Hamdi Aydın 21 Mart 2015 Yazar Paylaş 21 Mart 2015 Servis masraf olarak korkutmasa komple servise sokucam aracı. Ama serviste fiyatlar cok yüksek. Burda tavsiye edilen bi usta var. Fırsatım olunca ona gidicem. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Özçelik 29 Mart 2015 Paylaş 29 Mart 2015 Abi kesinlikle okuyucu arızası sensörü değiştirmen lazım benim başıma geldi yan sanayi parça 40 tl orijinal parça 130 tl idi orijinal aldım 30 tl de işçilik verdim hiç bir sıkıntı yok şuan çok önemli bir parça değil servise gerek yok bence bu parça için.. Yorum bağlantısı
Hamdi Aydın 30 Mart 2015 Yazar Paylaş 30 Mart 2015 Cok meşgul ediyorum kusura bakmayın. Benim arac 1.6 zetec benzinli. Buna uygun olan o parçanın tam adi nedir. Yada parca numarasi varmı. Orjinal almayi düşünüyorum bende Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Cok meşgul ediyorum kusura bakmayın. Benim arac 1.6 zetec benzinli. Buna uygun olan o parçanın tam adi nedir. Yada parca numarasi varmı. Orjinal almayi düşünüyorum bende http://www.fordburada.com/KILOMETRE-HIZ-SENSORU-FOMOCO-16-ZETEC-FOCUS-98-,PR-62829.html Yorum bağlantısı
Hamdi Aydın 1 Nisan 2015 Yazar Paylaş 1 Nisan 2015 İnşallah değişrirince duzelir. Orjinal alırım diye düşünüyorum. Tesekkurler. Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 11 Mayıs 2015 Paylaş 11 Mayıs 2015 hız sensörü çakması 1 yıl garantili 70 tl... değiştitrdim 6 aydır sağlam Yorum bağlantısı
Deniz Yıldız 3 Haziran 2015 Paylaş 3 Haziran 2015 Merhabalar , benim araçta da aynı sıkıntı vardı.Dün hız sensörünü değiştirdim. 160 TL hız sensörünün fiyatı. Düzeldi sorun kalmadı... Yorum bağlantısı
Yunus Tuna 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Şanzımanın üzerinde. Kaputu açıp, sürücü tarafında üstten arka kısıma baktığınızda görebilirsiniz.. internette VSS olarak aratırsanız detaylı bilgi bulabilirsiniz. Rolantinizde sıkıntı varmı? cem bey aynı sıkıntı bendede var ve rolantide de sıkıntı var dalgalanma oluyor.rolanti sıkıntısı lpgden olabilir diye düşünmüştüm.yoksa başka bir şeyle mi ilgilidir. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 (düzenlendi) cem bey aynı sıkıntı bendede var ve rolantide de sıkıntı var dalgalanma oluyor.rolanti sıkıntısı lpgden olabilir diye düşünmüştüm.yoksa başka bir şeyle mi ilgilidir. Rolanti sıkıntılarının %90 kaynagı rolanti valfi oluyor. Hiç LPG takılmamış araçlarda da rolanti düzensizliği gözlemlenebiliyor. Tabi diğer ihtimalleride göz ardı etmemek gerekli. Klasik rolanti düzensizliğine neden olan parçaların kontrolunden sonra subap kontrolu de belli km yapmış lpg kullannan araçlar için gözden geçirilmesi gereken bir durum.. LPG kullanan araçlarda subap değişiminden sonra çok net sonuç alan araç sahipleri mevcut. 10 Temmuz 2015 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Tuna 19 Ağustos 2015 Paylaş 19 Ağustos 2015 Arkadaşlar haftasonu km sensörünü değiştirdim.Orjinal parça fiyatı 145 tl dir. Değişim için ağır bir işçiliği yoktur.Şanzumanın orda bir parça ama değişimi zor bir parça değildir.30 tl de işçilik alındı.Şuan Km düşmüyor gerçi bunu söylemek için erken ama düşeceğini sanmıyorum. Rolanti sıkıntılarının %90 kaynagı rolanti valfi oluyor. Hiç LPG takılmamış araçlarda da rolanti düzensizliği gözlemlenebiliyor. Tabi diğer ihtimalleride göz ardı etmemek gerekli. Klasik rolanti düzensizliğine neden olan parçaların kontrolunden sonra subap kontrolu de belli km yapmış lpg kullannan araçlar için gözden geçirilmesi gereken bir durum.. LPG kullanan araçlarda subap değişiminden sonra çok net sonuç alan araç sahipleri mevcut. Cem bey bi gaz ayarı yaptırmanızda fayda var 20 tl ye yapıyorlar.dalgalanmalar düzeldi arabanın çekişi arttı.Fakat lpg enjektörleri değişmeli dedi usta.ondan da olurmuş. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 19 Ağustos 2015 Paylaş 19 Ağustos 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar haftasonu km sensörünü değiştirdim.Orjinal parça fiyatı 145 tl dir. Değişim için ağır bir işçiliği yoktur.Şanzumanın orda bir parça ama değişimi zor bir parça değildir.30 tl de işçilik alındı.Şuan Km düşmüyor gerçi bunu söylemek için erken ama düşeceğini sanmıyorum. Cem bey bi gaz ayarı yaptırmanızda fayda var 20 tl ye yapıyorlar.dalgalanmalar düzeldi arabanın çekişi arttı.Fakat lpg enjektörleri değişmeli dedi usta.ondan da olurmuş. Merhaba, Arızanız büyük ihtimalle giderilmiştir. Aracınızda olumlu yonde farklılıklar hissedebilirsiniz. vss birçok yere bilgi saglayan bir sensor. Aracımda hiçbirzaman LPG olmadı.. LPG taktırmayıda hiç düşünmedim.. 19 Ağustos 2015 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
zafer senol 18 Aralık 2015 Paylaş 18 Aralık 2015 Arkdslar selam bendede km sorunu var.ama km ibresi düştüğünde yada kalktığında teybin açıkken teybin sesi yükseliyor. İbrahim düşüncede hafif kisiliyor.yine hız sensörü arızaSimi. .tesekkurler herkese Yorum bağlantısı
Rıza Acar 22 Aralık 2015 Paylaş 22 Aralık 2015 Akü bitiyor. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar genelde soğuk havalarda daha sık olur bu sorun. Buda akü yetersizliğinin göstergesidir. Önce akülü kontrol edin. Hız sensörü kolay kolay arıza yapmaz. Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü 22 Aralık 2015 Paylaş 22 Aralık 2015 Akü bitiyor. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar genelde soğuk havalarda daha sık olur bu sorun. Buda akü yetersizliğinin göstergesidir. Önce akülü kontrol edin. Hız sensörü kolay kolay arıza yapmaz.Akü olsa bütün gösterge panelinin devir saatinin vs. de etkilenmesi gerekir. Sadece hız göstergesi çalışmıyor o anda bende de oluyor bazen. Ben hız sensöründen kaynaklandığını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 Bugün yolda ilerlerken yine hız kadranı yaklaşık 1 dakika dibe vurdu o anda göstergelerin hepsi çalışıyordu fakat hız kadranı çalışmıyordu. Günlük km sayacı ve toplam km sayacı bu sürede yerinde saydı ilerlemedi yani çizgi çizgi olmadı. Bir de sanki o anda arabada bir sarsıntı hissettim. Sizce sorun hız sensöründe mi? Önce bir kaç kez daha olmuştu ama bu kadar uzun süreli değildi 5 saniye sonra geri düzeliyordu şimdi 1 dakika sürdü. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 Bugün yolda ilerlerken yine hız kadranı yaklaşık 1 dakika dibe vurdu o anda göstergelerin hepsi çalışıyordu fakat hız kadranı çalışmıyordu. Günlük km sayacı ve toplam km sayacı bu sürede yerinde saydı ilerlemedi yani çizgi çizgi olmadı. Bir de sanki o anda arabada bir sarsıntı hissettim. Sizce sorun hız sensöründe mi? Önce bir kaç kez daha olmuştu ama bu kadar uzun süreli değildi 5 saniye sonra geri düzeliyordu şimdi 1 dakika sürdü.En sonunda genelde calismayip, 5-10 saniyeligine calisacak. Sorun hiz sensorundedir. Calismamasi ecudaki verileri de etkilediginden aracin tepkileri degisir.Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 (düzenlendi) hız sensörü dediğimiz parça bu arkadaşlar dikkat ederseniz sensörün üzerinde iki tane siyah oring( plastik conta diyebiliriz) var.bu parcaalr zamanla yıpranabiliyor ve pislik kacabiliyor bu durumda sensör saçmalayabiliyor tabi genelde bu parça elektronik olarak sık arıza yapıyor özellikle focus 1 lerde yerini ezberlediğim için arada bir temizliğini yaparım bu arada fae diye bir marka aldım taktım 60-70 tl civarı 4-5 aydır sorun yok 30 Aralık 2015 tarihinde Mustafa Ceviz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 hız sensörü dediğimiz parça bu arkadaşlar dikkat ederseniz sensörün üzerinde iki tane siyah oring( plastik conta diyebiliriz) var.bu parcaalr zamanla yıpranabiliyor ve pislik kacabiliyor bu durumda sensör saçmalayabiliyor tabi genelde bu parça elektronik olarak sık arıza yapıyor özellikle focus 1 lerde yerini ezberlediğim için arada bir temizliğini yaparım bu arada fae diye bir marka aldım taktım 60-70 tl civarı 4-5 aydır sorun yok Çıkarıp takması kolay mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Çıkarıp takması kolay mı? pim tarzı bir mekanizması var o pimi çıkartmak gerekiyor. açıkcası şunu söyleyim eliniz yatkın değise ve çıkarma mekanizması hakkında bilginiz yoksa bozabilirsiniz. zaten bölgeye kaput tarafından elle ulaşmak biraz zor yetişmekte zorlanıyorsunuz. tavsiyem bir ustaya bu işi yaptırmanız. Yorum bağlantısı
Yunus Tuna 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 Hareket halinde iken hiz kadranı sıfıra iniyor. Km sayaci da ilerlemiyor. Bir müddet sonra gösterge çalışmaya başlıyor. Km de kaldığı yerden ilerliyor. Bu neden kaynaklanmaktadir. Hamdi bey aynı sorun bende de olmuştu. Hız sensörü değişmesi gerekir.Parçanın fiyatı 145 tl .Değişince düzeliyor. Yorum bağlantısı
Serdar Karagonlu 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 Orjinal parça almanız tavsiyem ben yan sanayi aldım bir hafta demeden arıza yaptı. 1 Yorum bağlantısı
Alper Başdemir 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 Orjinal parça almanız tavsiyem ben yan sanayi aldım bir hafta demeden arıza yaptı. +1 Kesinlikle yan sanayi olanın en fazla 2 hafta ömrü oluyor bilginiz olsun. Yorum bağlantısı
Murat Tunca_2 3 Şubat 2016 Paylaş 3 Şubat 2016 Sorun hız sensörü.Hız sensörüne su kaçtığı zaman arızalanabiliyor.Orjinal ve yan sanayi hız sensörlerine dikkat et.Ben yan sanayi taktım işimi görüyor bir sıkıntı çıkmadı.Ama orjinal almanda fayda var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts