İçeriğe Yönlendir

Göstergedeki Saat Ayarı

Ahmet Kapan

Recommended Posts

Ahmet Kapan

herkese merhaba

aranızda yeniyim ve ilk defa ford kullanıyorum.tecrübelerinize ihtiyacım var.

aracım 2004 connect 90lık göstergedeki saati ayarlıyamıyorum.kitapçıgını inceledim denedim olmadı.

aracın teybindede saat tarih var onlarıda ayarlıyamadım.

nasıl ayarlıyabilirim yardımlarınız bekliyorum.

şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Sol taraftaki düğmeye basılı tuttuğunuzda dakika dakika ileriye doğru gitmesi gerekiyor saatin. Bunu denediniz mi?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapan

Sol taraftaki düğmeye basılı tuttuğunuzda dakika dakika ileriye doğru gitmesi gerekiyor saatin. Bunu denediniz mi?

evet denedim. sol taraftaki dügmenin yanında saat işareti var.basılı tuttum,bas çek yaptım ama degişmedi.

aracın kitapçıgında belirtildigi gibi kontagı 2.kademeye getirdim yine olmadı.acaba benmi yapamadım?

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

evet denedim. sol taraftaki dügmenin yanında saat işareti var.basılı tuttum,bas çek yaptım ama degişmedi.

aracın kitapçıgında belirtildigi gibi kontagı 2.kademeye getirdim yine olmadı.acaba benmi yapamadım?

Kontağı açıyorsunuz, sol taraftaki düğmeye 5 sn kadar basıyorsunuz, saat ve dakika yanıp sönmeye başlıyor. Daha sonra tekrar sol taraftaki düğmeye tek tek basarsanız dk kısmı tek tek atlamaya başlar. Eğer sol tarafa uzun bir şekilde basıp elinizi hiç çekmeden beklerseniz dk kısmı hızlı bir şekilde atlamaya devam eder. 

Not: Sert bir cisimle basarsanız daha sağlıklı olur parmağınız açısından, devamlı basınca acıtıyor da :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapan

Kontağı açıyorsunuz, sol taraftaki düğmeye 5 sn kadar basıyorsunuz, saat ve dakika yanıp sönmeye başlıyor. Daha sonra tekrar sol taraftaki düğmeye tek tek basarsanız dk kısmı tek tek atlamaya başlar. Eğer sol tarafa uzun bir şekilde basıp elinizi hiç çekmeden beklerseniz dk kısmı hızlı bir şekilde atlamaya devam eder. 

Not: Sert bir cisimle basarsanız daha sağlıklı olur parmağınız açısından, devamlı basınca acıtıyor da :D

kitapçıgında kontagın 1 ve 2 numarasından bahsetmiş denedim olmadı.sizin tarif ettiginiz gibi deneyecegim akşam.

kontagı tam açtıktan sonra yani göstergedeki lambalar yandıktan sonra basmaya başlayacağım dogrumudur?

malesefki çok deneme yaptım parmagımda dügmenin izi çıktmıştı  :D

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Kontak açıkken(ışıklar yanarken) veya araç çalışırken bu işlemi yapmanız lazım.
Bu arada aracınızda nasıl bir teyp var ki ondada tarih ve saat var? Sadece göstergede olması lazım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapan

Araç çalışırken ve kontak açıkken yani ışıklar yanarkende saat dügmesine basılı tuttum hiç bir degişiklik olmadı malesef.

Araçtaki teyp orjinal kendi teybi.kodu rds4000.

Teybin menüsüne girdigim zaman saat gözüküyor.

Yorum bağlantısı
engin yardaş

kardeşim km göstergesinde sol taraftaki düğmeye baslı tutup saatin yanıp sönmesini bekle daha sonra ilerletmek için sağ tarafdaki düğmeye ister basılı tutup hızlı ilerletirsin istersen tek tek basarak yaparsın tercih senin :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapan

kardeşim km göstergesinde sol taraftaki düğmeye baslı tutup saatin yanıp sönmesini bekle daha sonra ilerletmek için sağ tarafdaki düğmeye ister basılı tutup hızlı ilerletirsin istersen tek tek basarak yaparsın tercih senin :)

öncelikle herkese vermiş oldugu cevaplar için teşekkür ederim.

saat dügmesine basılı tuttum ama hiç yanma sönme olmadı saatte. :)  ya ben ayarlıyamıyorum yada bir sıkıntı var.saat normal çalışıyor.anladıgım kadarı ile 12 saatlik zaman formatında ama bir türlü ayar yapamadım. kitapçıgında 12-24 saat formatı için kontagı 1 noya getirin yazıyor.saati ayarlamak için kontagı 2 noya getirin 3 sn saat dügmesine basılı tutun yazıyor ama olmadı  :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...