan, temiz, manuel bu bileşimi bulmak zor. Bazı kriterlerden feragat ederseniz 99, 01 arası bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

En full model 98 ghia

4 hava yastığı

6lı Cd Changer

sunroff dijital klima

hız sabitleyici

Hocam 98 hararete müsait model mi değil mi? Kapakları siyah olan motorlar diye duymuştum.

Bu konuya bir açıklık getirirmisiniz size zahmet bende mondeo arıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...