Hakan Aydin 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım 1.6 ecoboost mondeonun yağını dün serviste değiştirdim. Az önce yağ seviyesini bir kontrol edeyim diye yağ çubuğunu çıkardığımda keskin bir benzin kokusu aldım. Motor yağı 5-20 olduğu için farklı bir kokusu mu var yoksa motorda bir problem mi var, bir fikri veya bu konuda bilgisi olan var mı? İnternette araştırdım kimi enjektörlerden kaynaklı kaçak sonucu sızma olabileceğini, kimi sekmanlardan kaçma olabileceğini söylüyor. Arabada çekiş problemi falan yok gayet iyi gidiyor, turbo benzinli araçlara yabancıyım ilk turbo benzinli aracım önceki atmosferik lpg li aracıma göre çok çok iyi geldiği için mi problem hissetmedim bilemiyorum. Ekpertiz raporunda dyno sonucunda tork gayet iyi 230 larda hp düşük çıkmış (110hp gibi) motor %78 denmiş ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Servisteki ustayla yağ değişiminden önce teste çıktık motor gayet iyi dedi, servis dışında iki motor ustasına gösterdim performansı çok çok iyi dediler. Fakat yağ kontrolünde benzin kokusu alınca içime bir kurt düştü. Pazatersi den önce usta bulamam ve bu sürede merak beni rahat bırakmaz. Neden yağ benzin kokar yada yağa benzin karışır? Bu arada araç 76.000'de. Bazı passat ve skoda forumlarında benzer şikayetleri olanlar var normal denmiş biraz kokabilir denmiş. Ecoboost için durum nedir, bu motorlar çok yaygın olmadığı için bilgiye ulaşmak da zor. Lütfen yardım! 21 Mart 2015 tarihinde Hakan Aydin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 110 hp ölçümü doğru olsa arabanız yeirnden kalkmazdı benzin kokusunu hala duyuyormusunz? Yorum bağlantısı
Hakan Aydin 21 Mart 2015 Yazar Paylaş 21 Mart 2015 110 hp ölçümü doğru olsa arabanız yeirnden kalkmazdı benzin kokusunu hala duyuyormusunz? Benzin kokusunu bugün aldım. Ben de dyno sonucunu çok ciddiye almadım. Evet benzin kokusu geliyor, 2 saat önce baktığımda aldım bu kokuyu. Serviste usta yağ değiştirdi filtreleri değiştirdi bujileri kontrol etti bujiler iyi durumda dedi. Yağa benzin karışması yada eski yağı boşaltırken benzin kokusu falan fark edilmedi serviste. Yorum bağlantısı
Huseyin Sayan 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 Yağınızda herhangi bir artma gözlemlemiyorsanız çok dert etmeyin derim. Egzoz dumanında motorun sesinde bir değişiklik mutlaka olacaktır. Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Nitekim benzinli araçlarda benzinin kokusu araç içine kadar gelebiliyor bazı durumlarda. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 kokuyu nerdd alıyorsunu z tam olarak? sürüş esnasında? kalorfier açıkken? motoru açıp çine bakarken? Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 Motor yağ seviye çubuğunu çekince almış kokuyu abi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 Benzinli araç benzin, lpgli araç lpg kokuyorsa sorun vardır. Yorum bağlantısı
Hakan Aydin 22 Mart 2015 Yazar Paylaş 22 Mart 2015 Benzin kokusunu yağ çubuğunu çıkarıp kontrol ederken alıyorum, çalışma esnasında anormal bir koku yada durum yok. Yağ seviyesi çubuğun üzerindeki seviyenin biraz üzerinde ama bazen fazla yağ koyuyorlar. 5-20 yağ daha ince bir yağ sanırım ve rengi de açık sarı. Benzin kokması bir problemse sebebi ne olabilir. Başıma çok dert açar mı? Yorum bağlantısı
Emrah Altun 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 Hocam araca konulan yagin markasi nedir. Belkide yagin kendi kokusu boyledir. Yagi araca koymadan koklamayi deneyin bir de. Yorum bağlantısı
Hakan Aydin 22 Mart 2015 Yazar Paylaş 22 Mart 2015 Serviste koydular yağı markaya dikkat etmedim fakat 5 lt.lik kırmızı bir bidondu 4.1 lt. Koydular ve boşalttıkları yağla ilgili benzin kokusundan bahsetmediler. Yağ kapağını açıp kokluyorum bariz benzin kokuyor, yağ çubuğunu çıkarıyorum aynı , yağ ince gibi damlıyor ama serviste yağı koyarlarken dikkat ettim çok yoğun bir yağ değil gibi akışkan orjinali. Aksaray dayım buradaki servisten tatmin edici cevap alamazsam Ankara, Konya yada Kayseri de servise gideceğim. Hangi şehirde ve hangi servise gitmeliyim iyi bir servis öneriniz var mı arkadaşlar? Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 Benzinli araç benzin, lpgli araç lpg kokuyorsa sorun vardır.Nerden kaynaklanir Mahmut abi Yorum bağlantısı
Hakan Aydin 22 Mart 2015 Yazar Paylaş 22 Mart 2015 Şöyle bir bilgiye ulaştım Amerika daki ecoboost lu f150 sahipleri de bu konuda oldukça sıkıntı yaşamışlar. Motor yağ seviyesi kontrolünde benzin kokusu alıp yağları teste göndermişler ve çoğunda benzin çıkmış, Ford doğrudan enjeksiyonlu turbolu motorlarda yağın benzinle incelmesi (oil dilution with fuel diye geçiyor) yüzde 4-5 e kadar kabul edilebilir olduğunu söylemiş bir forumda böyle diyordu. Motorun yapısı gereği ilk ve soğuk çalıştırmalarda zengin karışımla çalışıp turbonun da etkisiyle ısı akışının fazla olduğu kısa süreli kullanım sonrası silindirde kalan yakıt birikintisinin kartere inmesi. Karterde bunun için bir havalandırma sistemi varmış ama o da buharlaştırma için gerekli ısıya ulaşamadığı için yağ yakıtla bir miktar incelebiliyormuş. Çözüm olarak tavsiye edilen 5-20 yağ kullanılacaksa motor yağ seviyesinin sık kontrolüyle değişme periyodunun 6-7binlere çekilmesi ki 5-20 yağın viskozitesinin 10 a düştüğü testlerde görülmüş. Yada 5-30 yağkullanın zaten bir süre sonra incelerek 20 ye düşer maliyeti de daha düşüktür denmiş. Ne dersiniz? Ecoboost aracı olup böyle bir olay yaşayan yok mu? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 merhaba, Benzinli Ecoboost 5W-20 hangi marka Motor yağı kullanmaliyim? seçenekler; TOTAL QUA.9000 FUTURE ECOB 5W-20 5 LİTRE MOTUL SPECİFİC 948B 5W-20 5 LİTRE FMY FORMULA FE ULTRA 5W-20 Yorum bağlantısı
Recommended Posts