İçeriğe Yönlendir

14" Jant Tavsiye

Ömer Çayırtepe

Recommended Posts

Ömer Çayırtepe

Merhabalar,

2004 Fiestam için 14" jant seti arıyorum. Jant kapaklarından kurtulmak istiyorum. Lastikleri yeni aldığım için boyut değiştirmem söz konusu değil maalesef. Önceliğim OEM jant fakat bulamazsam kormetal düşünüyorum. Tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Torkun fiesta icin urettigi jantlar var ben alicam onlardan baya iyi yorumlar okudum

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

Torkun fiesta icin urettigi jantlar var ben alicam onlardan baya iyi yorumlar okudum

Varsa link paylaşabilir misin ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu ebatta yapılan en büyük hata: pejo için üretilenlerle karıştırılır. bijon aralığpı aynıdır ama pejo jantı daha dışarda durur çamurluğa sürtme yapabilir. ET değeri 35 ve üstü olmasına dikkat edn alırken. 35 40 52.5 gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Caglar abi bu verdigim link ford icin . bayide baktirdim ford modellerine girdiginde bu model cikti sanirim bize uyar

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Evet replica fakat tork firmasinin urettigi. Bu jant markasi hakkinda iyi yorumlar okumuştum sizde bi arastirin isterseniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hakan Güneş
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba,

2012 fiesta trend arcıma geçen ay jant aldım (replika)

(http://www.jant-al.com/Jantlar.aspx?CapId=1&BijonId=3&Ofset=35&MarkaId=Marka )
linkteki ilk resimin aynısı 4 bijonlu olacak resimde hata olabilir)

Aracıma kendi lastiklerini 175x65x14 takınca ses yapmaya başladı kamyonlardaki gibi lastiğin yola sürtme sesi vınnnlama gibi. jantlarda sürtme falan yok 3-4 kere söktük baktırdık. Ustamız (tanıdık biri) et değeri 35 olduğundan dolayı birazcık 175 lastikleri dışarı doğru açtmakta o yüzden ses yapar dedi. Yeni lastik alsam ses gider mi dediğimde büyük oranda gider dedi ya da 185x60x14 al hem daha güzel görünür hemde daha iyi yol tutuşu yapar ses olmaz dedi.
size soracağım 185x60x14 lastik et 35 olan 14 jantta  çamurluğa falan sürter mi bir bilginiz var mı?

Ayrıca aşağıdaki linkten bilgileri giriyorum ama tam olarak anlayamadım. Orijinal trend modelin sac jantının et değerini ve jant ölçüsünü (5.5- 6.0- 6.5 vb.) bilemediğim için.

http://www.mutlulastik.com.tr/faydali-bilgiler/lastik-nedir/lastik-jant-hesaplama-modulu/

yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ET değerlerinden maalesef anlamıyorum ama, hazır jant almışken keşke çapı büyütüp 15-16'ya geçseydiniz.

Bilgili arkadaşlar yazacaktır şimdi.

Yorum bağlantısı
Hakan Güneş
(düzenlendi)

15 yapalım dedim jant aldığım yere aracın orjinalinden şaşma adamlar amortisörleri ona göre ayarlamıştır sürtebilir daha çok ses yapar dedi bende inandım  :unsure2:

ayrıca lastikleri de yenilemem gerekecekti 1200 TL yi falan bulur gibi oldu bende yapmadım şu an yapsaydım diye hayıflanıyorum

tarihinde Hakan Güneş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

15 yapalım dedim jant aldığım yere aracın orjinalinden şaşma adamlar amortisörleri ona göre ayarlamıştır sürtebilir daha çok ses yapar dedi bende inandım  :unsure2:

ayrıca lastikleri de yenilemem gerekecekti 1200 TL yi falan bulur gibi oldu bende yapmadım şu an yapsaydım diye hayıflanıyorum

:( 14 araca 16 taksanız dahi doğru lastik ölçüsü ile hiç bir şey olmaz.

Yorum bağlantısı
Hakan Güneş
(düzenlendi)

adam beni kandırdı o zaman uğraşmak istemedi... peki 14 janta 185x60x14 lastik takılır mı sürtme yapar mı acaba

tarihinde Hakan Güneş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

adam beni kandırdı o zaman uğraşmak istemedi... peki 14 janta 185x60x14 lastik takılır mı sürtme yapar mı acaba

Yüzde1 bile olmayan bir sapma var. Sorun olmadan kullanabiliyor olmalısınız. Muhtemelen aldığınız jantın ET değerinden dolayı sorun yaşıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Hakan Güneş

jantlarda sürtme falan yok ama lastikler acaba küçük mü geldi en olarak vınlama sesi yapıyor. acaba 185 taksak sorun olur mu onu merak ettim olmazsa takmayı düşünüyorum :)

Yorum bağlantısı
Hakan Güneş

9cb26910ac5ba4c50fb225858635ce49.jpg

Jant kombinasyon programının verdigi bilgler bu sekilde

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...