İçeriğe Yönlendir

Su Eksiltme

Murat DEMİRHAN

Recommended Posts

Murat DEMİRHAN

Arkadaşlar merhaba.
Aracım zaman içinde su eksiltiyor.Örneğin 1 1,5 ayda 300 ml kadar.Egsozdan bu aralar dikkatimi çekiyor su damlaması oluyor.Servise gösterdim hocam korkma devam maaşallah taş gibi dediler.Gaz beyninin ordaki dirsekleri her ihtimale karşı değiştirdim.Lpgci başkada yerde kaçak olmadığını söyledi.Dün servisten çıkarken suyu antifirizle tamamladım ama bugün okulun önünde çıkmadan bakıyım dedim yine hafiften eksiltmiş.Antifirizle tamamladım.Arabayı sakin kullanırım.Sıkıştırmam.Bakımlarımı araç sıfırdan beri serviste yaptırırım ve aksatmam.Aracın gidişinde duruşunda çalışmasında çok şükür sıkıntı yok.Unutmadan kalorifere de baktırdım.Başka aklıma bir yer gelmiyor.Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Kapalı sistem olduğundan hiç su eksiltmemesi gerekir. Kaçağı bulmalisiniz aksi halde motor elinizde kalır. Tüm hortumlara devridaime bağlantı yerlerine LPG regülatör üne radyatore bakmalisiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Egsozdan çıkan damlamalar normal yanma sonucu oluşan bir durum. Su eksilmesi konusunda araç soğukken genleşme kabındaki sıvı biraz azalır ısınınca artar. Eğer göz yanılması değilse gerçekten eksiltiyorsa devirdaimden başlanıp sıvının dolaştığı diğer yerlere odaklanılır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

araç sıcakken  radyötöre altdan dikkatlica baktırın, başıma gelmişti bende aylarca ugraştım sadece sıcakken ve motor çalışırken radyötörden damlatıyormuş, çok ufak çatlak oluşmuş, sizinkinde de olabilir, çalışır vaziyette lift e alıp bakın.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Arkadaşların söylediklerine ilave olarak lpg t lerinden ve motor sıcak su çıkışı dirseğinin oradan kaçırabilir.Ford motoruna hakim iyi bir usta 10dk bulur.Yalnız aracı 20dk kadar devirli kullanıp öyle götürün.Kaçak olan yerde ıslaklık ele gelecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

arkadaşlar da söylemiş,genelde su kaçakları motor çalışırken olur.ilk bakılacak yerler devirdaim,lpg bağlantıları,genleşme kabının kapağı-gövdesi,su geçen borular.

arabayı kuru bir zeminde 10-+15 dk. rölantide çalıştırıp altınaı da kontrol ediniz bence.yere damlama var mı varsa nereden.

motorun üzerinde,boru girişlerinde sızıp kurumuş antifriz izi arayacaksınız,kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aynı miktarlarda eksiltme vardı termostattın kenarından kaçırıyormuş.Keçesi yenilenince düzeldi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İhsan Er

aynı sorun bende de vardı radyatör çatlak tıkayıcı ile sorunu çözdüm 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Bende de benzer bir durum vardı ben usta kurbanı oldum, su eksiltiyor diye motor yaptı bana meğersem su koyduğumuz bidon çatlamış ondan sızdırıyormuş. Kaçağı bulmanın da en iyi yöntemi arabayı ilk çalıştırdığınızda (borular, hortumlar ve motor soğukken) kaputu açıp ayrıca arabanın altına bakarak damlattığı yeri takip etmektir. Ayrıca hortumlar ısınınca genleştiği için su kaçağı duruyor. Ondan dolayı sabah ilk çalıştırmada bu şekilde bir yöntem izlemelisiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal AKMAN

Hocam benimde su eksiltme oluyordu ama ben normaldir diye düşündüm sonradan baya baya yerleri ıslatınca yedek su deposunun kaputta takılı olan yerde çatlak olduğunu gördüm galiba önceden de oradan kaçırıyormuş sonra çatlak iyice açılınca olayın farkına vardık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Arabam hiç su eksiltmiyordu.Devirdaimde bir yer genleşmeden dolayı çatlamış su boşalmış ordan erken farkettik.Arıza giderildi fakat azar azar su eksiltmeye başladı bu seferde.Aradan bir sene geçti bir arkadaşımın arabasına güldüm.Sabah işe gittim.Okulun dışında sigara içen arkadaşlar benim arabanın su akıttığını söylediler.Usta radyatörün değişmesi gerektiğini fakat kaçağın küçük olduğunu radyatöre konulacak tozla sorunun çözülebileceğini söyledi.Yaptık şimdilik idare ediyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.hepinizin tecrübelerini deneyerek bulurum İnşallah.Çok sağolun.

Yorum bağlantısı
Misafir

İlk mesajı doğru okuduysam bir yılda bir su bardağı mı eksilmiş? Aracınızın soğutma sistemine asla tıkayıcı, çatlak giderici vb.. Şeyleri koymayın.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

İlk mesajı doğru okuduysam bir yılda bir su bardağı mı eksilmiş? Aracınızın soğutma sistemine asla tıkayıcı, çatlak giderici vb.. Şeyleri koymayın.

Abi 1-1,5 ayda 300ml demiş. Baktırmak lazım sanki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolga Erdem

Yedek depo tum hortum giriş çıkışlarina bir bakın derim ben çünkü böyle bir eksiltme de benim sorunumun oradan olduğunu bulmuştuk.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Sonunda tesbit edildi.lpg nin bir t bağlantısı var.ordaki bağlantıdan kaçırıyormuş.çok sağolun.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

T leri metal olanlarla değiştirin kelepçeleri de değiştirmeyi unutmasaydınız.Brc bu konuda takdir edilecek firma kit montaj kutusundaki aksesuarları çok kaliteli.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...