İçeriğe Yönlendir

2.el Km Takıntısı Hakkında

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Merhaba,

2.el araç alırken max 30.000 km de araç alma ve kullandığım aracı da max.90 bin kmde elden çıkarma hastalığı bir tek bendemi var acaba? Forumdaki arkadaşlarıma baktığımda kimsede böyle bir takıntı olmadığını görüyorum yani rahatlıkla 150.000 km üstü bir aracı bile satın alabildiğinizi görüyorum ben şahsen  o km lerde. bir araç mümkün değil alamam.Eğer maddi gücüm yetmezsede yine az kmli ancak daha ucuz bir araç alırım.Mesela araçta zamanla eskimeye bağlı olarak meydana gelen seslerin çoğalması çok fazla kafama takılır arac artık yaş ve km itibari ile bana yıpranmış gelir ancak sizler bu tip şeyleri acaba dert mi etmiyorsunuz yani motor sağlam olsun yetermi diyorsunuz ? Açıkcası merak ediyorum bu işin özü nedir.

Bu konuda sizlerin fikirlerini ve tecrübelerinizi duymak isterim.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Aslında çoğu insanda o takıntı var malesef 100bini geçtimi araba çöp oluyor. Sanki çok zengin bir ülkeyiz gibi halbuki daha araba bile yapamıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bir ay önce araç aldım,198000 km de :)

tüm bakım geçmişi elimde.zamana ve km ye bağlı eskime yıpranma tabi ki olur,miadı dolan parça değişir,araç yola devam eder.bakımları zamanında yapılmış olması en önemlisi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Saner

Aracım 191.000 km Maşallah saat gibi çalışıyor.Bu  arada bir avukat arkadaşımda 430 bin mondeo var ..önemli olan km değil ; o araca nasıl baktığınızdır...

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben 199.000 km'de aldım, şu an 311.000 km oldu. Ses var ancak sıfır ya da sıfıra yakın aldığım araçta ses olurda beni daha çok deli ederdi.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Maalesef km takıntısı çok fazla var bizlerde.Kaldi ki o kadar çok vergi veren refah seviyesi oldukça düşük bir ülke olmamıza rağmen sürekli yeniden yanayız tasarruf moduna hiçbir zaman giremedik bizler.Benim.aracımda 270 olmak üzere km düşük olsa şimdiye kadar arayanların 3 katı daha fazla insan arardi.Ama ilginç durum su km düşürülmesi olayi da bir o kadar çok ben km yi 150 bine çeksem kimse anlamaz

Ve genelde de böyle yapılıyor olan yine bize oluyor sonuçta

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben 250 bin de Mondeo alırım. Yeterki bakımlı olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı

Kesinlikle arkadaşlara katılıyorum, önemli olan kaç km de olduğu değil o km yapılırken bakımlarının zamanında ve doğru şekilde yapılıp yapılmadığıdır.

15.000 km yi doldurmadığı için 3 yıldır bakım yaptırmayan (yağ bile değiştirmeyen) tanıdıklarım olduğu gibi, çocuğuna bakar gibi arabası ile ilgilenen ve sorunsuz 300-400 bin kmler yapan tanıdıklarım da var.

Bu arada ben arabamı aldığımda 30 binde idi şu an da 43 bin de düşüncemin sebebinin arabamın yüksek km olduğu zannedilmesin diye belirtmek istedim.  

Günümüz otomobilleri için 200-300 bin kmler hiç bir şey değil, yeter ki bakımları tam ve zamanında yapılsın. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Arabanın canına okuyan ergen birinden 10 bin kmde araç almaktansa, bilinçli ellerde kullanılmış 200 bindeki aracı her zaman yeğlerim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Anladığım kadarıyla birçok kişi km önemli değil yeterki bakımlı olsun zaten motor 500.000 km bile çok rahat gider düşüncesinde ancak diyelim 200.000 kmde bir araç aldınız 3 sene kullandınız oldu size 300.000 km o zaman elden çıkarmak iyice zor bir hale gelmiyormu ? Mesela benim az km takıntımdan biri de bu, çünkü ben genellikle 3 yada 5 sene arasında araç değiştiriyorum ortalaması 4 sene o nedenle km yükseldikce elden çıkarmam daha da zor olacak diye düşünüyorum.

Yıldız modelleri hep yüksek km ama çatır çatır satılır,yeter ki bakımları tam olsun..

Örnek olarak bu araç,mis gibi duruyor..İhtiyacım olsa direk alırdım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-2005-model-beyaz-e-200-komp.avantgarde-206235421/detay

Yıldız bu dediklerimin dışında haşa Allah çarpar sonra :) 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Burada da alırken ve satarken fiyat düşürme durumu var. Ucuza alıp, ucuza satarsın. Hele ki tutulmayan model alırsan çok daha ucuza alırsın.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Bence km değil, benden önceki sahipleri daha önemli. Yukarıda denildiği gibi 15bin km dolmadı diye 3 sene bakım yaptırmayan birinin aracını alsam geceleri uykum kaçar. Ama geçmişi bilindik bir araçta km dert edilmemeli. Sonuçta mekanik-elektronik yada plastik, bunlardan oluşuyor. Orjinal delisi biri değilim hatta kaporta harici tampon, radyatör, sandık motor gibi değişimler beni hiç tedirgin etmez. Yeter ki mazisi bilindik bir araç olsun.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

1.Arabanın marka ve cinsi

2.Kullanan kişi

Arabanın alınabilir olmasında bu iki kriter başlıca sebeptir. BMW nin 120.000 km de olması ile reno clio nun 120.000 km de olması takdir edersiniz ki aynı değildir.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Bir önceki aracım 2006 model honda accord'du tramerde ki kayıtlara göre benden önce 350 bin civarı yol almışlığı vardı . Bende 50-60 bin km kadar kullandım . Accord'un kronik direksiyon pompasına giden hortumu dışında bir problem yaşamadım . Uzun yola'da gittim şehir içi'de kullandım , çok şükür bir problem yaşamadım yaklaşık 2 sene oldu neredeyse 500 bin civarına gelmiştir yeni sahibinde onunda yaşamayacağı kesindir . Araç çok km yapmış ama adam gibi adamlar kullanmış hep , deri koltuklarında deforme dahi yoktu .

Şu anki Mondeo'm 190 bin bandına geldi normalde 15 bin km'de bir bakım olması lazımken ben 7 bin km civarı bakımını yaptırıyorum . Çok sıkıştırmıyorum ben onu üzmüyorum o'da beni :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

:shok: :shok:  o kadar da demedik ya

Düşürmüşler muhtemelen  :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bir önceki aracım 2006 model honda accord'du tramerde ki kayıtlara göre benden önce 350 bin civarı yol almışlığı vardı . Bende 50-60 bin km kadar kullandım . Accord'un kronik direksiyon pompasına giden hortumu dışında bir problem yaşamadım . Uzun yola'da gittim şehir içi'de kullandım , çok şükür bir problem yaşamadım yaklaşık 2 sene oldu neredeyse 500 bin civarına gelmiştir yeni sahibinde onunda yaşamayacağı kesindir . Araç çok km yapmış ama adam gibi adamlar kullanmış hep , deri koltuklarında deforme dahi yoktu .

Şu anki Mondeo'm 190 bin bandına geldi normalde 15 bin km'de bir bakım olması lazımken ben 7 bin km civarı bakımını yaptırıyorum . Çok sıkıştırmıyorum ben onu üzmüyorum o'da beni :)

satacağın zaman mondeoyu ben alıcam,vurucam kırbacı vurucam kırbacı :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

satacağın zaman mondeoyu ben alıcam,vurucam kırbacı vurucam kırbacı :D

Kırbaç yok kırbaç yok  :shok:  :shok:  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Misafir

km takıntısı arabanın yaşı ile orantılıdır, 96 model aracım 285 binde, normal, üç yaşında olupda 150 bin km de araba almazdım, bakımlı olup olmaması ayrı konu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...