İçeriğe Yönlendir

Sürücü Airbagi

Burak Selver

Recommended Posts

Guest Aykut Can

Baktirdiginizda aracta bir anormallik gorunmuyor ve sadece airbag patlak gorunuyorsa, acaba orijinal airbagi yurutup patlagini takmis olabilirler mi ki?

Bu arada benim naylonun emniyet kemeri gayet karaduzen, vidayla tutturulmus bir kemer. Ikaz lambasi falan bile yok. Bu durumda airbag emniyet kemerinden bagimsiz. Biz komple kemeri soksek arabadan, ruhu duymayacak. [emoji23]

Yorum bağlantısı
Emre Sutay
  Önder Özcan yazdı:

ben yıllardır bu tartışmadan o kadar sıkıldım ki :)

araçlarda asıl ve birinci derecede koruyucu-güvenlik önlemi emniyet kemeridir.trafikte airbagi olmayan araçların dolaşmasına izin verilip,emniyet kemeri olmayanlara izin verilmemesi hatta takmanın şart olması zaten bunun ıspatıdır.airbagler,yan unsurlardır.ikincil koruyuculardır.amacı bizi tek başına korumak değil,emniyet kemerine yardımcı olmak,kafamızı ön cama,torpidoya veya yanlara vurmamızı önlemektir.bu sebeple kullanıcı kitaplarında daima "emniyet kemeri ile birlikte işe yarar" gibisinden ifadeler olur.

airbagler kemer takmasanız da çalışırlar.ancak kemer taakılı değilse şiddetli bir çarpışmada siz airbagin üzerinden uçarak ön camı geçer ve kendinizi asfaltta bulursunuz,ya da öndeki kamyonun kasasında.

bana ülkemizdeki herhangi bir markanın kitapçığından "kemer takılmazsa airbag çalışmaz" yazan yer lütfen gösteriniz,ben de iddiamdan vazgeçeyim.

ben focusun kitapçığından size bu resmi göstereyim,ne demek istediğim daha iyi anlaşılır belki :)

2nbzn9u.jpg

Tamam, emniyet kemeri korunmada birinci unsur, o konuda her hangi bir itirazimiz yok, airbagler de emniyet kemerine destek..

Bizde emniyet kemeri olmazsa olmaz, hatta airbag bile olmaz diyoruz :)

konumuz baska yone kaymamali.. Giris cumlemde belirttigimi tekrarlayarak; ''airbag patlatmis biri olarak'', airbag emniyet kemeri ile birlikte calisir, emniyet kemeri olmadan calismaz iddaamda bende sabitim...

Önden kazali olup da airbagleri acilmamis araclarin airbagleri mi kapaliydi, yada arizaliydi? Cikmacilara gidip dolasmanizi tavsiye edecegim.

Lütfen düşünün, emniyet kemeri olmadan airbagin suratiniza patlamasi ne kadar tehlikeli? Siz daha camdan cikma egilimi yapmadan, suratinizin ileriye dogru hareketi aninda yuzunuze dogru basincla acilan bir balon... Allah korusun.

Bunun ile alakali bir cok sitede, bir cok insandan ayni seyi duyarsiniz, ancak size resmi bir kaynak bulacagim, buna emin olun :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
  Yunus Karabulut yazdı:

Cevap bana ise benim öyle bir iddaamda yok kesin olarakta bu böyledir diye de diretmiyorum ilk sorduģum soruda sadece merak ettiğim için sordum yanlis anlasilmak istemem.

hayır o cevap size değil,o mesajda alıntı yaptığım arkadaşımıza idi :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
  Emre Sutay yazdı:

Tamam, emniyet kemeri korunmada birinci unsur, o konuda her hangi bir itirazimiz yok, airbagler de emniyet kemerine destek..

Bizde emniyet kemeri olmazsa olmaz, hatta airbag bile olmaz diyoruz :)

konumuz baska yone kaymamali.. Giris cumlemde belirttigimi tekrarlayarak; ''airbag patlatmis biri olarak'', airbag emniyet kemeri ile birlikte calisir, emniyet kemeri olmadan calismaz iddaamda bende sabitim...

Önden kazali olup da airbagleri acilmamis araclarin airbagleri mi kapaliydi, yada arizaliydi? Cikmacilara gidip dolasmanizi tavsiye edecegim.

Lütfen düşünün, emniyet kemeri olmadan airbagin suratiniza patlamasi ne kadar tehlikeli? Siz daha camdan cikma egilimi yapmadan, suratinizin ileriye dogru hareketi aninda yuzunuze dogru basincla acilan bir balon... Allah korusun.

Bunun ile alakali bir cok sitede, bir cok insandan ayni seyi duyarsiniz, ancak size resmi bir kaynak bulacagim, buna emin olun :)

airbagin etkileri hakkında söylediklerinizi zaten biliyor ve kabul ediyorum.istenmeyen etkiye maruz kalınmaması için zaten her kitapçıkta yazıyor,airbaglerden en yüksek korumayı sağlamak için mutlaka kemer takınız diye.yukarıda focusun el kitabından eklediğim resim de mi anlatamadı derdimi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...