İçeriğe Yönlendir

Ecoboost Motorlar Için Hangi Benzin?

Melih Akdeniz

Recommended Posts

Melih Akdeniz

Arkadaşlar merhaba...

Konya dan teslim aldığım 1.5 EB Kuga aracımla Istanbul'a geldim. 90-120 arasındaki değişken hızlarda (ortalama 95 civarıydı sanırım) 8.5 ltr. yakıt tüketimim oldu. Araç Opet ten fullenmişti ben aldığımda ama hangi benzin konuldu bilmiyorum açıkçası. 

Istanbul'a yaklaşınca Otoban üzerinde bir tesisten Shell Nitro 95+ fulledim. Kalan 100 km de hızımda çok aşırı bir değişme olmamasına rağmen ortalama birden 11.5 e çıktı ki bu bana çok anormal geldi. 

Ecoboost motorlar normal 95 oktan seviyor denilebilir mi? Kitapçığa bakmadım ama zaten Türkiye'deki 95 muhabbetini anlamakta zorlanıyorum. Örneğin Shell de Fuelsave ve Nitro olarak iki farklı 95 var. İkisi de sanırım 95 oktan ama katkı farkları var. 

Üçüncü depomu deneme amaçlı Total normal 95 ile doldurdum ve şehiriçi kullanımda şu anda ortalamam 11.5 tr. ki bana göre iyi bir değer. 

Sadece Ecoboost motorlar için olmak üzere siz ne kullanıyorsunuz? Firma ve benzin tipini de belirterek menzil, performans  değerlendirmesi yapabilir misiniz? Bana yakın güvenilir Shell (kendi istasyonu) ve Opet (Mehmetçik Vakfı) var hangisini ve hangi benzini tercih etmek mantıklı olur acaba?

Teşekkürler,

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Hocam zaten artik eskisi gibi normal kurşunsuz katkili falan kalmadi hepsi standar benzin sadece 98 oktan olan versiyon var 95 oktan shell nitro iyidir , ayrica ortalamanizin uzun yola cikmadan once sifirlayin cruise control aktif 100 e sabitleyin ve deneyin ortalama kaclara dusecek

Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

Ford araclarima hep opetten aldim hic sorun yasamadim.fordun opetlede anlasmasi var yakit guvence sistemi.

Yorum bağlantısı
Melih Akdeniz

Yok canım araç yeni olduğu için yüklenmemiştim. Şu anda 1100 km falan oldu, yavaş yavaş 5000 devirleri ara sıra yokluyorum. Ilk fırsatta otoban da 30 dk yüklememi yapacağım.

Shell nitro da tüketimin fırlaması dikkatimi çekti sadece. Bir dahakine de Opet deneyelim bakalım. Yakıt güvence sistemi bence biraz hikaye, öyle bir hakları yok benzini şurdan al diye zorlamaya. İstediğim yerden alırım, yakıttan birşey olursa Yakıt aldığım yere yüklerim.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Şehirdışı 8,5   şehir içi +ş. dışı 11,5 olmasın o ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Güle güle kullanın. Şehir içi ve şehir dışı değerleriniz son derece normal.

Araç için önerilen yakıt 95 oktandır.

Daha yüksek oktanlı benzinlere vuruntuyu azaltmak için katkı maddeleri konulmakta ve oktanları yükseltilmektedir.

Düşük oktanlı benzinin yanma verimi daha yüksektir.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ben genelde hep 95 oktan katkısız benzin kullandım, çoğunlukla shell ve opetten aldım. Aralık ayında Ankaraya geldiğimde baktım ki doğuya göre benzin fiyatları düşük, shellden katkılı benzin aldım. Yanlışım yoksa o da 95 oktandı ama nitroydu galiba. Sonuç: ne tüketimde ne de performansta hiçbir değişiklik hissetmedim. O gün bugündür normal 95'e devam.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

rüzgar farketmiş olabilir. yağmur yağmış olabilir. hızınız biraz daha yüksek olabilir.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

rüzgar farketmiş olabilir. yağmur yağmış olabilir. hızınız biraz daha yüksek olabilir.

Yani fark var mı diyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Melih Akdeniz

Şehirdışı 8,5 şehir içi +ş. dışı 11,5 olmasın o ?

Şehir dışı 8.5 şehiriçi olarak da trafikli Avrupa Anadolu yaptım onun haricinde sabahları dur kalklı soğuk motorla yaklaşık 10 km yapıyorum (ortalama Hız 30 civarı) . Bu kullanımla şu anda 11.6 , memnunum.

Yorum bağlantısı
Melih Akdeniz

Güle güle kullanın. Şehir içi ve şehir dışı değerleriniz son derece normal.

Araç için önerilen yakıt 95 oktandır.

Daha yüksek oktanlı benzinlere vuruntuyu azaltmak için katkı maddeleri konulmakta ve oktanları yükseltilmektedir.

Düşük oktanlı benzinin yanma verimi daha yüksektir.

Hocam zaten yüksek oktanlı (98 veya üzeri) yakıt kalmadı diye biliyorum. En azından ben artık görmüyorum. Örneğin Shell de sadece Fuelsave ve Nitro+ var ama ikisi de 95. Siz aralarındaki farkı biliyor musunuz? Sonuçta ikisinin de oktan sayısı aynı. 

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Hocam zaten yüksek oktanlı (98 veya üzeri) yakıt kalmadı diye biliyorum. En azından ben artık görmüyorum. Örneğin Shell de sadece Fuelsave ve Nitro+ var ama ikisi de 95. Siz aralarındaki farkı biliyor musunuz? Sonuçta ikisinin de oktan sayısı aynı. 

Bir takım koruyucu maddeler ve deterjanlar ilave ediliyor. Ancak bunların tamamı şirket sırları olduğu için içerikleri bilinmiyor tabii. Her dağıtım şirketi ayrı isimlerle yakıtı satıyor. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Aytemiz'den alabilirsiniz hiç tereddüt etmeden. Neticede tüm benzinlerin standardı aynı, katkı hammadesini yapan 1-2 firma var. Tüm dağıtım firmaları aynı yerden alır, ismini satar. İstasyon önemlidir, tanklar temiz mi, pompa filtreleri değişiyor mu, bakımlar tam mı? Hizmet kalitesi nasıl? Selamlar

Yorum bağlantısı
Misafir

Ford araclarima hep opetten aldim hic sorun yasamadim.fordun opetlede anlasmasi var yakit guvence sistemi.

Ford ve Opet Koc grubuna bagli diye biliyorum. Sanirim o yuzden yakit guvence sistemi diye bir sey üretmisler. Ticari bir anlayiş bence.
Yorum bağlantısı
İbrahim Saylam

Arkadaslar bende 2014 focus 1.0 ecoboost var ben aracima opetten benzin aliyordum memur oldugumdan her ayin 14 defoyu fulleyip suruyorum. Bu ay shell vpower katkili benzin aldim ve bence aracin cekisi daha bi guzellesti.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...