İçeriğe Yönlendir

Bu Kuş Neden Durmadan Kaşınıyor?

Serkan Aktay

Recommended Posts

Abi tartışmak için yazmadım zaten beni yanlış anlama sadece işkence ve şok kısmına katılmadıgımı söyledim.Serçeler dışardaki şartlarla yaşayabilen kuş türleridir.Ama muhabbet kuşunu salın doğaya ölürler yaşayamazlar.Kıyaslama yanlış bence.Neler neler denedim bir bilsen abi duş aldıramadım.En güzel yöntemde spreyleme oldu.Hallerinden öyle memnunlarki yanımda olsanız ver birazda şunlara ben su püskürteyim dersiniz. :blush:

Abi o zaman benim kuşlar anormal  :crazy:

'spreyleme yöntemi" nedeniyle sudan nefret ediyor olabilirler mi? :yes:

Benim muhabbet, eşim mutfakta ıspanak yıkarken suyun altına girer yıkanırdı. Bazı zamanlar kafesinde suyun aktığın duyduğu anda tepki verir, açar açmaz dosdoğru çeşmenin altına girerdi.

Bu kuşların tüylerinde bir çok  kuş cinsinde olduğu gibi ıslanmayı engelleyen yağlı bir tabaka yoktur. Bu nedenle ıslandıklarında su derilerine kadar nüfuz eder ve çok fazla üşürler. Herkes bilir ki muhabbet kuşları ıslandığında uçamaz, uçabilmek mutlaka kanatlarını kurutmak gerekir.

Onun için, muhtemeldir ki, kuşun bunyesindeki biyolojik bir döngü sonucunda yıkanmaya hazır ve hevesli olur. Bu dönemde hazırda su bulursa mutlaka yıkanacaktır.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2

Parazit olup olmadığını anlamanın en iyi yöntemi sabah kafesin tabanına bakın. Kuş gece tünediği yerden hiç kıpırdamadan dışkılamış ise kafesin içerisinde biraz tepeleme dışkı olur. Bu herhangi bir sorun olmadığı anlamına gelir. Eğer parazit vs. varsa kuş gece de sürekli kaşınacak ve tünekte sabit kalamayıp hep aynı noktaya dışkılayamayacaktır. Dışkı dağınık ise parazit ihtimali yüksektir. Ayrıca kuşunuzu yıkamayın. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Bir biyoloji öğretmeni olarak kuşların da biz insanlar gibi bir çok alerjik rahatsızlıklar geçirebileceğini biliyorum. Bu kuşun zamanımız baharından, baharın polenlerinden ya da buna benzer şeylerden etkilenebileceği konusuna dikkat.

Yukarıdakinden daha tehlikeli bir şey de parazitlerdir. Kuşlarda parazitten şüphelenirseniz mutlaka kanat ve kuyruk etrafını muayene ediniz.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

''Bu KUŞ neden durmadan kaşınıyor'' diye başlığı görünce benlik bişey zannettim ama değilmiş... Benim ihtissas saham değil. Zaten arkadaşlar gerekli cevapları vermişler :D:D:D

Aklın yolu birmiş. Aynısını düşünmüş ve aynı sözcükleri aklımdan geçirmiştim :D tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Aklın yolu birmiş. Aynısını düşünmüş ve aynı sözcükleri aklımdan geçirmiştim :D

Celalettin Hocam işimiz bu olunca ister istemez dikkat o tarafa yöneliyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

''Bu KUŞ neden durmadan kaşınıyor'' diye başlığı görünce benlik bişey zannettim ama değilmiş... Benim ihtissas saham değil. Zaten arkadaşlar gerekli cevapları vermişler  :D  :D  :D

:sandalye:  :sandalye:  hocam çok güldüm vallahi

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bir tarafı kaşınıyor [emoji48]

Komik değil bence tecrübeleriniz varsa buyrun aktarın öğrenelim.
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

yanlis görmediysem kus disi, süsüne düskün biraz:) hep ayni yeri kasiyorsa ve kasidigi yerler kellesmisse parazit vs vardir. onun disinda kendini temizlemek icin yapiyordur tahminen. ama iciniz rahat etmeyecekse bir kus saticisina veya en iyisi veterinere danisabilirsiniz.

Satıcı bana erkek diye sattı  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Aslinda tam secilmiyor videodan. Erkeklerin burunlari mavi oluyor. Yavruysa hemen belli olmuyor. Ama genelde erkek yavrularin burun deliklerinin kenarlari mavimsi oluyor. Disilerin burunlari pembe oluyor. Buyudukce acik kahve rengine dönüyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...