Burak Selver 4 Nisan 2015 Paylaş 4 Nisan 2015 Merhaba arkadaşlar öncelikle bu forumda emeği geçen herkese teşekkür dileklerimi iletmek isterim sayenizde aracım hakkında bilgi sahibi oldum aracımdaki bir kaç sorunu hallettim üye olmadan öncede sürekli takip ediyordum ve beni mondeoya sürükleyen nedenlerdn biri oldu lafı daha fazla uzatmadan bşlığı açmamdaki asıl sebebe döneyim evet başlıktada belirttiğiö gibi aracımın sürücü airbagi patlak yani boş aracımı böyle satın aldım aracı almak için bakmaya gittiğimde iyice kontrol ettim ettirdim aldığım kişinin söylediğine göre aracın değişeni yok arka çamurluk ve bagaj kapağında işlem olduğunu belirtti fakat ne işse airbag patlak aracı önce kendim kontrol ettim dediği gibi işlem var belli çünkü sol arka stop lambası drğişmiş daha sonra farkettimki çamurluklardan birinin ön kaputla arasındaki boşluk diğer çamurluğa nazaran biraz daha az ve cama doğru olan kısmındada çok hafif bir yamukluk var burada işlem olduğu belli burdn darbe almışki airbagte bu sebepten patlamıştır diye düşündüm ve kasadada başka bir anormallik göremedim daha sonrada bir kaç tamirciye sordum soruşturdum kesinlikle ağır kazası yok arabanın dediler tramer kayıtlarını şasi numarasındanda plakadanda sorgulattım kaza kaydı yok ve motorun durumuda iyi durumda olunca fiyatıda çok uygun olunca aracı satına aldım airbagi sorun etmedim aldıktan sonra otobanda yüksek hızlara çıktım arabada ne titreme ne çekme nede kafa sallama var ok gibi gidiyo daha sonra bakım amaçlı ön tekerlekleri söktürdüm ön takım yaptırmak amaçlı ordada bir anormallik çıkmadı herşey yerli yerinde düzgün ağır bir kazası olsa zaten çamurluktan denge kolunda vsvs. sorun olurdu araba kafa sallardı sürat yapunca diye düşündüm arabanın maşaallahı var çok şükür airbagi yaptırmayı düşünüuorum şimdide bnim için çok sorun değil ama satarken sorun olur diye düşüniyorum izmirde nerede yaptırabilirim maaliyeti ne olur çıkmasını bulabilrmiyiz yapılabilirmi birde airbag patlama konusunda sizinde düşüncelerinizi almak isterim değerli arkadaşlarım çok uzun yazdım kusura bakmayın Yorum bağlantısı
Güven Kaya 4 Nisan 2015 Paylaş 4 Nisan 2015 airbag 3 bin tl gibi bir rakam galiba. Araçta mutlak süretle kaza olmuştur. Ön kısımda ama bu ağır bir kazadır denile bilir de denilmeye bilir de. Ben ikiye ayrılmış arabayı sıfır gibi toplayan ustalarda biliyorum. Servise gösterseniz sanırım daha iyi bilgi vereceklerdir. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 4 Nisan 2015 Paylaş 4 Nisan 2015 Bildiğim kadarıyla hava yastığı sadece direksiyonda açılmaz sürücü ve yolcu hava yastığı aynı anda açılır .. torpido üstündeki hava yastığı varmı araçta kontrol edildimi ? Yorum bağlantısı
Kerim Dağlar 4 Nisan 2015 Paylaş 4 Nisan 2015 Öncelikle aldığınız rakam uygun demişsiniz binecekseniz airbag çıkmasını bulabilirsiniz satarken uygun satacaksınızki alsınlar mantık aynı işliyor.İzmir desiniz galiba ödemişte pertciler oldukca fazla ocak ayında ankara da kaza yaptım aracım kaskoluydu perte çıktı forumda konusu mevcut geçen ay izmirden biri aradı aracı satın alan kişi sigortadan almış numaramı teyp kodunu istiyor biraz konuştuk bana aracın nasıl perte çıktığını hiç bir şeyi olmadığını falan anlattı iştahlı bi şekilde ancak aracı toparlayıp amcama satmışlar yolcu airbag patlaktı adam patlak değil diyor sadece şöför tarafı patlakmış ön cam çatlamıştı ön kaput düzelmiyecek şekilde bükülmüştü ön kaputda boya dahi yok diyor orjinalmiş bende şüpheye düştüm bi an 26000 tl aldım dedi Aracı kaldırıma çıkarmışım ben halbuki alakası yok bildiğin öndeki araca çarptım radyötürdü falanıydı filanıydı onları hiç bahsetmedim.Anlam veremedim açıkcası benim aracım perte çıktı ihaleden