İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2 Hızlanma Sorunu

gökhan kostakoğlu

Recommended Posts

gökhan kostakoğlu

Merhaba Arkadaşlar..Aracımı 8 ay önce aldım 2009 model Focus Titanium 1.6 Benzin&Lpg li

aracım max.Sürati 160 km yapıyor..Başka Focus lar 200-220 yi bulurken ben 170 e zar zor çıkıyorum..sizce çözümü varmı neden benim aracım ağır kalıyor ?

Yorum bağlantısı
Kürşat Yağlıdere
(düzenlendi)

Bende de 2011 Focus Titanium 1.6 Benzinli var. Bende 160-170 arasında takılıyorum. Sanırım normal :)

tarihinde Kürşat Yağlıdere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu

bu durum soğuttu beni çünkü dizel araçlar bile beni otobanda geçiyor  :( servis çözüm yolu bulamaz mı? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

uzun yolda double yolda 110luk focusla 240ı gördük Tdci

Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu

hocam deme öyle yoksa satıp dizel alacam en sonunda  :D

Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu

fabrika çıkışında belirli bi hız sabitlemesi oluyor dediler ondan mı acaba? çok moralimi bozdu bu konu 160 nedir ki ?

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

motor iyi açılmamıştır bence ben 1.4 lpg li accent eramla rahat 200 ü görüyordum:)

Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu

bi sıkıntı yok baskı balatada bakımını düzenli yapıyorum..sağır kalma ihtimali olabilrmi acaba 110 bin km.de açılırmı ? ilk aldığım zamana göre çekişi arttı ama son süratta hala hüsran  :(

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

1.6  lpgli otomatik fusionla 195 i görmüşlüğüm var .sizin aracta bi sorun olabilir

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

İlk akla gelen baskı balata, devamında ateşleme sistemi ve LPG sisteminin aracınızda meyda getirdiği arızalar (Manifolt ile ilgili ). 2009 trend  stil paket 115 PS lik aracım ile (LPG yok) çok rahat düz yolda 193 km ( Kitapçıkta yazan fabrika verisi ) otobanda ise 200km hızı görebiliyorum.

Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu

servis bunu halledebilirmi ? yoksa 100 Bg lik olduğu için mi 160 a takılıyorum..aracımın motor durumu baskı balata durumu temiz detaylı bi bakım yaptırdım çünkü sıkıntı yok mekanik olarak..

Yorum bağlantısı
Kadir Pulat

aynen 1.25 fiesta ile 200 görüyorum bn sizin motor sağır olabilir eski kullanıcısı hep düşük devir kullanmışsa kurunlanma vs gibi şeylerde olabilir vites yükseltmeyi kaç devirlerde yapıyorsunuz

Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu

normal kullanırken 3000 devirde vites değiştiriyorum ama açmak için iki hafta hep 7000 devire kadar vurdum gazı..1.ci 2.ci viteste çekişi kalkışı çok farketti ama son süratte açılma olmadı banada sağır kaldı gibi geliyor..daha açmak için ne yapmalıyım ??

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Ya bu katkılar var interette tunap olsun würth olsun bunların benzinli ve lpgli araçlar için olanından alıp deneyebilirsiniz 50 tl civarı fiyatı var. Oda kurum vs varsa onların temizliğinde yardımcı olacaktır size. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Aracım 2008 TDCİ 176bin de kış lastikleri üzerinde boş araçla düz yolda 215 rahat yapıyorum( tubo ve baskı-volant 174bin de değişti)

Arkadaşa 2011 TDCİ 53binde araç aldık 180 i geçemedik. Araştırdık motor sağır. Hacı amca sıfır alıp araçla 100 ü hiç geçmemiş.

Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu
(düzenlendi)

Dizel 110 luk focus benim diyen 1,6 çoğu benzinli aracı hem serilik olarak hem maksimum sürat olarak daha iyidir.

ben 110 luk focus ile 230 km yaptım... ama en az da 180 yapması gerek gibi geldi bana 

sadece benzinde denediniz mi sürat yapmayı

sadece benzine alıncada aynı zar zor düz yolda 180 oldu ama bi 200 olması gerek değilmi işte sonuçta benzinli abi 8000 devir var 5.ci viteste 5 bin devirde 170 yapıyor

Aracım 2008 TDCİ 176bin de kış lastikleri üzerinde boş araçla düz yolda 215 rahat yapıyorum( tubo ve baskı-volant 174bin de değişti)

Arkadaşa 2011 TDCİ 53binde araç aldık 180 i geçemedik. Araştırdık motor sağır. Hacı amca sıfır alıp araçla 100 ü hiç geçmemiş.

benimde sağır kalmış gibi duruyor..araç 105 bin km de açılma ihtimali varmı ?

Hocam bu tür araçların niye 1.6 100bg atmosferiklerini alıyorsunuz ki zaten. Otomatik mi birde ?

Eğer öyleyse kusura bakmayın o hıza bile şükredin.

Focus 1 olsun 1.6 100bg manueli 4te 205 küsür yapıyor 5de hele 220yide devirir tabi yokuş aşağı ama düz yolda 4 ile 205 görebilirsiniz.

Focus 2 ve illaki lpgli olacaksa mutlaka ghia olmalı. Ghialar 115bg, 4000 devire kadar 100bgler ile aynı gider ancak 4000den sonra Ti-VCT olayından dolayı 5-6 boy fark açar. Hele otomatiğe nal toplatır.

Araçta sorun yok motor düşük.

yok hayır aracım manuel 5.ci viteste 5bin devirde kalıyor 170 yapıyor dahada tık yok..ee ben yani napayım model düşürüp focus ghai mi alayım  :)

tarihinde gökhan kostakoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mükremin Aktuğ

Gökhan Bey aynı sıkıntı bendede var.2011 titanium otomatik.Max hız 169 u geçemiyorum  bununla ilgili konu bile açmıştım.

Maf sensörü temizliği aklıma yatıyor haftasonu deneyeceğim.Sonuçları burdan yazarım.

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Hocam o eğimde benim aracım 300 yapar o zaman ?

220ye rahat çıkması imkansız o aracın düz yolda 180-190 göremezken.

TDCI'ler gidiyor hocam 190-200 bana mısın demezler ama benzinlilerin 100bgleri birde otomatikse hiç gitmez ama focus 1 1.6 benzinli 100bg manuel düzde 200ü deviriyor. Şöyle uzun yola çıktığınız zaman yüksek hıza çıkın demiyorum ama şöyle kalite bi mazotla depoyu fulleyip 1. vites son devir 2. vites son devir 3. vites son devir belki 4 son devir aracı kasarak zorlayarak bi 5-10dk kadar sürün biraz kendine gelir diye düşünüyorum.

8000 devir çevirecek ciğer yok focuslarda.

105binden sonra pek bi açılma beklemeyin bilemedin 190 yapar dahada tövbe. 2006-2007 veya 2008 ama dışı değil içi makyajlı ghia manuel alırsanız (bildiğim kadarıyla ghia da olsa otomatiği 100bg) o beklentileriniz 200leri karşılar.

Kardeşim senin aracın kaç yapar yapmaz onu bilemeyiz ama çok öznel cevap yazmışsın. Arkadaşımız çözüm önerisi bekliyor. Yoksa kişisel görüşlerimizi başka konularda da belirtebiliriz.

Konuya dönecek olursak;

Titanyum Focuslar 115 beygir Ti VCT motor. C sınıfı bir araç için gayet ideal bir motor.Düz yolda 212 yaptığını gösterir videoyaya bakabilirsin.

Devir saatinin son rakamını hiç bir araç ile göremezsiniz araç her viteste kesiciye girer. Ekranda kırmızı bir uyarı lambası yakar. Benim araçta 7000 civarında kesiciye giriyor.

105 bin-200 bin farketmez aracın motoruna güzel bakarsanız her km de verim alırsınız. 

Bence sırası ile MAF sensörü temizliği, olmazsa Carbon Clean, olmazsa ateşleme bobini ve buji kabloları, olmazsa katalizatör gözden geçirilmeli. Motor daha önce açılıp işlem görmedi ise bu işlemleri yaparak hızlanma sorunu çözülebilir. Masraf sırası en azdan en pahalıya göre yazdım. Tahminimce MAF sensör temizliği ile problem çözülecektir. 

Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu

Kardeşim senin aracın kaç yapar yapmaz onu bilemeyiz ama çok öznel cevap yazmışsın. Arkadaşımız çözüm önerisi bekliyor. Yoksa kişisel görüşlerimizi başka konularda da belirtebiliriz.

Konuya dönecek olursak;

Titanyum Focuslar 115 beygir Ti VCT motor. C sınıfı bir araç için gayet ideal bir motor.Düz yolda 212 yaptığını gösterir videoyaya bakabilirsin.

Devir saatinin son rakamını hiç bir araç ile göremezsiniz araç her viteste kesiciye girer. Ekranda kırmızı bir uyarı lambası yakar. Benim araçta 7000 civarında kesiciye giriyor.

105 bin-200 bin farketmez aracın motoruna güzel bakarsanız her km de verim alırsınız. 

Bence sırası ile MAF sensörü temizliği, olmazsa Carbon Clean, olmazsa ateşleme bobini ve buji kabloları, olmazsa katalizatör gözden geçirilmeli. Motor daha önce açılıp işlem görmedi ise bu işlemleri yaparak hızlanma sorunu çözülebilir. Masraf sırası en azdan en pahalıya göre yazdım. Tahminimce MAF sensör temizliği ile problem çözülecektir. 

Alparslan bey video da 7 bin devirde 212 yapıyor evet bende böyle olsun istiyorum ama benim aracım 5.ci viteste 5 bin devirde kalıyor 175 yapıyor max.dediğiniz uygulamarı sırasıylaya yapmaya çalışacağım..daha önceden motor açılmadı hiç..umarım dedikleriniz işe yarar.. :)

Yorum bağlantısı
gökhan kostakoğlu

Hocam o eğimde benim aracım 300 yapar o zaman ?

220ye rahat çıkması imkansız o aracın düz yolda 180-190 göremezken.

TDCI'ler gidiyor hocam 190-200 bana mısın demezler ama benzinlilerin 100bgleri birde otomatikse hiç gitmez ama focus 1 1.6 benzinli 100bg manuel düzde 200ü deviriyor. Şöyle uzun yola çıktığınız zaman yüksek hıza çıkın demiyorum ama şöyle kalite bi mazotla depoyu fulleyip 1. vites son devir 2. vites son devir 3. vites son devir belki 4 son devir aracı kasarak zorlayarak bi 5-10dk kadar sürün biraz kendine gelir diye düşünüyorum.

8000 devir çevirecek ciğer yok focuslarda.

105binden sonra pek bi açılma beklemeyin bilemedin 190 yapar dahada tövbe. 2006-2007 veya 2008 ama dışı değil içi makyajlı ghia manuel alırsanız (bildiğim kadarıyla ghia da olsa otomatiği 100bg) o beklentileriniz 200leri karşılar.

yok yok benim manuel 1.6 benzin Lpg...zaten benzinle otobana çıkıp 4.cü vitesi 10 dk falan kastırıp zorlayıp çakacam 5.ci, vitese önüme araç çıkmazssa tabi  :biggrin: inşallah 106 bin den sonra açılma olur 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...