İçeriğe Yönlendir

Bir Mobil İmza Macerası..

Rifat Şeker

Recommended Posts

Rifat Şeker

Bir Mobil İmza Macerası ,

Turkcell Sunar..

Yaklaşık 1 haftadır süren mobil imza alma çabalarım hala devam ediyor.  Edevlet ve benzeri uygulamalarda kullanmak için mobil imza almaya karar verdim. Bunun için 2 operatörden biri olan Turkcell tercihim oldu. Önce yaşadığım kent olan Adana’da Real avm içerisindeki Aydın Aras ‘ın Turkcell bayisine gittim. Dedim ki Arkadaşım ben mobil imza kullanacağım bunun bazı gereklilikleri var bana ona uygun bir SIM kart ile beraber bir hat açalım. Tamam dedi arkadaşlar bir hattı açıp tamam bu olur işte dediler. Teşekkürler dedik çıktık.

Akşamı Akbank Direkt İnternet üzerinden mobil imza ÖN başvurusu yaptık. Hemen ardından Turkcell ‘den bir mesaj geldi. “Mobil imza başvurunuzu aldık sizi en kısa zamanda kimliğinizle TİM ‘e bekliyoruz.” Oo dedim işler hızlı yürüyor anlaşılan..

Ertesi sabah önce en yakın TİM’e gittim içeri girdim ;

-Günaydın

-Günaydın Buyurun efendim

-Ben mobil imza için Ön başvuruda bulundum sertifika için bir şeyler yapmam gerekiyormuş

- Bir dakika , eee bilmem ne hanım bu bey böyle diyor ne yapacağız

-Yok bizde öyle bir şey şu baraj lisesinin karşısında bir TİM var oraya baksın

-Efendim ee bizde yokmuş baraj lisesi..

-Tamam arkadaşım anladım iyi günler.

İkinci TİM’e gittik

-Merhaba

-Merhaba buyrun

-Ben mobil imza için Ön başvuruda bulundum sertifika için bir şeyler

-Tamam şunları doldurun kendi el yazınız ile

-Tamam ben doldurdum bunları

-Tamam şimdi bunları bir kargo poşetine koyuyorum bunları siz bu adrese kargolayacaksınız

-Bunu ben mi göndereceğim ? Kargo ücreti alınacak mı ? Neden ben gönderiyorum ?

-Efendim bu Turkcell’in bir eksikliği bunu siz göndereceksiniz ?

-Tamam öyle ise ben gönderirim.

Tabi hiç kafama yatmayan bu olay sonrasında kargoyu göndermeyip şirkete gidip kurumsal temsilcimiz olan arkadaşı aradım.

-Kardeş merhaba

-Merhaba kardeş

-Ya durum böyle böyle nedir bu işin aslı astarı

-Olur mu öyle şey ya ? sen yaz bana bir mail gönder ben bunu ilgili yerlere bildireceğim

-Tamam kardeş gönderiyorum..

Sonrasında mail yazıldı akşamı Turkcell Genel Müdürlükten olduğunu söyleyen bir arkadaşla görüştük durumu izah ettik ben size döneceğim dendi.  Dediği gibi ertesi gün arkadaş ile görüştük ve sürpriz !! bana verilen numarayı taşıyan SİM kart zaten mobil imza uyumluluğu da taşımıyormuş böylece Hoooop başa geri geldik. Telefondaki arkadaş sen hattı aldığın yere git onlar hattı ücretsiz değiştirecekler biz bu 3 bayiyi de uyardık bilgilendirdik dedi. Peki dedik bizde gittik akşam dedim ki durum bu arkadaşım bana hattı yanlış vermişsiniz. Tamam dediler hemen bakalım Aydın Aras’ın sanırım ne kadar bayisi var ise arandı ama mobil imza uyumlu SİM kart yok.. Telefon numaralarım alındı biz gelince hemen size haber verelim siz gelin halledelim dendi.

Peki ben şu anda ne durumda mıyım elimde işime yaramayan bir hat ve hayallerim var. :)

Evet bu hikayemiz daha devam edecek bakalım ilerleyen günlerde neler yaşayacağız..  Sen çok yaşa Turkcell bugünlerde uğraşacak kafa yoracak işim yokmuş gibi birde seninle uğraşacağız..

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Turkcell çok hatalı ama siz de baştan hata ile başlamışsınız :(

Direkt kurumsal temsilcinizi arasaydınız hemen yrdımcı oluyorlar, bölgede sim kart yoksa dahi başka bölgelerden "kurye" ile size direkt ulaştırıyorlar.

Biraz sabır, her şey yoluna girecek. Turkcell'de çok nadir sıkıntı yaşadığımız, ki 5 seneden çok daha fazladır kullanıyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Reklama gelip insanların beynini yıkmaya gelince on numara icraata gelince tüm firmalar fiyasko. dışarıdan bakıldığında  kurumsal kimlik içeriden bildiğin bakkal mantığı işletme malesef bu bir çok kuruluşta böyle   :bambam3:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker
(düzenlendi)

Turkcell çok hatalı ama siz de baştan hata ile başlamışsınız :(

Direkt kurumsal temsilcinizi arasaydınız hemen yrdımcı oluyorlar, bölgede sim kart yoksa dahi başka bölgelerden "kurye" ile size direkt ulaştırıyorlar.

Biraz sabır, her şey yoluna girecek. Turkcell'de çok nadir sıkıntı yaşadığımız, ki 5 seneden çok daha fazladır kullanıyoruz.

Sani , 

Haklısın ama ben kendi özel işim için kullanacağım yani şimdi ben normal bir kullanıcı olarak gidip mobil imza başvurusunda bulunursam bunları yaşayabiliyorum demek oluyor bu :) Kurumsalda bir çok şirket bu tip genelde kurumsal aboneler tarafından kullanılan işleri çözmekte iyiler fakat bireysel olarak gidip kurumsalın çok yaptığı bir işi bireysel olarak istersen işte böyle afallıyorlar.

tarihinde Rifat Şeker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Mobil imza ne işe yarar?

Serkan , 

Mobil imza Islak imza yerine geçer. Mesela Edevlet üzerinde bazı işlemler Edevlet şifresi ile yapılabilirken ileri güvenlik gerektiren işlerde Mobil imza yada benzeri araçlar gerekir. Bunlardan en kısa zamanda ulaşılabilen ve her yerde en rahat kullanabileceğin mobil imzadır.  :) Demek isterdim ama biraz uğraştıktan sonra alınabilen demek daha doğru olacak artık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Sim kartta 256'lıklar sanırım imza ile uyumlu ve 2 sene önce kart değiştirmem gerekirken Turkcel'dekiler mobil imza kullanmayacaksanız 128'lik yeter demişlerdi, fiyatı daha pahalı oluyordu. Şimdi 2 sene önce Ankarada bu bilgi varken, Adanadakilerin size  mobil uyumlu diye farklı kart vermeleri eğitim eksikliği ya da çalışan personel niteliksizliği olabilir. Bununla beraber kurumsal firma ile çalışmanın en büyük avantajı bu durumlarda sizi mağdur etmeden hızlıca aksiyon alıp çözüm sunmasıdır. Turkcell sizi mağdur etmeyecektir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Sim kartta 256'lıklar sanırım imza ile uyumlu ve 2 sene önce kart değiştirmem gerekirken Turkcel'dekiler mobil imza kullanmayacaksanız 128'lik yeter demişlerdi, fiyatı daha pahalı oluyordu. Şimdi 2 sene önce Ankarada bu bilgi varken, Adanadakilerin size  mobil uyumlu diye farklı kart vermeleri eğitim eksikliği ya da çalışan personel niteliksizliği olabilir. Bununla beraber kurumsal firma ile çalışmanın en büyük avantajı bu durumlarda sizi mağdur etmeden hızlıca aksiyon alıp çözüm sunmasıdır. Turkcell sizi mağdur etmeyecektir.

Saygılarımla.

Bundan üç sene önce mobil imza başvurusunda adrese gelip herşeyi kendisi ayarlamıştı turkcell.. Yaşanılan ildeki personel eğitimsizliğimden ve niteliksizliğinden başka birşey değil görüşüne katılıyorum :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...