satın aldılar bu amcama satdılar oda aracın hasar kaydı yok falan dedi. Binceksen bence Airbagler önemli kaza yapmış biri olarak söylüyorum Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 4 Nisan 2015 Paylaş 4 Nisan 2015 Gözünüz korkmasın o bahsedilen 3.000 li rakamlar yetkili servis fiyatı. Çıkmasını 400-500 TL gibi rakamlara bulabilirsiniz Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 4 Nisan 2015 Paylaş 4 Nisan 2015 Cınarlıda İzmir 3.sanayi karşısı [egem opelin arkası] aırbagci oğuz var http://www.izmirisrehberi.com.tr/46031-airbagci-oguz.html Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 Airbag'in tek başına alınması işe yaramayacağı gibi şu an araçta airbag ışığı da yanmalı? Airbag ile beraber airbag beyni, kemer gerdiricileri de alınmalıdır. Aracınızı bi ustaeller'e gösterin derim. Onlar kesin cevapları vereceklerdir. Yorum bağlantısı
Burak Selver 5 Nisan 2015 Yazar Paylaş 5 Nisan 2015 Airbag'in tek başına alınması işe yaramayacağı gibi şu an araçta airbag ışığı da yanmalı? Airbag ile beraber airbag beyni, kemer gerdiricileri de alınmalıdır. Aracınızı bi ustaeller'e gösterin derim. Onlar kesin cevapları vereceklerdir. arıza ışığı yanıyor, çok bir maaliyeti olmazsa yaptırmayı düşünüyorum zatenCınarlıda İzmir 3.sanayi karşısı [egem opelin arkası] aırbagci oğuz var http://www.izmirisrehberi.com.tr/46031-airbagci-oguz.html teşekkür ederim bi görüşücem Gözünüz korkmasın o bahsedilen 3.000 li rakamlar yetkili servis fiyatı. Çıkmasını 400-500 TL gibi rakamlara bulabilirsiniz o kadar olucağını bende hiç zannetmiyorum çıkmalara bakıcam dediğiniz gibi Öncelikle aldığınız rakam uygun demişsiniz binecekseniz airbag çıkmasını bulabilirsiniz satarken uygun satacaksınızki alsınlar mantık aynı işliyor.İzmir desiniz galiba ödemişte pertciler oldukca fazla ocak ayında ankara da kaza yaptım aracım kaskoluydu perte çıktı forumda konusu mevcut geçen ay izmirden biri aradı aracı satın alan kişi sigortadan almış numaramı teyp kodunu istiyor biraz konuştuk bana aracın nasıl perte çıktığını hiç bir şeyi olmadığını falan anlattı iştahlı bi şekilde ancak aracı toparlayıp amcama satmışlar yolcu airbag patlaktı adam patlak değil diyor sadece şöför tarafı patlakmış ön cam çatlamıştı ön kaput düzelmiyecek şekilde bükülmüştü ön kaputda boya dahi yok diyor orjinalmiş bende şüpheye düştüm bi an 26000 tl aldım dedi Aracı kaldırıma çıkarmışım ben halbuki alakası yok bildiğin öndeki araca çarptım radyötürdü falanıydı filanıydı onları hiç bahsetmedim.Anlam veremedim açıkcası benim aracım perte çıktı ihaleden satın aldılar bu amcama satdılar oda aracın hasar kaydı yok falan dedi. Binceksen bence Airbagler önemli kaza yapmış biri olarak söylüyorum evet binmek için aldım dediğiniz gibi satarkende uygun satarım izmirde oturuyırum fakat aracımı aydından aldım ben detaylı baktırdım ustalara ağır kazaaı yok aracın paylaştığınız bilgi için teşekkürler airbag kolay patlayan birşey dediiğim gibi ön çamurluktan almış darbe ama ağır birşey değil o sebepten dolayı patlamış diyr düşünüyrum aracın zaten sahibi hiçbir açıklamadada bulunmadı zatenairbag 3 bin tl gibi bir rakam galiba. Araçta mutlak süretle kaza olmuştur. Ön kısımda ama bu ağır bir kazadır denile bilir de denilmeye bilir de. Ben ikiye ayrılmış arabayı sıfır gibi toplayan ustalarda biliyorum. Servise gösterseniz sanırım daha iyi bilgi vereceklerdir. o kadar maaliyeti olucağını zannetmiyorum ben zaten açıklama yaptım kazası ile ilgili kazasız demedim aracıma dediğiniz gibi bende biliyorum manisada kazalı 2 aeaç biri önden diğeri akadan iki aracı birleştirip sattılar kazasız diye maalesefki böyle karaktersiz kişiliksiz insanalrımız var insanların hayatıyla oynuyolarBildiğim kadarıyla hava yastığı sadece direksiyonda açılmaz sürücü ve yolcu hava yastığı aynı anda açılır .. torpido üstündeki hava yastığı varmı araçta kontrol edildimi ? ben de airbag emniyet kemerine bağlı sürücü tarafındaki emniyet kemeri takılı yolcu tarafındaki takılı olmayıpta kaza yapılırsa sürücü tarafındaki patlar sadece ben öyle biliyorum torpido üstünde airbag patlamış gibi bişey göremedim yani açıklık yok Yorum bağlantısı
Önder Özcan 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 ...ben de airbag emniyet kemerine bağlı sürücü tarafındaki emniyet kemeri takılı yolcu tarafındaki takılı olmayıpta kaza yapılırsa sürücü tarafındaki patlar sadece ben öyle biliyorum .... yok öyle birşey. airbag her şekilde devrededir,yolcu tarafını kapatmak için 98 mondeoda tertibat var mı bilmiyorum(kontak anahtarı ile),varsa da siz anahtarla kapatmadan kapanmaz.kemere bağlı değildir,her durumda çalışır Yorum bağlantısı
Burak Selver 5 Nisan 2015 Yazar Paylaş 5 Nisan 2015 yok öyle birşey. airbag her şekilde devrededir,yolcu tarafını kapatmak için 98 mondeoda tertibat var mı bilmiyorum(kontak anahtarı ile),varsa da siz anahtarla kapatmadan kapanmaz.kemere bağlı değildir,her durumda çalışır 2000 model sonrası yeni nesil arabalarda öyle arkadaşım 20003 bmw 3 serisi ile kaza yaptı kemerleri takılı olmadığı için airbag patlamadıı araçta Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 Srs ve srp airbag cesidi var , srs de emniyet kemeri takili olmazsa patlamaz srp de emniyet kemerine ihtiyac duymaz Yorum bağlantısı
Burak Selver 5 Nisan 2015 Yazar Paylaş 5 Nisan 2015 Srs ve srp airbag cesidi var , srs de emniyet kemeri takili olmazsa patlamaz srp de emniyet kemerine ihtiyac duymazonu bilmiyodum bilgi için teşekkürler mk2 mondeolardaki airbag hakkında bir bilginiz varmı Yorum bağlantısı
Önder Özcan 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 Srs ve srp airbag cesidi var , srs de emniyet kemeri takili olmazsa patlamaz srp de emniyet kemerine ihtiyac duymaz üzgünüm ama bu da yanlış bilgi.belki çok ekstrem 1-2 markada olabilir ancak havayastıklı piyasa araçlarında havayastığının kemerle ilgisi yoktur.burada defalarca konuştuk aynı şeyleri.kemer açıksa da airbag açılır,ancak ön camdan uçmakla meşgul olduğunuzdan airbagın bir faydasını pek göremezsiniz.açıp kullanma klavuzu okuma huyumuz olmadığından,hep duyduklarımıza göre konuşuyoruz.hele ki ford'da böyle bir şey asla asla yok. kitapçıklarda yazan hep şuudur:kemerlerinizi takmazsanız airbagden gereken korumayı alamazsınız,airbag tek başına koruma sağlamaz. kemer takılı olacak,ani frene basınca kemerler gerilir,çarpışma olursa yastıklar patlar maximum koruma sağlanır. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Salih YILDIZ 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 Araca expertiz mi yaptırdınız direk sanayide ustaya mı sordunuz ? 2-3 sene önce bi clio aldık , ustalara gösterdik sadece arka çamurluk değişmiş boya yok dediler , araç ful boyalı kazalı çıktı.öyle ki aracın sadece sağ arka tarafı sağlam kalmış aracın her tarafı hasar almış. E tabi haliyle satarken zorluk yaşadık.ben ustaya gösterilsede gösterilmese de mutlaka expertiz yapılması taraftarıyım. Yorum bağlantısı
Burak Selver 5 Nisan 2015 Yazar Paylaş 5 Nisan 2015 Araca expertiz mi yaptırdınız direk sanayide ustaya mı sordunuz ? 2-3 sene önce bi clio aldık , ustalara gösterdik sadece arka çamurluk değişmiş boya yok dediler , araç ful boyalı kazalı çıktı.öyle ki aracın sadece sağ arka tarafı sağlam kalmış aracın her tarafı hasar almış. E tabi haliyle satarken zorluk yaşadık.ben ustaya gösterilsede gösterilmese de mutlaka expertiz yapılması taraftarıyım. o konud haklısınız aslında pek güvenmemek lazım fakat ben tanıdıklarıma gösterdim ama birde şöyle birşey var hasarlıdan kastı ne mesela daha önceki aracımdada sol ön çmurluktan arka kapıua kadar sürtülmüşş araç hiçbirşeyi yok boyanmış yapılmış satcağım zaman alıcak kişi gösterdi gösterdiği kişi bu araç komple arkaya kadar girmiş dedi rwsmen neymiş işlem varmış solda bu araba hasarlı maalesefki böyle kişilklere sahip tamircilerimiz var Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 srs ve srp hakkıında uzun uzun yazılar okudum ona istinaden bu bilgiyi verdim . kemer takılı değilken açılan airbagler göğüs kafesini kırma ve boynu kopartmaya kadar gidebiliyor bazı araç firmaları emniyet kemerleriyle entegre çalışan airbag sistemleri üretmiş bazılarıda emniyet kemerine bağlı olmayan sürekli aktif olan sistem üretmişler. çevremde çok örnekler var emniyet kemeri takılı değilken hava yastığı açılmayan. Benim vermiş olduğum bilgi kesinlikle yanlış bir bilgi değil yaptığım araştırma ve gördüğüm örnekler çerçevesinde Yorum bağlantısı
Muhammed Salih YILDIZ 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 o konud haklısınız aslında pek güvenmemek lazım fakat ben tanıdıklarıma gösterdim ama birde şöyle birşey var hasarlıdan kastı ne mesela daha önceki aracımdada sol ön çmurluktan arka kapıua kadar sürtülmüşş araç hiçbirşeyi yok boyanmış yapılmış satcağım zaman alıcak kişi gösterdi gösterdiği kişi bu araç komple arkaya kadar girmiş dedi rwsmen neymiş işlem varmış solda bu araba hasarlı maalesefki böyle kişilklere sahip tamircilerimiz varAracın şasesinde çok sağlam oynamalar kaynak izleri falan vardı 1 Yorum bağlantısı
Burak Selver 5 Nisan 2015 Yazar Paylaş 5 Nisan 2015 Aracın şasesinde çok sağlam oynamalar kaynak izleri falan vardı adamlar herşeyin bir çözümünü bulmuşlar artık insanların hayatları ile oynuuolar para kazancaz diye emniyet kemer tokaları çekili mi? tam olarak anlayamadım dediğinizi 1 Yorum bağlantısı
Yunus Karabulut 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 (düzenlendi) yok öyle birşey. airbag her şekilde devrededir,yolcu tarafını kapatmak için 98 mondeoda tertibat var mı bilmiyorum(kontak anahtarı ile),varsa da siz anahtarla kapatmadan kapanmaz.kemere bağlı değildir,her durumda çalışır Peki 98 mondeo da on iki koltugun altinda ve emniyet kemeriyle baglantili olan tertipat ne icindir. 20 Temmuz 2015 tarihinde Yunus Karabulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Peki 98 mondeo da on iki koltugun altinda ve emniyet kemeriyle baglantili olan tertipat ne icindir. emniyet kemerleri aktif gergilidir.yani airbag patlamadan hemen önce kemerler gerilir,sizi daha sıkı sarar,darbe almanızı bir miktar daha engeller.aynı yerden tetikleniyor olması çok yüksek ihtimal.sanırım bunun içindir. Yorum bağlantısı
Emre Sutay 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Airbag patlatmis olarak ben de tartismaya katilmak istiyorum musadenizle Airbagler emniyet kemeri destekli calismaktadir. Arkadasin soyledigi gibi hizla ve yuksek basincla acilan airbag boyun kirdigi icin emniyet kemeri olmadan acilmaz. Sag tarafin kapanma mevzuu da su sekilde, sag ön koltuga bir bayan bebegini ana kucagi seklinde olan oto koltugunu(cocuk koltugu degil) sabitleyebilmek amaciyla emniyet kemeri kullanir, bu sebeple airbag tetik alir. Birsey olurda airbag patlamasin, bebek arka cama yapismasin diye o kapatilir. Yani eminet kemeri ile yine alakali bir durum. Perde ve yan hava yastiklarini bilmiyorum; daha oyle bir arabam olmadigi icin o konularin oldugu forum basliklarini da okumadim:), kendi kendime de arastirmadim. Hoş, airbag patlattiktan sonra ne kadar az airbag o kadar az masraf gozuyle bakiyordum, ama gecti Yorum bağlantısı
Yunus Karabulut 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 emniyet kemerleri aktif gergilidir.yani airbag patlamadan hemen önce kemerler gerilir,sizi daha sıkı sarar,darbe almanızı bir miktar daha engeller.aynı yerden tetikleniyor olması çok yüksek ihtimal.sanırım bunun içindir. Teşekkür ederim ben hiç o açidan bakmadim olaya çünkü bilmiyordum bunu hep kemer takili olmazsa airbag patlamaz diye duyduğumdan bu soruyu size yönelttim. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Airbag patlatmis olarak ben de tartismaya katilmak istiyorum musadenizle Airbagler emniyet kemeri destekli calismaktadir. Arkadasin soyledigi gibi hizla ve yuksek basincla acilan airbag boyun kirdigi icin emniyet kemeri olmadan acilmaz. Sag tarafin kapanma mevzuu da su sekilde, sag ön koltuga bir bayan bebegini ana kucagi seklinde olan oto koltugunu(cocuk koltugu degil) sabitleyebilmek amaciyla emniyet kemeri kullanir, bu sebeple airbag tetik alir. Birsey olurda airbag patlamasin, bebek arka cama yapismasin diye o kapatilir. Yani eminet kemeri ile yine alakali bir durum. Perde ve yan hava yastiklarini bilmiyorum; daha oyle bir arabam olmadigi icin o konularin oldugu forum basliklarini da okumadim:), kendi kendime de arastirmadim. Hoş, airbag patlattiktan sonra ne kadar az airbag o kadar az masraf gozuyle bakiyordum, ama gecti ben yıllardır bu tartışmadan o kadar sıkıldım ki araçlarda asıl ve birinci derecede koruyucu-güvenlik önlemi emniyet kemeridir.trafikte airbagi olmayan araçların dolaşmasına izin verilip,emniyet kemeri olmayanlara izin verilmemesi hatta takmanın şart olması zaten bunun ıspatıdır.airbagler,yan unsurlardır.ikincil koruyuculardır.amacı bizi tek başına korumak değil,emniyet kemerine yardımcı olmak,kafamızı ön cama,torpidoya veya yanlara vurmamızı önlemektir.bu sebeple kullanıcı kitaplarında daima "emniyet kemeri ile birlikte işe yarar" gibisinden ifadeler olur. airbagler kemer takmasanız da çalışırlar.ancak kemer taakılı değilse şiddetli bir çarpışmada siz airbagin üzerinden uçarak ön camı geçer ve kendinizi asfaltta bulursunuz,ya da öndeki kamyonun kasasında. bana ülkemizdeki herhangi bir markanın kitapçığından "kemer takılmazsa airbag çalışmaz" yazan yer lütfen gösteriniz,ben de iddiamdan vazgeçeyim. ben focusun kitapçığından size bu resmi göstereyim,ne demek istediğim daha iyi anlaşılır belki Yorum bağlantısı
Yunus Karabulut 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 (düzenlendi) ben yıllardır bu tartışmadan o kadar sıkıldım ki araçlarda asıl ve birinci derecede koruyucu-güvenlik önlemi emniyet kemeridir.trafikte airbagi olmayan araçların dolaşmasına izin verilip,emniyet kemeri olmayanlara izin verilmemesi hatta takmanın şart olması zaten bunun ıspatıdır.airbagler,yan unsurlardır.ikincil koruyuculardır.amacı bizi tek başına korumak değil,emniyet kemerine yardımcı olmak,kafamızı ön cama,torpidoya veya yanlara vurmamızı önlemektir.bu sebeple kullanıcı kitaplarında daima "emniyet kemeri ile birlikte işe yarar" gibisinden ifadeler olur. airbagler kemer takmasanız da çalışırlar.ancak kemer taakılı değilse şiddetli bir çarpışmada siz airbagin üzerinden uçarak ön camı geçer ve kendinizi asfaltta bulursunuz,ya da öndeki kamyonun kasasında. bana ülkemizdeki herhangi bir markanın kitapçığından "kemer takılmazsa airbag çalışmaz" yazan yer lütfen gösteriniz,ben de iddiamdan vazgeçeyim. ben focusun kitapçığından size bu resmi göstereyim,ne demek istediğim daha iyi anlaşılır belki Cevap bana ise benim öyle bir iddaamda yok kesin olarakta bu böyledir diye de diretmiyorum ilk sorduģum soruda sadece merak ettiğim için sordum yanlis anlasilmak istemem. 21 Temmuz 2015 tarihinde Yunus Karabulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts