M.Tuğrul Yücel 9 Nisan 2015 Paylaş 9 Nisan 2015 Arkadaşlar merhaba, Bir sorunum var ve forum içerisinde maalesef bir konu başlığında sorunu bulamadım. Konu hakkında bilgi ve yardımlarınız bekliyorum. 2011 model Focus 2 MK HB aracımın sağ arka kapı iç kilit sisteminin kilit mandalı maalesef normal konumuna gelmiyor. Merkezi kilit ile (içeriden veya dışarıdan) kilitlenme konusunda bir sorun olmamasına rağmen içeriden bakıldığında kilitler açık olduğu durumda kapı kilidi mandalı eski konumuna geri gelmiyor. Sanki gergisini onu eski haline geri bırakmıyor gibi. Değişmesi gereken bir aksam mıdır? Bu konuda fikriniz var mı? Mükremin Aktuğ arkadaşımızın görsellerinden alınmıştır. Kapı açma mandalı değil hemen üstündeki kilitleme mandalı reismdeki konumuna gelemiyor. Yarı basılı kalıyor. Yorum bağlantısı
M.Tuğrul Yücel 10 Nisan 2015 Yazar Paylaş 10 Nisan 2015 Yaklaşık 6 ay evvel hadi bir gösterelim kilitçiye niyeti ile Ankara Gölbaşı Sanayi Sitesi (!!) 'nde bir tamirhaneye gittim. Usta neyse baktı filan anlayamadı, kapı iç döşeme ve kaplamaları söktü kilit mekanizması içeride olduğu için kapı sacına ulaşmam lazım dedi, kilit mekanizmasının komple değişmesinden bahsetti. Tamiri en kötü mekanizması ile 150 TL filan olur ve kapı sac üstü panç bağlantılarını kırarak açabiliriz demesi üzerine "kapat abicim kapat" nidalarımla tekrar plastik döşemeleri toparladık. Açıkçası açıp bir bakalım olmadı geri kapatırız yaklaşımı bana güven vermedi, o yüzden yönlendirebileceğiz usta referanslarınızı beklerim arkadaşlar. Yorum bağlantısı
M.Tuğrul Yücel 28 Nisan 2015 Yazar Paylaş 28 Nisan 2015 Arkadaşlar konu ile ilgili düşünceleriniz var mı? Kendim bir şeyler yapabilir miyim? Yoksa Ankara'da işin ehli ustalara yönlendirebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Yalçın Aksoy 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Tuğrul bey aynı sorun bende de başladı 1 hafta önce kapı dışarıdan açılmadı. sonrasında baktım ki kapı içeriden kilitli kalıyor aynen anlattığınız gibi nereye götüreyim diye düşünüyorum siz çözebildiniz mi sorunu? Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Aynı sorun bende de var. Konuyu takip ediyorum. Hem de sağ arka kapı. Yorum bağlantısı
Mustafa Ceran 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 aynı durum bende de var arkadaşlar şuan.sol arka kapı maalesef açılmıyor kilitli kaldı.kilit mandalı basılı kalıyor.hiçbir şekildede oyanmıyor.kapıda açılmıyor ne içerden ne dışardan.sorun nedr ne yapmamız gerekiyo.ankaradayım Yorum bağlantısı
M.Tuğrul Yücel 15 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2015 Arkadaşlar, benim bu durum en azından kilit mekanizmasında bir probleme yol açmadı. Yani içeriden-dışarıdan açma ve merkezi kilit fonksiyonlarını yerine getirebiliyor. Hatta elimle gergisini düzeltebiliyorum fakat yavaş yavaş tekrar içeriye doğru gömülüyor. Zamanla dediğiniz gibi belkide kilitlenme mekanizmasında bir başka probleme de yol açabilir. Ben dahil imkan yada zaman bulabilen ilk arkadaşımız konu hakkında bir gelişme kaydeder ise ilk fırsatta yapılabileceklerimizi paylaşalım. Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 22 Mayıs 2015 Paylaş 22 Mayıs 2015 (düzenlendi) Bu sorunu sürücü kapısında yaşamaya başladım bu sıralar, kumandadan kilidi açıyorum bazen açılmıyor, ikincite basıyorum açılıyor. Kilidi bir güzel WD40 benzeri lubricant bir spreyle yağladım. Seyrekleşti, 1-2 gündür de çok in bim yapmama rağmen yapmadı... Bakalım böyle devam edecek mi.. 22 Mayıs 2015 tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Tuğrul Yücel 8 Haziran 2015 Yazar Paylaş 8 Haziran 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar haftasonu Ankara Şaşmaz da bir oto kilit ve elektrik tamirhanesine uğrama şansım oldu. Usta mekanizmayi kontrol etti ve merkezi kilit fonksiyonlarinda herhangi bir sorun olmadigindan, bu gergi konusunu da kafama takmamami söyledi Sorun icin kapı döşeme ve sac içinde kalan gergi halatinin değişmesi gerektiğini ve sırf kilit mandalinin basılı kalması yada eski pozisyonuna donmemesi şikayeti içinde gereksiz masraf olacağını iletti. Bu arada halat sac arkasinda kaldığı için panclarin da kirilarak açılması gerekiyor. Diyalog yuzlerde tebessümle bırakalım dağınık kalsın hemfikirleri ile son buldu. 8 Haziran 2015 tarihinde M.Tuğrul Yücel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 21 Ağustos 2015 Paylaş 21 Ağustos 2015 Arka kapıyı açtım. Sacı ve kilit mekanizmasını söktüm. (Panç falan kırmadım bir civata yardımıyla hallettim) kilit mandalını iten bir mekanizmanın sıyrılmış olduğunu gördüm. Değiştirilebilecek bir parça olmadığından. Öylece bırakıp kapıyı topladım. Kısaca bu basılı kalma hadisesi plastik bir aksamın metal bir aksam tarafından sıyırılması nedeniyle gerçekleşiyor. O plastik değişmediği sürece kapı kolunun kilit mandalı da normale dönemiyor. Geçici çözümler mümkün. Ancak değeceğini düşünmüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts