İçeriğe Yönlendir

Askerlik Ve Tecil Soruları

Gökhan Çoşkun

Recommended Posts

Gökhan Çoşkun

iyi akşamlar herkese.

3 ay sonra inş 5 yıllık ingilizce işletme lisans eğitimim bitiyor.Askerlikte yaklaşıyor bir kaç soru var kafamda,burdaki çoğu kişi tecrübeli askeri konularda muhtemelen,üniversite bitirenlerin başına gelmiştir bu durumlar.

Benim aklıma takılan:

1-) lisans bitince verilen 2 yıllık tecil hakkım varmış.lisans bitince direk yüksek lisansa devam etsem bu tecil hakkımdan mı gider? yoksa 2 yıllık tecil kenarda durur yüksek lisans tecilinden yararlandıktan sonramı kullanırım bu 2 yıllık tecili ?

2-) yüksek lisans yapanlar tezsiz yapıcam muhtemelen.yüksek lisans tecili direk 3 senemi veriliyor ? çünkü y.lisans 1 sene benimki.muhtemelen 1 senede bitiririm.

Askerlikten kaçma filan diyeceksiniz haklısınız ama,yüksek lisans sonrasını yurtdışında eğitime devam etmek istiyorum o zaman kadar tecil gerekiyor askerliğe.parada lazım tabi biraz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Eğitim için yaptığınız hiç bir şey askerlikten kaçmak sayılmaz. Öyle olsaydı devlet bu hakkı sunmazdı zaten ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

direk yüksek lisansa başlarsanız muhtemel mezun olacağınız tarihe kadar tecil edilir 1 yıl ders 1 dönem de projeniz sürer yaklaşık 2 yıl tecil edılır. Yüksek lisansı bitirdigıniz zaman da 1 yıl daha tecil hakkınız var dıye bılıyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

direk yüksek lisansa başlarsanız muhtemel mezun olacağınız tarihe kadar tecil edilir 1 yıl ders 1 dönem de projeniz sürer yaklaşık 2 yıl tecil edılır. Yüksek lisansı bitirdigıniz zaman da 1 yıl daha tecil hakkınız var dıye bılıyorum

ama ben tezsiz yapacağım. bide internette  tezli-tezsiz farketmez 3 sene tecil hakkınız var demiş millet. tezsizde bi ders bırakıp 2 senemi yapıyolar ne yapıyolar acaba tezsiz yüksek lisansı.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

iyi akşamlar herkese.

3 ay sonra inş 5 yıllık ingilizce işletme lisans eğitimim bitiyor.Askerlikte yaklaşıyor bir kaç soru var kafamda,burdaki çoğu kişi tecrübeli askeri konularda muhtemelen,üniversite bitirenlerin başına gelmiştir bu durumlar.

Benim aklıma takılan:

1-) lisans bitince verilen 2 yıllık tecil hakkım varmış.lisans bitince direk yüksek lisansa devam etsem bu tecil hakkımdan mı gider? yoksa 2 yıllık tecil kenarda durur yüksek lisans tecilinden yararlandıktan sonramı kullanırım bu 2 yıllık tecili ?

2-) yüksek lisans yapanlar tezsiz yapıcam muhtemelen.yüksek lisans tecili direk 3 senemi veriliyor ? çünkü y.lisans 1 sene benimki.muhtemelen 1 senede bitiririm.

Askerlikten kaçma filan diyeceksiniz haklısınız ama,yüksek lisans sonrasını yurtdışında eğitime devam etmek istiyorum o zaman kadar tecil gerekiyor askerliğe.parada lazım tabi biraz.

Direk devam edersen ve tezsizse, eğitimin sona erdikten itibaren 1 yıl yapabilirsin.

Eğer yüksek lisansı kariyer için yapmıyor olsaydın, 2 yıl tecil ettir ve bitmeye yakın yüksek lisansa başla derdim.  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Doğru

askerlik tecil durumu yaşa bağlı olarak değişiyor bir yanlışım yok ise 26 yaşına kadar okuna dair bir belge ile yıl aşırı kontrol ediyorsun en azından ben öle yapıyorum üniversite toplu olarak gönderim yaptığı için bazen sorun oluyor 27 yaş dan itibaren iş biraz karışıyor ve  askeriye transkript istiyor tezli tezsiz  3 yıl tecil hakkı verilir ve sınıf tekrarı durumu söz konusu olursa tecil yapılmıyor aynı durum benim içinde geçerli 27 yaşında durum böyle kısmet olursa kasım da askerliği aradan çıkartmak istiyorum zira iş konusunda büyük engel teşkil ediyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Direk devam edersen ve tezsizse, eğitimin sona erdikten itibaren 1 yıl yapabilirsin.

Eğer yüksek lisansı kariyer için yapmıyor olsaydın, 2 yıl tecil ettir ve bitmeye yakın yüksek lisansa başla derdim.  :good1:

eğer zaman kazanmak için yapılıyorsa bu öneri daha mantıklı

ama ben tezsiz yapacağım. bide internette  tezli-tezsiz farketmez 3 sene tecil hakkınız var demiş millet. tezsizde bi ders bırakıp 2 senemi yapıyolar ne yapıyolar acaba tezsiz yüksek lisansı.

3 ya da 2 yıl emin değilim fakat tezli adı üzerine ders sonrası tez verilir tezsizde ise bitirme projesi verilir oda tez standartlarında bir akademik çalışmadır gerçi üniv. göre beklenti ve zorluk düzeyi değişebilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

askerlik tecil durumu yaşa bağlı olarak değişiyor bir yanlışım yok ise 26 yaşına kadar okuna dair bir belge ile yıl aşırı kontrol ediyorsun en azından ben öle yapıyorum üniversite toplu olarak gönderim yaptığı için bazen sorun oluyor 27 yaş dan itibaren iş biraz karışıyor ve  askeriye transkript istiyor tezli tezsiz  3 yıl tecil hakkı verilir ve sınıf tekrarı durumu söz konusu olursa tecil yapılmıyor aynı durum benim içinde geçerli 27 yaşında durum böyle kısmet olursa kasım da askerliği aradan çıkartmak istiyorum zira iş konusunda büyük engel teşkil ediyor.

Şimdi ben 92 liyim. 2015 kasım ta  2 yıllık tecil ettiricem.    2017 kasım da biticek tecil. tam bittiği sene yüksek lisansa başladım diyelim.yüksek lisansa başladığımı öğrenince askeriye direk 3 sene daha tecil ediyor öylemi ?  ister 1 sene içinde bitsin ister bitmesin.yüksek lisansa başladıktan sonra 3. seninin sonunda alıcaklar beni ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Gökhan ben geçen ay bedelli yaptım askerliği.Yani istesen 32 yaşına kadar bir şekilde erteleyebiliyorsun.Lisans Yüksek Lisans v.s. derken daha 10 sene hakkın var.Ancak 29 yaşından sonra kaçak durumuna düşeceksin.Ceza gelebilir.Ben 180 lira ödedim.

Eğer y.lisansı askerlik için yapacaksan,tavsiyem 29 yaşını beklemen.Eğer 29 yaşında girersen 32 ye kadar tecil olur askerliğin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

Gökhan ben geçen ay bedelli yaptım askerliği.Yani istesen 32 yaşına kadar bir şekilde erteleyebiliyorsun.Lisans Yüksek Lisans v.s. derken daha 10 sene hakkın var.Ancak 29 yaşından sonra kaçak durumuna düşeceksin.Ceza gelebilir.Ben 180 lira ödedim.

Eğer y.lisansı askerlik için yapacaksan,tavsiyem 29 yaşını beklemen.Eğer 29 yaşında girersen 32 ye kadar tecil olur askerliğin.

yüksek lisans yapmak istiyorum.ayrıca yurtdışında dil eğitimime devam etmek istiyorum.ama dil eğitimi için tecil verilmiyor.

Şimdi  lisans bitince 2 yıllık tecil hakkımı kullanıcam.yaş olcak 25. ondan sonra  yüksek yapmassam 29 a kadar bekleyemiyorum.mecbur yüksek lisansa kayıt olmam gerekiyor .yoksa alırlar askere :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Herhangibir açıköğretim programına kayıt ol ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Lisanstan mezun olunca baska bir lisans programi tecil ettirmiyor diye biliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun
(düzenlendi)

Herhangibir açıköğretim programına kayıt ol ;)

bunu araştırdım fakat bunun içinde son dönemde : askerliği yaptığın ilde sınavlara giriyormuşsun.askeriye böyle bi imtiyaz tanımış ve tecil ettirmiyormuş artık aöf lere.öyle yazıyor millet. el mahkum yüksek lisans doktora filan yapın diyorlar.

bunu yordamı nasıl ? :)

Lisanstan mezun olunca baska bir lisans programi tecil ettirmiyor diye biliyorum

aynen bende öyle okudum.bilmiyodum ama nette yazanlar bunlar.

Çünkü :  askeriye tecil için hak veriyor ama lisans-yüksek lisans hepsinden 1 er kez yapma hakkın var tecilde.sonuçlar askeriyeye geldiği an 2. yükseğe izin vermiyormuş

tarihinde Gökhan Çoşkun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

yüksek lisans yapmak istiyorum.ayrıca yurtdışında dil eğitimime devam etmek istiyorum.ama dil eğitimi için tecil verilmiyor.

Şimdi  lisans bitince 2 yıllık tecil hakkımı kullanıcam.yaş olcak 25. ondan sonra  yüksek yapmassam 29 a kadar bekleyemiyorum.mecbur yüksek lisansa kayıt olmam gerekiyor .yoksa alırlar askere :)

Bu askere alma olayı da enteresan ben 29 yaşındayken 1,5 sene kaçak durumda yaşadım ( istek dışı yanlış anlaşılmasın ameliyat oldum) evime ne gelen oldu ne giden nede bir yazı geldi tık yok, sonra iyileştim kendim gittim şubeye ben kaçağım diye ceza falanda vermediler :)

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

abi kaçmak niyetim yoksa bedelli şansı tanınıyosa kullanmak isterim tabi.

şuan askere giden arkadaşlarım hepsi pişman ,boşluktan hergün arıyolar konuşmak için ilginçtirki :) okuduk diye doğuyada vermiyolar.askerlik değişik bi hal aldı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...