İçeriğe Yönlendir

75 Ps Connect Yakıt Tüketimi.

Volkan Ceneviz

Recommended Posts

Volkan Ceneviz

2010 125 binde 75 ps connect sahibiyiz araca 12,88 lt mazot alıp ortalama 185 km yol yapıyoruz tabi şehir içi çoğunlukla bu değerler normal mi ?

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz
(düzenlendi)

hiç fullemedim sadece ışık yandığı zaman en fazla 2 ya da 3 km giderim mazot koyarım. 

tarihinde volkan ceneviz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

1 depo ile kaç km yol gidiyor şehir içinde ?

+100

dizel araçlarda çeyrek deponun altına inmeyin tavsiye pompayı alırsınız elinize

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

hiç fullemedim sadece ışık yandığı zaman en fazla 2 ya da 3 km giderim mazot koyarım.

Öyle Ölçüm asla doğru sonuç vermez.
Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

yanş şöyle söyleyeyim o halde direk ışık yanıyor ben 12 litre mazot alıyorum bir daha ki ışıkta yine aynı mazotu yani bir yerden bir yere giderken mazot alıyoruz ışık yaktığı zamanlar hep 185 km civarı şehr içi hesabı ama ışık yandığı an aynı mazotu aynı miktarda alıyoruz ortalama yakıt 7.0 7.1 gibi rakamlar yol bilgisayarında. ayrıca bu makinelerde neden anlık tüketim gösterilmez 1,5 dci megan aracım vardı yakıt çok iyiydi yani istasyonları unuturdum o derece 50 liralık mazot alırdık yeterdi bize sanki bu aralar çok uğramaya başladım gibi :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Volkan bey 12 litrelik Kullanım esnasında biraz sert kullansanız lamba erken yanar. Yumuşak kullansanız geç yanar.

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

anladım mehmet bey en kolay nasıl öğrenirim bu durumu. fullemek mi lazım illa batuma mı geçelim  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

depoyu tamamen bitirmeye gerek yok sanırım fullediğimde aldığım litre ile 100 km yapıp tekrar mı fullemeliyim çıkan sonuç ile yaktığım lt çıkıcak bu demi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kısa mesafe ölçümleri net sonuç vermez. 100 km 7-8 litre yakıtta pompada fark oluşabilir veya o 100 km rampa çıkmış yoğun trafikte ilerlemiş olabilir veya tam tersi de olabilir.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

öncelikle  Mehmet kardeşimin söylediklerine noktasına kadar katılıyorum ve ısrarla yine diyorumki çeyrek depo altı dizel araç kullanırsanız yakıt pompasını elinize alırsınız bu bir enjektörler deforme olma riski taşır  bu iki hop güzel bir tamir masrafı çıkar bu üç demedi demeyin 

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...