Ömer Faruk Ergel 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Merhabalar, havalar ısınmaya başladığı için uzun süredir aklımda olan tavana folyo kaplatma uygulaması yaptıracağım. İnternette biraz araştırdım fakat ruhsata işleme veya cezai işlemlerle alakalı olarak net bir bilgi alamadım. Böyle bir işlemin ardından bunun bana cezai bir yansıması olur mu veya olmaması için tam olarak ne yapmak gerekir? Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Merhaba, Cam tavanın perdesi yok mu? Sivasta güneş yinede o kadar rahatsız edici olmayacaktır sanırım ege ve akdeniz şehirlerine göre. Ben eski aracımda cam tavanı UV ışınlarını ve sıcağı kesen özel bir cam filmi ile kaplatmıştım, Yazın en sıcak güneşli günlerinde bile istediğimde cam tavanın perdesini açık bırakabiliyordum. Birde kızgın güneş altında arkadaşlarla bir deneme yapmıştık. Cam tavanı olmayan beyaz bir araç ile cam tavanlı benim beyaz aracımı güneş altında bırakıp 3-4 saat sonra ikisinede sırayla bindiğimizde neden bilmiyorum fark edilebilir şekilde cam tavanlı olan aracın diğerine göre daha az ısındığını tespit etmiştik. Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Ergel 18 Mart 2015 Yazar Paylaş 18 Mart 2015 Merhaba, Cam tavanın perdesi yok mu? Sivasta güneş yinede o kadar rahatsız edici olmayacaktır sanırım ege ve akdeniz şehirlerine göre. Ben eski aracımda cam tavanı UV ışınlarını ve sıcağı kesen özel bir cam filmi ile kaplatmıştım, Yazın en sıcak güneşli günlerinde bile istediğimde cam tavanın perdesini açık bırakabiliyordum. Birde kızgın güneş altında arkadaşlarla bir deneme yapmıştık. Cam tavanı olmayan beyaz bir araç ile cam tavanlı benim beyaz aracımı güneş altında bırakıp 3-4 saat sonra ikisinede sırayla bindiğimizde neden bilmiyorum fark edilebilir şekilde cam tavanlı olan aracın diğerine göre daha az ısındığını tespit etmiştik.Merhaba, biraz yanlış anlattim galiba Korhan abi, araçta cam tavan yok, tavanı folyo ile kaplamayı düşünüyorum, güneş yanıkları var biraz. Boyatmak sıkıntı olur diye plasti dip'e kaydı aklım, o da çok maliyetli olacağından en uygunu bu geldi. Arka cam filmli zaten üstten de kaplayınca yaza hazırız demektir. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 (düzenlendi) Merhaba, biraz yanlış anlattim galiba Korhan abi, araçta cam tavan yok, tavanı folyo ile kaplamayı düşünüyorum, güneş yanıkları var biraz. Boyatmak sıkıntı olur diye plasti dip'e kaydı aklım, o da çok maliyetli olacağından en uygunu bu geldi. Arka cam filmli zaten üstten de kaplayınca yaza hazırız demektir. Başlık cam tavan olunca ben öyle sandım kardeşim. Sorun değil. Ama bu seferde şöyle bir sorun çıkmaz mı? Folyo siyah olduğundan güneş ışınlarını iyice emecek ve araç daha fazla ısınacak ? 18 Mart 2015 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Beykurt 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Bu konuyu bende takipteyim Bende çok araştırdım.İşletmen gereken var diyen var, işletmeye gerek yok diyen de var.Polisine göre değişen bir durum yani kısacası.Aracı durdurup detaylı bakarsa film mi yoksa panaromik cam mı diye işlem yapar Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Bayrak 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 eğer sadece tavan kaplanacaksa işletmeye gerek yok.kaplama aracın %30 unu geçtiği zaman işletmek gerekiyor.eski aracımında tavan karbon folyo kaplıydı muayeneden geççti. Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Ergel 18 Mart 2015 Yazar Paylaş 18 Mart 2015 (düzenlendi) Başlık cam tavan olunca ben öyle sandım kardeşim. Sorun değil. Ama bu seferde şöyle bir sorun çıkmaz mı? Folyo siyah olduğundan güneş ışınlarını iyice emecek ve araç daha fazla ısınacak ?Abi öyle de yanıklar canımı sıkıyo baya. Az önce istasyona çektim güzelce yikadim ettim ama üst taraf hala yanık çizgi atmak da aklıma geldi ama yine işleme durumları filan.. Bu konuyu bende takipteyim Bende çok araştırdım.İşletmen gereken var diyen var, işletmeye gerek yok diyen de var.Polisine göre değişen bir durum yani kısacası.Aracı durdurup detaylı bakarsa film mi yoksa panaromik cam mı diye işlem yapar Bizimkilerin işlem yapmasi için durdurmasina da gerek yok, çekip gonderirler abi eve.eğer sadece tavan kaplanacaksa işletmeye gerek yok.kaplama aracın %30 unu geçtiği zaman işletmek gerekiyor.eski aracımında tavan karbon folyo kaplıydı muayeneden geççti.Ben bunu çevirmede söylesem arabayi komple bağlatıp trafikten men edilmem dimi? 18 Mart 2015 tarihinde Ömer Faruk Ergel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 bence kaplatmayın geçen reklamcı arkadaşın yanındaydım tüvtür artık tavan ve kaput folyosunu ruhsatta işli değilse geçirmiyor 4 tane araç geldi onların folyolarını söktük öyle geçtiler tabi şehire göre değişebilir trabzonda durum böyle saygılarımla Yorum bağlantısı
Serhad İncedere 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Kesin cevap yazayım size. Eğerki araç renginde kaplanacaksa ruhsata işletmeye gerek yok. Eğerki araçtan farklı bir renk ise gerek var, ruhsatta çift renk olarak geçicek. Saygılar Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Arkadaşlar kaplama tavan kesinlikle vizeden geçmiyor işleme işlemleri için sadece tavan değil ama komple kaplatan arkadaşım 220tl emliyete yatırarak ruhsata işletti bilginize Yorum bağlantısı
Hakan Kalkan 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 kesinlikle ruhsata işletmen gerekiyor yoksa ceza her an karşınızda Yorum bağlantısı
Recommended Posts