İçeriğe Yönlendir

Mondeo Vs Legacy Vs Mazda 6

Ali İnce

Recommended Posts

Ali İnce

Herkese merhabalar, bir iki baslikta daha bahsetmistim, 27000 ust limit olmak uzere babama bir araba alacagim. Eleye eleye en son bu uclu arasinda kaldim. Bahsedilen araclarin hepsi 2.0 ve otomatik, sadece mondeo dizel, digerleri tuplu. Nekadar ince eleyip sık dokumaya calissam da butcem kisitli oldugundan araclarin kmsi 200000bin civarlarinda ve temiz addedilebilecek olanini bulmak gercek manada zor. Varsa bunlarin arasindan sunu sec diyebilecek babayigit, ciksin meydana :) Artilari-eksileri, her turlu yorumunuza ve tavsiyenize acigim.

Not: Arac uzun yillar binilmek uzere alinacak yani aldiktan sonra satista zorluk kismi cok geri planda, babam yillarca cok sikintilar cekti, az biraz rahat etsin, iyi bir arabaya binsin istiyorum ama maalesef kendimi de parcalasam bu fiyatin uzerine cikamiyorum, bu faktorleri de gozonunde bulundurun lutfen. Simdiden tesekkur ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bu 3'lü arasından en pahalısı mazdadır. Klasik japon araç yalıtımsızlığı ve sorunsuzluğu arasında gidip gelinir. 

Legacy kağıt üstünde güzel ama gerçek hayatta nasıldır bilinmez. 4 ileri otomatik şanzımanı teknik verilerde manuelden az yakıyor. Arıza durumunda servis/usta ve sıkıntısı olabilir.

Mondeo için söylenecek şey, en kısa yol bilindik yoldur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Subaru orjinal  parça fiyatları çok pahalı,legacy radyatör 1000 tl ,far 1000 tl .fren balata 150 tl bu rakamların üstü var altı yok.27bine legacy alıp başınıza iş almayın.

Bence bu üçlüden en mantıklısı mondeo.

Yorum bağlantısı
Naim Durmaz

Mazda -Yetkili servis ya da en azından servis kalitesine yakın bir yerde bakımları yapıldı ise neredeyse sorunsuzdur.Bakım maliyetleri yüksek değildir ,bir çok parçasına orjinal ve yan sanayi olarak ulaşılabilir.Aracın büyüklüğünden dolayı asıl konforunu uzun yolda alırsınız ,lpg ile uyumludur.Son dönemde fiyatların artması nedeni ile geçtiğimiz yıl full donanım temiz bir araç 25 bin civarı alınabiliyorken şimdi 30 ve üzerine çıkmanız gerekebilir.

Subaru -Tipik Japon sorunsuzluğuna sahip bu araç gerek AWD sistemi gerekse boxer motorun yere yakınlığı ve dolayısı ile aracın çok üstün yol tutuşu sizi cezbedebilir,direksiz kapı camları zamanla rüzgar sesini içeri alabilir ,

Bulunduğunuz yerde yetkili servis yok ise sıkıntı yaşamanız çok yüksek ihtimaldir ,bu araçları yetkili kişilere emanet etmezseniz başınız çok ağırır.

Mondeo -Her ne kadar şu anda Mazda 6 kullanıyor olsam da sonrasında Ford Mondeo dizel düşünüyorum ama forumu incelerseniz temiz bir Mondeo bulmak çok çok zor.Servis ve yedek parçada bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ama tek sorun temizini bulmak...

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Mondeomu alırken kendime liste yapmıştım hepsi 2.0 motordu. Mondeo-mazda-subaru-accord 4 lüsünden hangini temiz bulursam alıcam demiştim mondeo rast geldi, halen de aynı düşünüyorum. Sizin yaşadığınız ilden ötürü subaruda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Mondeo dizel en iyileri gibi gözüküyor ancak bütçe dahilinde pek temizini alabileceğinizi sanmam. Üç araçtan denk gelen en temiz ve düşük kilometreli aracı alırdım, hepsi de iyi araçlar.

Şu güzelmiş mesela, vergisi kabul edilebilirse hafiften arazi aracı görüntüsüyle babanız için çok kullanışlı olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-sahibinden-orijinal-subaru-185818270/detay

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Mondeo dizel en iyileri gibi gözüküyor ancak bütçe dahilinde pek temizini alabileceğinizi sanmam. Üç araçtan denk gelen en temiz ve düşük kilometreli aracı alırdım, hepsi de iyi araçlar.

Şu güzelmiş mesela, vergisi kabul edilebilirse hafiften arazi aracı görüntüsüyle babanız için çok kullanışlı olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-sahibinden-orijinal-subaru-185818270/detay

Gercekten guzel gorunuyor da 2.5 lt motor ve ekonomi(sadece yakit degil vergiyi de dusunelim) pek bir arada bulunmaz gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Bu yaş seviyesinde yıllık 360 TL fark var 2.0 ile 2.5 arasında, tüketimin çok farklı olacağını da sanmam.

Gercekten guzel gorunuyor da 2.5 lt motor ve ekonomi(sadece yakit degil vergiyi de dusunelim) pek bir arada bulunmaz gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

o rakamlara bu üçlünün çok çok iyi durumda olanlını bulmanız mucize olur derim. 

Yorum bağlantısı
Ali İnce

Oncelikle cevaplar icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi mondeo kafama en cok yatani ama temizini bulmak gercekten cok cok zor, 15 20 gundur neredeyse bu fiyatlardaki her ilani aradim. Ailem Ankara'da yasiyor, subaru servis olarak pek sikinti cekilecegini sanmiyorum.

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=205014697&rnd=9614

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=208228995&rnd=3865

Ilk link mondeo, ikinci link legacy'e ait. Ikisi de 27000'e birakiyor son olarak. Ne dusunursunuz?

o rakamlara bu üçlünün çok çok iyi durumda olanlını bulmanız mucize olur derim.

Maalesef adim hidir elimden gelen budur :( Zaten baktikca umudum kiriliyir her gecen gun. Cok cok temizinden gectim "temiz" e kadar dustum halihazirda :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...