İçeriğe Yönlendir

Ön Aks Süspansiyon Sistemi?

Gürkan Başbağcı

Recommended Posts

Gürkan Başbağcı

Selamlar. Bugun tüp isletmek icin muayeneye girdim ve kaldim. Ağir hasar olarak yazan: ön aks süspansiyon sisteminde aşiri boşluk var. Arac 2000 fiesta flair. aks baslarinda parmak gircek kadar bosluk var. Sanayiye geldim bu araclarda orda hep bosluk olur diyolar. Ne yapmak lazim acaba?

Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı
(düzenlendi)

Aks başi dedigim yer isaretli yerler

690ba35d26ea7165d2c4f5169ae84b9c.jpg

4fab948df9aa34d76cf93f6ba0341bf0.jpg

tarihinde Gürkan Başbağcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

Parca degisse o bosluk azalmicak ki. Acaba diger mk4 lerde de var mi bu bosluk. Mk4 sahipleri bi bakarsa

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

2004 Fiesta da kendim sıkmıştım ama kule idi sanırım :)

Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

Valla tam nereyi diyor onu da anlamadim ama baska nerde boşluk olur ki suspansiyon boslugu dedigi

"Ön aks süspansiyon sisteminde aşiri bosluk var" bu yaziyor agir kusur olarak. Nedir bu

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Amortisör kulesi o bölge... O çıkıntılar çok anormal...Bilya ve takozlar kontrol edilmeli..

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Bilmediği için ön aks diye kelime kullanmış birde süspansiyon tepesi diyebilirdi.

uygun söyleyememiş ama siz tahmin edin artik.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Gürkan orası süspansiyonun üst kısmı.Eğer orayı bahsediyorsa her fiestada oradaki boşluk var.Eğer eskişehirde yaşayan başka bir arkadaşımız var ise karşılaştırın.Her seferinde arabayı ben götürürüm ilk defa böyle birşey duydum.Aks başı dediği lastiğin arkasında fren disklerinin arkasında bir yerde.

Yorum bağlantısı
emin burak yeğ

orası amortisör üst kule diye geçer ve o boşluk normal değil..amortisör üst takozların değişecek bilgin olsun..

Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut

Evet gurkan o bosluk normal degil.benim aracimda oyle bir bosluk yok.

Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

Bakalim nasil bir masraf cikacak cok merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut

Canını sıkma. Hayirlisi ile geçer. Bugun olmaz yarin olur.[emoji56]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Cenik

Bende şimdi baktım, benim aracında süspansiyon 1 cm kadar açıklık var benimde muayne var önümüzdeki ay ne yapsam ki ?

Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı
(düzenlendi)

Arkadaslar bugun hallettim. Kendi ustama gittim. Amartisor ust takoz degisti.

Soldaki eskisi

54ef61964b803779f56e0a5782cd5d39.jpg

Oncesi

cd68399568f6555c0294e701208cc679.jpg

Takildiktan sonraki hali

cdf52cb46024d695c73b65e570e028a3.jpg

Tamamen kapanmiyo aciklik ama gectim muayeneden. Takoz tanesi 30 tl. Amartisoru söktugu icin iscilik fazla aldi 60 tl.

Aciklik fazla olanlar dikkat etsin.

tarihinde Gürkan Başbağcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut

Hayırlı olsun. Canını sıkma demiştim[emoji6]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Harun Cenik

benim araçtada takozlar arkadaşın ilk resimlerde paylaştığı gibi şuan. Dün muayaneden geçtim bir sorun çıkartmadılar Antalya da. Belli bir standardı yok mu bunun ?

Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

Valla bakan adama göre değişiyor. Gecen temmuzda sorunsuz gectim. Bunda kaldim

Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç

Hayırlı olsun. Ben de değiştirmeyi düşünüyordum erteledim. Düşük hızdayken yaptığım sağa sola manevralarda çıkan kütürtüleri buna bağlamıştı bir usta. Rot kolları değiştirdik bir başka ustayla biraz ses kesilir gibi oldu şimdi yine aynı; fakat biraz olsun konfor artışı var neyse ki. En ufak bir çukura girerken bile tedirgin olmaya başlamıştım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...