Sercan Köçer 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Arkadaşlar merhaba, 2013 fiesta 1.5 dizel kullanıyorum. Araç 30700 km'de henüz 30000 bakımını yaptırmaya fırsat bulamadım. Dün, aracımla yaklaşık 60 kmlik bi mesafeye gittim ve geri döndüm, dönüşün 15. kmsi gibi yakıt aldım. Ne gidişte, ne de dönüşte hiç bi problemim olmadı. Ancak bugün aracımı çalıştımak istediğimde öncelikle araç çok zor marş (10sn kadar sürdü) aldı fakat çalıştı. Sonrasında çalışır çalışmaz 2-3 sn sonra stop etti. Tekrar çalıştırdım bu sefer bir sıkıntı olmadı direkt marş aldı ancak, yaklaşık 30-40 sn sonra rölantideyken tekrar stop etti. 3. denememde de çalıştı bi süre rölantide tuttum, sonrasında hafif gaz verdim, motordan tekleme sesi (nasıl tarif ederim bilmiyorum) gelince stop ettim. Epey bi duman attı araç. Titreme oldu. İlk çalıştırdığımda da oldukça fazla beyaz duman attı. Şu anda aracı çalıştırmıyorum, sıkıntı ne olabilir? Bilgisine güvendiğim pek çok arkadaş var burda, yardımcı olabileceklerini düşünüyorum. Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Yakıt fişinizi kontrol ettiniz mi, benzin koymuş olmasınlar arabaya ? Fişte motorin yazıyor mu ? Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 16 Mart 2015 Yazar Paylaş 16 Mart 2015 Yakıt fişinizi kontrol ettiniz mi, benzin koymuş olmasınlar arabaya ? Fişte motorin yazıyor mu ? Motorin Serkan Bey. Emin olduğum halde tekrar kontrol ettim, motorin Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Kötü yakıt ya da enjektör arızası olabilir mi? Yorum bağlantısı
Hasan Baş 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 yakıt yada enjektör araçta herhangi uyarı ikazı yok dimi Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Filtre soktur bakalim su vs cikabilir duman beyaz ise hava yaparsa atabilir Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 16 Mart 2015 Yazar Paylaş 16 Mart 2015 yakıt yada enjektör araçta herhangi uyarı ikazı yok dimi Hayır hiç bi ikaz vs. yok. Filtre soktur bakalim su vs cikabilir duman beyaz ise hava yaparsa atabilir Yarın sabahtan ilk işim o olacak. Şu anda da öyle bir yerdeyim ki, muhtemelen en yakın tamirci 1 saatlik mesafededir. Bir de ayrı bir sorum olacak, araçta olası bir problemde (ivedilikli çözülmesi gereken) servis yerine en yakın tamirciye götürdüğümüzde, tamircinin müdahalesi sebebiyle garanti bozuluyor mu? Tekrar teşekkürler Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Valla zaten garantiye sokmaya calisirsan bu peoblemden en az 10 depoluk opet yakit fisi vermen lazim servise gecelim sen filtreni soktur orj filtre taktir yerine garantisi bozulmaz orj yag filtre kullanip kendi adina parca numarasini belirterek fatura kestirirsen yag bakinlarindada araban garantiden cikmaz bosuNa servise gitme yani ben eski servis teknisyeniyim bunlar bizlerin bilmedigi seyler Yorum bağlantısı
Hasan Baş 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Araçtaki sorun hala devam ediyorsa aracın garantisi var sonuçta fordu arayın onlar gelsin baksınlar aracınıza dert etmeyin Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 16 Mart 2015 Yazar Paylaş 16 Mart 2015 (düzenlendi) Valla zaten garantiye sokmaya calisirsan bu peoblemden en az 10 depoluk opet yakit fisi vermen lazim servise gecelim sen filtreni soktur orj filtre taktir yerine garantisi bozulmaz orj yag filtre kullanip kendi adina parca numarasini belirterek fatura kestirirsen yag bakinlarindada araban garantiden cikmaz bosuNa servise gitme yani ben eski servis teknisyeniyim bunlar bizlerin bilmedigi seyler Kadir bey teşekkürler bilgiler için Araçtaki sorun hala devam ediyorsa aracın garantisi var sonuçta fordu arayın onlar gelsin baksınlar aracınıza dert etmeyin Garanti var doğru, yol yardımı çağırabilirim zira en yakın ford bayisi 190 km mesafede, onlar da ayrı ücret isteyeceklerdir. Durduk yere sıkıntı yarattı araç 16 Mart 2015 tarihinde Sercan Köçer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Yol yardım garanti dahilinde ücretsiz çekecektir aracı. Bence de garantisi olan araca başkasının müdahelesi gereksiz. Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Eger yakittan ise problem 190 km ye ford yetkili servsi cekici ucreti olarak dunya hesap cikarir sani kardes yanlis yonlendirme olmasin bi filtreye baktirin ne oldugunu ogrenin disarida servis teknisyenlerini katlayacak kapasitede meslektaslarim var yabana atmayin kaskon varsa ona bisey diyemem Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 (düzenlendi) Ha bide servise cektikten sonra enj cikarsaki vay halinize serviste yaptirmak zorunda kalirsiniz garanti muhabetinden dolayi disarida o paraya 3 takim enj alirsin 16 Mart 2015 tarihinde Kadir Aydoğmuş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 17 Mart 2015 Paylaş 17 Mart 2015 Geçen ay Ankara'dan dönerken tam rafinerinin karşı tarafında adı yıldızlı bir istasyondan yaklaşık 50 litre mazot aldım. Litre başına 20 kuruş daha ucuzdu. Bir tane de Caddy vardı, o da yakıt alıyordu. Benim aracımın motoru PD olarak bilinen eski bir teknoloji olduğu için ne kadar kötü yakıt olsa da etkilenmeyeceğini, zaten üretildiği zamanın yakıt kalitesinin çok da iyi olmayacağını düşünmüştüm. Kayseri'ye dönene kadar hiç problem olmadı. Devamındaki günlerde rölantite aracın oldukça fazla titrediğini hissetmeye başladım. Sabahları işe gelirken hepsi bir birine yakın yerlerde araç aniden stop etmeye ve 30 sn kadar marş ile ancak çalışmaya başladı. Bir kaç kez de eve dönüş yolunda aynı şey oldu. Yaklaşık olarak 4. km civarında, araç rölantiye düşünce stop ediyordu ki bu da tam dönüşlere veya ışıklara denk geliyordu. Rezilliği düşünün! Yaklaşık 8-10 kez böyle oldu. Aynı yakıt ile Nevşehir'e gittim, geldim problem yoktu. Ertesi gün işe gelirken yine stop etti. En sonunda yakıt bitti, gittim her zaman aldığım yerden doldurdum. Araba kendine geldi. Stop etme vs kalmadı. Siz deponuzu bildiğiniz bir yerden tam doldurun, arada aldığınız yakıt seyrelsin. Bitince de problem kalmaz umarım. Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 17 Mart 2015 Yazar Paylaş 17 Mart 2015 Geçen ay Ankara'dan dönerken tam rafinerinin karşı tarafında adı yıldızlı bir istasyondan yaklaşık 50 litre mazot aldım. Litre başına 20 kuruş daha ucuzdu. Bir tane de Caddy vardı, o da yakıt alıyordu. Benim aracımın motoru PD olarak bilinen eski bir teknoloji olduğu için ne kadar kötü yakıt olsa da etkilenmeyeceğini, zaten üretildiği zamanın yakıt kalitesinin çok da iyi olmayacağını düşünmüştüm. Kayseri'ye dönene kadar hiç problem olmadı. Devamındaki günlerde rölantite aracın oldukça fazla titrediğini hissetmeye başladım. Sabahları işe gelirken hepsi bir birine yakın yerlerde araç aniden stop etmeye ve 30 sn kadar marş ile ancak çalışmaya başladı. Bir kaç kez de eve dönüş yolunda aynı şey oldu. Yaklaşık olarak 4. km civarında, araç rölantiye düşünce stop ediyordu ki bu da tam dönüşlere veya ışıklara denk geliyordu. Rezilliği düşünün! Yaklaşık 8-10 kez böyle oldu. Aynı yakıt ile Nevşehir'e gittim, geldim problem yoktu. Ertesi gün işe gelirken yine stop etti. En sonunda yakıt bitti, gittim her zaman aldığım yerden doldurdum. Araba kendine geldi. Stop etme vs kalmadı. Siz deponuzu bildiğiniz bir yerden tam doldurun, arada aldığınız yakıt seyrelsin. Bitince de problem kalmaz umarım. Teşekkürler paylaştığınız için, bilindik yerden yakıt almak önemli elbette. Şehir dışında olduğum için, buradaki en güvenebileceğim istasyondan aldım (TP) ki henüz yakıtla ilgili mi bir problem var bilmiyorum dolayısıyla töhmet altında bırakmak istemem. Araç bugün hiç çalışmadı. FORD direktle görüştüm çekici gönderip garanti kapsamındaysa ücretsiz olarak gerekenin yapılacağını ancak bunun için öncelikle çekiciyle servise getirilmesi gerektiğini söylediler. Ola ki garantiden olmazsa, o zaman fena fatura çıkacak gibiydi. Dolayısıyla ben de çekiciyi kasko şirketinden istedim. Çekici gönderip servise çekecekler bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 18 Mart 2015 Yazar Paylaş 18 Mart 2015 Arkadaşlar, dün aracı kaskodan çekiciyle kayseri ford metinler servisine çektirdim. Bu sabah aradılar, usta doğrudan sıkıntının yakıtta olduğunu, araca hiçbir müdahalede bulunmadıklarını, akaryakıt şirketiyle irtibata geçmemin faydalı olacağını söyledi. Akaryakıt şirketini aradım, müşteri hizmetleri telefonu açmadığı için doğrudan genel müdürlüğü aradım ve bana yakıtı ne zaman, saat kaçta, nereden aldığımı, aracın nerde olduğunu, yetkili servisin görüşünü ve plakayı istediler ve araçtan numune alınması gerektiğini, tekrar irtibata geçileceğini söylediler. Şimdilik haber bekliyorum kendilerinden, bu gibi bir durumla karşılaşıldığında neler oluyor neler yapılmalı en azından ileride başına gelebilecek herkes için faydalı olacağını düşündüğüm için tüm olup biteni yazacağım. Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 18 Mart 2015 Yazar Paylaş 18 Mart 2015 Araç neredeydi? Araç şu an kayseride metinler servisinde Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Arkadaşlar, dün aracı kaskodan çekiciyle kayseri ford metinler servisine çektirdim. Bu sabah aradılar, usta doğrudan sıkıntının yakıtta olduğunu, araca hiçbir müdahalede bulunmadıklarını, akaryakıt şirketiyle irtibata geçmemin faydalı olacağını söyledi. Akaryakıt şirketini aradım, müşteri hizmetleri telefonu açmadığı için doğrudan genel müdürlüğü aradım ve bana yakıtı ne zaman, saat kaçta, nereden aldığımı, aracın nerde olduğunu, yetkili servisin görüşünü ve plakayı istediler ve araçtan numune alınması gerektiğini, tekrar irtibata geçileceğini söylediler. Şimdilik haber bekliyorum kendilerinden, bu gibi bir durumla karşılaşıldığında neler oluyor neler yapılmalı en azından ileride başına gelebilecek herkes için faydalı olacağını düşündüğüm için tüm olup biteni yazacağım. Öncelikle tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederiz. Yakıt fişiniz saklı değil mi? Yetkili servis arızalı parça listesini çıkartacak sonra tüm her şey istasyon ya da firma tarafından sağlanacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Araç şu an kayseride metinler servisindeKayseri'ye nereden çekildi yani! Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 18 Mart 2015 Yazar Paylaş 18 Mart 2015 Öncelikle tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederiz. Yakıt fişiniz saklı değil mi? Yetkili servis arızalı parça listesini çıkartacak sonra tüm her şey istasyon ya da firma tarafından sağlanacak. Evet yakıt fişi saklı ayrıca, kart kullandığım için kart kayıtlarında da var. Hala akaryakıt firmasının göndereceği kalite kontrol ekipleri bekleniyor. Araçtan ve yakıtı aldığım istasyondan numuneler alınacakmış. Sonrası için yazdığınız gibi bir süreç mi olur bilmiyorum, gelişmeleri yazmaya devam edeceğim. Kayseri'ye nereden çekildi yani! Tamam kızmayın Yakıt Kahramanmaraş/goksundan alındı, araç Adana / Tufanbeyli'den çekildi. Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 20 Mart 2015 Yazar Paylaş 20 Mart 2015 Dün akşam saatlerinde akaryakıt firmasında arkadaşlar gelip servis nezaretinde depodan numune aldılar. Şu ana kadar oldukça ilgililer umarım sonuna kadar aynı şekilde devam eder. Pazartesi günü analiz sonuçlanıp tarafıma bilgi verileceğini belirttiler. Şimdilik başka gelişme yok. Araç hala serviste, müdahale edilmeden duruyor. Analiz sonuçlarından sonra ne olacak nasıl olacak ben de merak ediyorum. 2 Yorum bağlantısı
Sercan Köçer 26 Mart 2015 Yazar Paylaş 26 Mart 2015 Gün itibariyle aracımı teslim aldım. Süreç çok uzun sürdü zira ben biraz bilgisizliğimden biraz da iyi niyetimden kaskoyu devreye sokmadan akaryakıt şirketiyle anlaşarak sıkıntının giderilmesi taraftarıydım, olmadı. Hala daha örnek alınan yakıttan analiz sonuçları gelmedi. Ben de iki gün önce kaskoyu devreye soktum ve bu sabah itibariyle aracı teslim aldım. Yetkili servis depoyu komple boşaltıp temizlemiş ve yakıt filtresini değiştirmiş. Enjektörlerde ya da pompada sıkıntı olmamış. Bu durumda yaklaşık 450 TL gibi bir masraf (çekme parası da 700 TL civarı) toplamda + 135 TL'lik boşa giden yakıt toplamda 1285 TL masraf çıkardı. Çekme ücreti ve onarımı kasko karşıladı elbette benim cebimden çıkan bir tek 135 TL lik sulu mazot parası + serviste test için konulan 30 TL'lik yakıt ücreti.(Enjektörlere kadar sıkıntı olması durumunda 4000TL'ye kadar masraf çıkarabilirmiş, bu da dip not olarak dursun) Elbette bunlarından yanında en önemlisi 10 gündür aracı kullanamadım. Şimdi biraz bilgi toplayıp dava açmayı düşünüyorum. Dava açtığım vakit de yine buradan gelişmeleri yazacağım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts