Misafir 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Yıldız modelleri hep yüksek km ama çatır çatır satılır,yeter ki bakımları tam olsun.. Örnek olarak bu araç,mis gibi duruyor..İhtiyacım olsa direk alırdım. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-2005-model-beyaz-e-200-komp.avantgarde-206235421/detay Şu ikinci resimdeki direği mi [emoji1] [emoji1] [emoji1] Yorum bağlantısı
Misafir 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Şu ikinci resimdeki direği mi [emoji1] [emoji1] [emoji1] Aracın direklerinde bir sıkıntı yok,bunu nerden çıkardın şimdi Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Bu tamamen aracın sizden önce nasıl bir kullanıcı yada kullanıcılara denk geldiği ile alakalıdır. 14.000kmde aldığımız bugün itibariyle 279.xxx kmde ne motorunda ne de otomatik şanzımanında sorun yaşadık. Düzgün kullanılmış herhangi bir araç 500.000 kmyi rahatlıkla görecektir. Ondan sonra yine çöp olmaz istersen segman attırırsın yada sıfır motor yaparsın devam edersin. Yeterki kaporta çürük, şase oynanmış olmasın. Motor, şanzıman, yürüyen aksam işin kolay kısmı.Zor olan kaportadır. Ayrıca şuan 2000 model civarında olup kmsi 100 binlerde gezen ilan sitelerinde araçların %80 kmsi düşürülmüş araç ve bunu hiç abartmıyorum. 15 yaşında araç hiç kullanmasan yılda yine 13-14 bin yaparsın 15x14=210.000 yapar. Yorum bağlantısı
Emre Demir 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Ortalama yılda 15k yol yapılsa , 15 senede 225k . Bunun 20k altı üstü normal bana göre . Yorum bağlantısı
Yasir Baş 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Merhaba, 2.el araç alırken max 30.000 km de araç alma ve kullandığım aracı da max.90 bin kmde elden çıkarma hastalığı bir tek bendemi var acaba? Forumdaki arkadaşlarıma baktığımda kimsede böyle bir takıntı olmadığını görüyorum yani rahatlıkla 150.000 km üstü bir aracı bile satın alabildiğinizi görüyorum ben şahsen o km lerde. bir araç mümkün değil alamam.Eğer maddi gücüm yetmezsede yine az kmli ancak daha ucuz bir araç alırım.Mesela araçta zamanla eskimeye bağlı olarak meydana gelen seslerin çoğalması çok fazla kafama takılır arac artık yaş ve km itibari ile bana yıpranmış gelir ancak sizler bu tip şeyleri acaba dert mi etmiyorsunuz yani motor sağlam olsun yetermi diyorsunuz ? Açıkcası merak ediyorum bu işin özü nedir. Bu konuda sizlerin fikirlerini ve tecrübelerinizi duymak isterim. Teşekkür ederim. Doğuş Bey, siz arabayı satarken lütfen haber veriniz, sizin gibi birinden gerçekten araba almak isterim. 90bin km de temiz binilmiş bakımlı tanıdıktan.. daha ne olsun. Bende 3 ay önce 2009 1.4 dizel 107binde Fiesta aldım. Gayette memnunum. Eskiden dizelin kmsi yüksek oldu mu sıkıntı olurdu satmak, benzinli araçlarda hala bir problem yok. 100bin vs çok düşük kmler yeni araçlar için. Tabi 2014 model bir arabada 100 bin km de olmasın şuan bencede. Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) 2000 model focus 1 maşallah ne ses var ne sıkıntı 148 000 km de sadece sol aynadan rüzgar sesi geliyor oda bunların hepsinde varmış kaportacıya söktürüp içine yalıtım yaptırcam oda ortadan kalkacak , satıp yüksek model araba alacam ama böyle sıkıntısız olmaz başıma bela olur diye almıyorum inanın ki Önemli olan bakımlı olması devamlı aractan anlayan servislere gitmiş olsun birşey olmaz km den . Ben gençlikte yarım saatte arabanın baskı balatasını indirmiştim araba yanıyor sanmıştık araba daha 2-3 yaşındaydı kmye güvenmeyin , gençten ve aksesuar gördüğüm arabayı o yüzden almam Kendi aracımı hacının birinden almıştım 6 Nisan 2015 tarihinde Ahmet Varol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Bir arkadaşım 97 model BMW 318 ti arabasını 495.000 km motor dahi yaptırmadan kullandı. İlk sahibiydi, satacağın zaman ben alacağım bu arabayı derdim ama kısmet olmadı. 2009 yılında basın ekspres yolundaki sel felaketi nedeniyle Marmara denizine karıştı. Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Opel corsa 1.7 dti aldım 290 bindeydi satarken 355 bindeydi ama ilk sahibi akrabamdi ve tum bakimlari yetkili bayide yapılmıştı ayrica tum evraklari tamdi sadece aldiktan sonra yag degisimi ve mazot koymam gerekti 1 yil uzun yol yaptim sagolsun 1 kere yolda birakmadi km ye takilmayin bukadar Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Yüksek km.de araç tercih etmiyorum şahsen bunun nedenleri; 1- Km.si yüksek bir araç ile düşük arasında fiyat olarak çok fark görmüyorum..30-45.000 bandında bir araca göre 150.000 km ve üstünde olan bir aracın fiyatının %30-%40 civarında daha düşük olmasını beklerim..ama fiyatlarda 5-10 fark var.. 2-Her ne kadar bakımları yapılmış olsada özel servis diye bir kavram var..Evet yetkili servislerde de pek çok sorun var ama tork konvertörlü şanzımanın baskı balatasını değiştiririz diyen özel serviste var..Araç özel servis bakımlıysa ustayı tanımayı isterim..Tanımadığım bir ustanın baktığı özel servis bakımlı bir aracı kesinlikle tercih etmem. 3-Maalesef insanımız çok dürüst değil..Yüksek km.lerde aracını çıkardığı sorunlardan bıkmış olabileceği veya halledemediği bir sorunu olduğu için satıyor olabilir..Bu ihtimal tabiki düşük km.de alacağınız araçtada geçerli...Ben genellikle 2.el araçları fabrikasyon garantisi devam eden bakımları yetkili serviste yapılmış olanlardan tercih ediyorum.. 4-Babam mühendis..hep anlatır da ben pek dinlemem Arabada bazı parçaların ömrü yıla değil devir sayısına göre vs. hesaplanır diye..Kısaca tamam bakımlı araba iyidir de bakımda bakımı yapılmayan parçalar olduğuda unutulmamalı..Yıla/km.ye veya devir sayısına göre ömrünü tamamlamış parçalar olabilir.. 5-Amerika da yaşayan bir arkadaşım 2.el araç fiyatlarının aracın model yılına göre değil genellikle km.sine göre belirlendiğini söylemişti..Bence km. çok önemli bir unsur.. Sonuç olarak tercih meselesidir..Satış fiyatında muadil düşük km araçlara göre dişe tırnağa değer bir fark olmadıktan sonra düşük km. araç ararım..Dişe tırnağa dokunan bir fark olsada aradaki farkın bana muhtemel yapabileceği arızaları göz önüne alarak aynı fiyata bile gelse kaybettiğim zaman,yaşadığım sinir bozukluğuna değmeyeceğini düşünürüm ve yüksek km.de araç kendi adıma tercih etmem.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Aldigim en dusuk km'li arac 59.000km'deydi. En yüksek ise 115.000km'de oldu. Km benimnicin kriter ama model yilina gore hesap ederim 2003 model 116.000km'deki aracimi 2011'de aldigimda yilda 15.000km yaptigini gosterecek kadar temizdi mesela. Ancak asil dikkat ettigim ilk sahibinden arac almaktir. Bir tane haric hepsi ilk sahibindendi, hic yaniltmaz ilk sahibinden araclar:)Ilk gozagrisi olduklari icin km yuksek olsa bile narin davranilir. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Emre Emiroğlu 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 302.000 kmde mondeo aldım.306yi devirdi bile. Şuan olsa yine alırım. Yeterki bakımlı hırpalanmamış olsun Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Yüksek km.de araç tercih etmiyorum şahsen bunun nedenleri; 1- Km.si yüksek bir araç ile düşük arasında fiyat olarak çok fark görmüyorum..30-45.000 bandında bir araca göre 150.000 km ve üstünde olan bir aracın fiyatının %30-%40 civarında daha düşük olmasını beklerim..ama fiyatlarda 5-10 fark var.. 2-Her ne kadar bakımları yapılmış olsada özel servis diye bir kavram var..Evet yetkili servislerde de pek çok sorun var ama tork konvertörlü şanzımanın baskı balatasını değiştiririz diyen özel serviste var..Araç özel servis bakımlıysa ustayı tanımayı isterim..Tanımadığım bir ustanın baktığı özel servis bakımlı bir aracı kesinlikle tercih etmem. 3-Maalesef insanımız çok dürüst değil..Yüksek km.lerde aracını çıkardığı sorunlardan bıkmış olabileceği veya halledemediği bir sorunu olduğu için satıyor olabilir..Bu ihtimal tabiki düşük km.de alacağınız araçtada geçerli...Ben genellikle 2.el araçları fabrikasyon garantisi devam eden bakımları yetkili serviste yapılmış olanlardan tercih ediyorum.. 4-Babam mühendis..hep anlatır da ben pek dinlemem Arabada bazı parçaların ömrü yıla değil devir sayısına göre vs. hesaplanır diye..Kısaca tamam bakımlı araba iyidir de bakımda bakımı yapılmayan parçalar olduğuda unutulmamalı..Yıla/km.ye veya devir sayısına göre ömrünü tamamlamış parçalar olabilir.. 5-Amerika da yaşayan bir arkadaşım 2.el araç fiyatlarının aracın model yılına göre değil genellikle km.sine göre belirlendiğini söylemişti..Bence km. çok önemli bir unsur.. Sonuç olarak tercih meselesidir..Satış fiyatında muadil düşük km araçlara göre dişe tırnağa değer bir fark olmadıktan sonra düşük km. araç ararım..Dişe tırnağa dokunan bir fark olsada aradaki farkın bana muhtemel yapabileceği arızaları göz önüne alarak aynı fiyata bile gelse kaybettiğim zaman,yaşadığım sinir bozukluğuna değmeyeceğini düşünürüm ve yüksek km.de araç kendi adıma tercih etmem.. yalnız bu konuda hatırlatılması gereken ufak bir nokta var.istediği aracı istediği özelliklerde ve fiyata bulmak her zaman mümkün olmuyor.burda bütçenin de ç büyük etkisi var.çoğumuz elimizdeki parayla alabildiğimizin en iyisini -en yüksek model,en az km,en temizi bakımlısı,istediğimiz renk olanı vs.-ama maalesef ki çoğu zaman bu kriterlerin hepsini bir arada bulamıyoruz.yoksa kimse bilerek tercih ederek daha düşük km lisi varken,yüksek km li aracı almaz.ama gerek fiyat,gerek model,gerek temizlik olarak aradığımız aracı ya da güvendiğimiz bir satıcı bulunca kriterlerin biri veya birkaçından vazgeçebiliyoruz. keşke benim aracım da 50000 lerde falan olsaydı alırken. aslında durum bundan ibaret Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) 34 binde aldigim Polo'nun iki kere sofor koltugu degisti besik gibi sallanmaktan, dortlu cam acma kapama butonu tusa basinca kirildi, kaloriferi kendime cevirirken elimde kaldi, kirildi, kadran unitedinin kendi kendine tirnagi kirildi, zangir zangir titriyordu. Sofor ve yolcu koltuklarinin inis taraflari sonme yapmisti. 34 bindeydi bu arac. Frene bastikca kamyon sesi geliyordu. Iki kere kampana temizligi yapildi, kanpanalar degisti de o ses kesilmedi. 196 binde aldigim Connect'te tik sesi duyulmazdi. Koltuklar ilk gunku gibi, zimba gibiydi. Dokundugum her sey, bastigim her buton ilk gunku saglamligindaydi. Motor saat gibiydi. Bence iyi bakilmis bir arac almak onemli. Veya iyi bir markayi tercih etmek. 2015 model, 2 aylik Dacia'min gunesliklerinden zangirti geliyor. Arac saha 5 bin kusurde. Bir de calisma omru daha onemlidir diye dusunuyorum. Bilecik'te kullanilan 50 bindeki bir arac toplamda atiyorum 250 saat kullanildiysa, Istanbul'daki 50 bin km'deki bir arac 500 saat kullanilmistir trafikte. 6 Nisan 2015 tarihinde Aykut Can tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) yalnız bu konuda hatırlatılması gereken ufak bir nokta var.istediği aracı istediği özelliklerde ve fiyata bulmak her zaman mümkün olmuyor.burda bütçenin de ç büyük etkisi var.çoğumuz elimizdeki parayla alabildiğimizin en iyisini -en yüksek model,en az km,en temizi bakımlısı,istediğimiz renk olanı vs.-ama maalesef ki çoğu zaman bu kriterlerin hepsini bir arada bulamıyoruz.yoksa kimse bilerek tercih ederek daha düşük km lisi varken,yüksek km li aracı almaz.ama gerek fiyat,gerek model,gerek temizlik olarak aradığımız aracı ya da güvendiğimiz bir satıcı bulunca kriterlerin biri veya birkaçından vazgeçebiliyoruz. keşke benim aracım da 50000 lerde falan olsaydı alırken. aslında durum bundan ibaret haklısınız tabiki.. benim anlatmaya çalıştığım şey örneğin Kasım ayında 45.000 TL'ye 9.700 km.de Focus 3 PS aldım..o fiyata 2005 model Dizel Otomatik 180.000'de A4'de alabilirdim..Benim tercihim daha yeni ama daha az km ve donanımlı araçtan yana..Ama başkasının tercihi de Audi'den yana olabilirdi..Tercih meselesi..Ben neden teercih etmediğimi açıklamaya çalıştım sadece 6 Nisan 2015 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 43.000 de aldığım 2008 model Ford Fiesta Collection 1.4 benzinli aracım şu an 44.800 de.Ben ikinci sahibiyim.Araç ortalama yılda 6.500 km yapmış... Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 1,5 yıl önce 173600'km de dizel otomatik linea aldım. Şu an halen sorunsuz biniyoruz. Sıfırdan bu yana Vidasına kadar en ufak değişim kaydı duruyor bakımları yapılmış. Piyasasının da bir hayli altında aldık. Niye almayalım ki ? Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) 2015 model, 2 aylik Dacia'min gunesliklerinden zangirti geliyor. Arac saha 5 bin kusurde.Duzelteyim; 5 degil, 6 bin kusur olacakti. 6 Nisan 2015 tarihinde Aykut Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 275.000 km de aldığımız 2006 model ford focus inanılmaz temizlikteydi. Arkadaşım 1 yıldır kullanıyor 300.000 km yi geçti ve halen harika bir araba.... Bence artık boya ve km takıntısını aşmamız gerekiyor.... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Bursa`da taksi dolmuslarin cogu Dacia markadir ve cogunda da km 350-400 binlerde. Arabalar vizir vizir calisiyor. Hem de begenmedigin arabalar. Ben de buna sasiriyorum. Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) Bursa`da taksi dolmuslarin cogu Dacia markadir ve cogunda da km 350-400 binlerde. Arabalar vizir vizir calisiyor. Hem de begenmedigin arabalar. Ben de buna sasiriyorum.Kendi aracimi begenmesem almazdim herhalde. [emoji4]Ben trim sesi olmasin beklentisine istinaden soyledim bunu. Km falan onemi yok, markadan markaya degisir boyle seyler. Kiminin hemen sagindan solundan ses gelmez, kimi az yakar, kimi fiyat performans aracidir, kimi kalitelidir, kimi dandiktir manasinda soyledim. Benim kendi aracim olan Sandero Stepway parasina gore cok iyi, fazlasiyla iyi, muadillerine gore (ki 70-80 bin liralik muadillerinden bile kendini ayiran cok ustun yanlari da var) nispeten asagi bir arac. Gercek bir fiyat-performans araci. Biraz daha kullanayim, kendi basliginda artisini eksisini detaylariyla yazacagim zaten mini bir inceleme yazisi gibi. 6 Nisan 2015 tarihinde Aykut Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 1,5 yıl önce 173600'km de dizel otomatik linea aldım. Şu an halen sorunsuz biniyoruz. Sıfırdan bu yana Vidasına kadar en ufak değişim kaydı duruyor bakımları yapılmış. Piyasasının da bir hayli altında aldık. Niye almayalım ki ?Zaten, olay bundan ibaret Mert..Ucu para, 200.000km de kimse ilk sahibi akrabasıda olsa, yetkili serviste civatasına kadar değişim belgeside olsa almaz Bende km yerine segment düşürürüm gene fazla km li araç almam. Ben yetkili servis bakımlı 60.000km deki focus ile 150.000km deki focusların farkları çok iyi biliyorum.. Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 dizel c4 vardi bizde. 180.000 de aldik. yakit inanilmaz azdi. iki yil kadar bindik. butceye baya yardimi oldu sonra da aldigimiz rakamin uzerinde sattik. trim sesleri vardi tabi. ancan hic biri muzigin sesini bastirmiyordu satis kismini pek dusunmuyoruz alirken kullanirken, biraz nasip isi satis.. Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 Zaten, olay bundan ibaret Mert.. Ucu para, 200.000km de kimse ilk sahibi akrabasıda olsa, yetkili serviste civatasına kadar değişim belgeside olsa almaz Bende km yerine segment düşürürüm gene fazla km li araç almam. Ben yetkili servis bakımlı 60.000km deki focus ile 150.000km deki focusların farkları çok iyi biliyorum.. Göksel bey ben bu aradaki farkı çok merak ettim. Sakıncası yoksa bizimle paylaşır mısınız? Her ikiside servis bakımlı, parça değişimleri zamanında yapılmış aralarında 100k km bile fark olmayan iki araç arasındaki fark nedir? Olay birazda Önder Özcan beyin söylediği gibi para çokomel ilişkisi. Herkes ister hem yüksek model hem kmsi düşük hem kaliteli üretim bir araca binmeyi fakat maliye durumu buna pek müsade etmeyince ne yapıyoruz? kaliteden ödün vermeyip kmden ödün veriyoruz. Ve ne kadar titiz kullanıldığına bakıyoruz. Bir diğer hususta kmsi yüksek araç alacaksak mutlaka fiyat avantajı olmalıdır. Yüksek kmli araç ne kadar doğru kullanılsada bazı masraflar isteyecektir. Bu sebeple kmsi düşük arkadaşından uygun fiyatlı olmalıdır. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts