Yunus_Yıldız 1 Eylül 2014 Paylaş 1 Eylül 2014 C Max 2005 Model Aracım 1,3,5. Vitese gecmiyor çok ugraşırsam zorla geciyor nedendir debraj baltasını yeni değiştirdim yardımcı olursa sevinirim Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek 1 Eylül 2014 Paylaş 1 Eylül 2014 1,3,5 hepsi de aynı safta ama yorumlayamadım. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 (düzenlendi) Vites kolunun altından çıkıp, motorda vites geçişlerinin yapıldığı bölüme doğru uzanan parça eğer açıktaysa ve bir taş vb. değdiyse eğrilmiş görevini tam yapamıyor olabilir. Vites kolu hareket ettirildikçe ince uzun boru yada çubuk şeklindeki parça hareket ederek vites geçişlerini sağlar. Bu parça zarar görmüş olabilir. İlk arabam olan Renault Flash ile yola düşen büyük bir kaya parçasının üzerinden geçmek zorunda kalmıştım. Araba büyük bir gürültüyle kayanın üzerinden geçtikten sonra ilk fırsatta güvenli bir şekilde durmuştum. Hemen alttan akan yağ, su , yakıt varmı diye kontrol etmiştim. Akan bir şey yoktu ama 5-10 dk. sonra arabaya bindiğimde 1. vites geçmiyordu. 2-3-4 geçiyordu. 5. vites te geçmiyordu. Geri vitese taktığımda da geri vites lambası yanıyor ama araç geri gitmiyordu. Sonuç olarak kaya parçası bahsettiğim aliminyum boruya vurmuş ve eğmiş. Boru değiştirilip sorun çözülmüştü. 2 Eylül 2014 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus_Yıldız 2 Eylül 2014 Yazar Paylaş 2 Eylül 2014 Araçımı yaptırdım Halatı Yerinden Çıkmış Çok Güzel Oldu Vites Geçişleri çok mükemmel Ustanın ellerine sağlık Yorum bağlantısı
Aliayhan Tekin 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 (düzenlendi) arkadaşlar bende de 2005 1.6 dizel ford ghia cmax var. bu gün aracımı park ederken aniden vites kolu sanki sabitlendi sadece 3-ve 4 .vitese giriyor.1-2 yok ne kadar zorlasam girmiyor .vites kolu boş konumda iken sağa sola oynamıyor lütfen arıza ne olabilir çekici mi cağırmalımıyım?.yardımcı olursanız cok sevinirim aliayhantekin@mynet.com yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim... 30 Kasım 2014 tarihinde Aliayhan Tekin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Yıldız 14 Mart 2015 Paylaş 14 Mart 2015 Vites kolunun altından çıkıp, motorda vites geçişlerinin yapıldığı bölüme doğru uzanan parça eğer açıktaysa ve bir taş vb. değdiyse eğrilmiş görevini tam yapamıyor olabilir. Vites kolu hareket ettirildikçe ince uzun boru yada çubuk şeklindeki parça hareket ederek vites geçişlerini sağlar. Bu parça zarar görmüş olabilir. İlk arabam olan Renault Flash ile yola düşen büyük bir kaya parçasının üzerinden geçmek zorunda kalmıştım. Araba büyük bir gürültüyle kayanın üzerinden geçtikten sonra ilk fırsatta güvenli bir şekilde durmuştum. Hemen alttan akan yağ, su , yakıt varmı diye kontrol etmiştim. Akan bir şey yoktu ama 5-10 dk. sonra arabaya bindiğimde 1. vites geçmiyordu. 2-3-4 geçiyordu. 5. vites te geçmiyordu. Geri vitese taktığımda da geri vites lambası yanıyor ama araç geri gitmiyordu. Sonuç olarak kaya parçası bahsettiğim aliminyum boruya vurmuş ve eğmiş. Boru değiştirilip sorun çözülmüştü. gecen hafta aracımın elektronık aksamı elden geçti tüm tesisat sokulup takılmış.cuma günü aracı teslim aldıktan sonra elektrikli el freninin çercevesi elimde kaltı atam takamamışlar. bugun de arac 1. vitese geçmemeye başladı. yaşananlarla bahsettiğiniz parçanın bağlantısı olabilir mi acaba? Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 17 Mart 2015 Paylaş 17 Mart 2015 gecen hafta aracımın elektronık aksamı elden geçti tüm tesisat sokulup takılmış.cuma günü aracı teslim aldıktan sonra elektrikli el freninin çercevesi elimde kaltı atam takamamışlar. bugun de arac 1. vitese geçmemeye başladı. yaşananlarla bahsettiğiniz parçanın bağlantısı olabilir mi acaba? Pek bir fikrim yok malesef. Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 Mutlu pazarlar hepinize abilerim, kardeşlerim. Aracım Ford C-max 1.8 TDCi. Hareket halinde 1. Vitese geçmekte zorlanıyor, iyice yavaşlamam gerekiyor. Aracın doğasından mıdır, bir arıza mıdır bilmiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 fiestada aynı şekilde 20 km/h giderken 2 den 1 e zorlanıyor özellikle motor soğukken ısınınca rahatlıyor geçiş Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 Aynı dert bende de var biraz ısındıktan sonra daha rahat alıyor genelde düşük viteslerde debriyaj ve aragaz formulünü uygulamaya çalışıyorum. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 Bu bir problem midir? 1. vitesin kullanım amacı genelde ilk kalkış vitesi değilmidir? 20 km gibi hızlarda 1. vitese kolayca geçen araba ben daha tanımadım. Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 O halde doğasında var diyoruz , değil mi? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 benim focusda böyle, sıkıntı yoktur sanırım. Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 Kadir merhaba, Böyle olması çok normal, çünkü tekerlek dönme hareketi yaptığı sürece güvenlik nedeni ile şanzıman kendini sağlama alıyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 (düzenlendi) Bazi araclarda yururken 1'e gecer. Ford'da bire gecemediginizde zorlamayin, eger 1'e gecerse yetribce yavaslamistir zaten arac yoksa 1 icin gerekenden fazla hizli gidiliyordur, 2. Vites kurtarir. Saygılarımla. 22 Mart 2015 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 Hepinize teşekkür ederim. Sağolun vakit ayırıp yazdığınız için. Yorum bağlantısı
Ahmet Karahan 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 Herkese merhaba.Vitesle ilgili benim 2004 lpgli cmaxta da sorun var galiba.arabayı 5 ay önce aldım ve baskı balata bitik olduğu için hemen yeniledik.Bolu da yaşıyorum ve vites konusunda arabanın en ufak bir sıkıntısı olmuyor orda.Geçen ay ve bu ay Istanbula geldim.Her iki geldiğimde de birisinde trafikte çok fazla dur kalk yaptıktan sonra diğerinde de aracı normal kullanırken vitesi 1 den 2ye alırken vites ortada kilitlenir gibi oldu, vites baya bi sertleşti.Sonra zorlayarak falan vitesi boşa aldm debriyaja bir iki bastiktan sonra vitese aldm ve devam ettim sonrasında yine yaptı ama bu şekilde trkrarlayarak geldm eve.Ve tabi bir yanık baskı balata kokusu sardı etrafı.Neden böyl3 bisey olmuş olabilir bi fikri olan var mı? Baskı balata degisimin de kötü işçilikten kaynaklanabilir mi aceba ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts