İçeriğe Yönlendir

Araç Kaplama

Nevzat YÜKSEL

Recommended Posts

Nevzat YÜKSEL

Merhaba arkadaşlar,

2008 fiesta vana komple kaplama yapmak istiyorum yalnız renk konusunda tereddütteyim sizce hangi renk yapmalıyım ?

ikinci soŕum ise fiyat ne olur sizce ?

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Kaplamanın en ufak bir taş atığında ve sürtme gibi şeylerde o parçanın komple yenilenmesini gerektiğini hatırlatıyım :)

St kırmızısı güzel olur

Yorum bağlantısı

Kaplamanın en ufak bir taş atığında ve sürtme gibi şeylerde o parçanın komple yenilenmesini gerektiğini hatırlatıyım :)

St kırmızısı güzel olur

eğer işin ehli usta yaparsa lokal olarak öyle güzel kaplanıyor ki yırtılan yer :) 

Fiyat değişken, kullanılacak malzeme kalitesi önemli, 3M öneririm.

Oracal daha iyidir ama pahalıdır :) 

Renk olarak yaptıracağınız yerin skalasına bakmak lazım ve aracında varsa farklı modifiyeler bir örnek resim alalım tavsiye edelim 

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Kaplamayı yapan yer en önemli husustur kaplamada

Folyonun kalitesine göre değişir biz GMG den 2000 lirayada 10000 lirayada fiyat aldık[emoji3]

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Kaplamayı yapan yer en önemli husustur kaplamada

Folyonun kalitesine göre değişir biz GMG den 2000 lirayada 10000 lirayada fiyat aldık[emoji3]

Folyonun metrekaresi ne kadar ki, nasıl bu kadar fark olabiliyor, metrekare ile folyo mu satıyorlar yoksa tarla mı? :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Folyonun metrekaresi ne kadar ki, nasıl bu kadar fark olabiliyor, metrekare ile folyo mu satıyorlar yoksa tarla mı? :)

d53fd4a9b29b421f097d6d5343d71390.jpg

Para var huzur var[emoji41]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mat gri favorim. folyo malzemeleri aşırı çeşitli. maliyette %300 farka kadar hem de.

Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL

Cevaplarınız için teşekkürler 3m tercih edeceğim zira daha önce kullandım kaliteli bence de..aracın kapı yüzlerini evde kaplamıştım gümüş gri ve piano black olarak şuan çok ama çok güzel duruyor iyiki yapmışım..temiz bir garajım olsa kendim yapmayı düşünüyorum bir pazar günümü harcayıp..

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

o krom renklerin folyo fiyatları metrekaresi 100 euro civarı oluyor, o yüzden kaplama fiyatları da çok yüksek oluyor, bir de o krom folyo normal folyo gibi değil, normal folyo esnetilebiliyor ve hata yapılınca ısıtarak toparlamak mümkün, bunda en ufak hatada tüm parça çöp oluyor, bu da fiyatı arttıran bir durum

Yorum bağlantısı
Yalçın Sarıkaya

Cevaplarınız için teşekkürler 3m tercih edeceğim zira daha önce kullandım kaliteli bence de..aracın kapı yüzlerini evde kaplamıştım gümüş gri ve piano black olarak şuan çok ama çok güzel duruyor iyiki yapmışım..temiz bir garajım olsa kendim yapmayı düşünüyorum bir pazar günümü harcayıp..

Ankarada çokça orjinal hexis,oracal vs.satan yer var toptancı olarak illaki araştırmışsındır ama araç kaplama folyosu olarak almaya dikkat et normal reklam folyoları düz ve ince araç kaplama folyoları hava kanallı ve eğim büküm için daha kalın oluyor...toptancılardan fiyat almıştık kardeşimin astra f si ve benim fiesta için düşünüyoruz. genişlikleri standart ama uzunluk önemli. Aracı siz kaplayacaksanız ve daha önce büyük parçalarda çalışmadıysanız fire oranı çok olaraktır aracı 3 kere kaplayacak kadar folyo almakta yarar var aracı tavan dahil komple kaplamak için yaklaşık 4-5 metre gidiyor diye hesapladık biz buda 15 mtden az almamanız gerektiğini çıkarıyor ortaya toptancı fiyatları 15 mt için 200-400 arası renge göre vs.değişiyor aldığın yer uygulama için ragle vs.hediye eder zaten. uygulama için hotgunda şart tabi bunuda temin etmen gerekiyor. düzgün bir ince maket bıçağı vs.derken 500-600 ü gözden çıkarman lazım bu tabi kendin kaplarsan. Uygulama ile ilgili bir sürü video var nette hepsini izle bence elin becerikli diye biliyorum yaparsın zor bir yanı yok bence ufak tefek denemeler bizde yaptık başarılı oluyor. Tek handikap aracın içe kıvrım yerlerinin de dışı gibi tertemiz olması örneğin kaputu yaptığında en az yarım cm içeri kıvırman gerekiyor ki rüzgar vs.den atmasın ama bu kıvırdığın yer yeterince temiz olazsa o iç kısımdan atmaya başlıyor bunlara dikkat etmek büyük parçalar dışında kapı kolu gibi vs.bunları sökmek gerekiyor toz olmayan bir ortamda yapmak gerekiyor hotgun kullanırken ne çok ne az tutmak gerekiyor çok ısınırsa aşırı gevşeyip yırtılma olabiliyor tam dengeli yapmak lazım.yapacağın ortam soğuk olmasın oda sıcaklığı seviyesi iyidir folyo ısındıktan sonra çabuk katılaşıyor tekrar açmak için bir kaç kere ısıttığında daha hızlı yırtılıyor. folyolar artık çok kaliteli çok hızlı ve keskin taş gelmediği sürece çok problem olmuyor olsada o parçayı değiştirmen yetiyor. 1-2 aya havalar biraz daha ısındığında bizde alıp denememizi yapacağız bakalım. şimdiden kolay gelsin sana. kardeşimin astrasına aşağıdaki maviyi bana ise sunflower mat sarı olarak gçen rengi düşünüyoruz bir de uygulama videosu ekledim.

0281318001378668108.jpg

1492150_609125819157752_1823390296_o.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL
(düzenlendi)

Ankarada çokça orjinal hexis,oracal vs.satan yer var toptancı olarak illaki araştırmışsındır ama araç kaplama folyosu olarak almaya dikkat et normal reklam folyoları düz ve ince araç kaplama folyoları hava kanallı ve eğim büküm için daha kalın oluyor...toptancılardan fiyat almıştık kardeşimin astra f si ve benim fiesta için düşünüyoruz. genişlikleri standart ama uzunluk önemli. Aracı siz kaplayacaksanız ve daha önce büyük parçalarda çalışmadıysanız fire oranı çok olaraktır aracı 3 kere kaplayacak kadar folyo almakta yarar var aracı tavan dahil komple kaplamak için yaklaşık 4-5 metre gidiyor diye hesapladık biz buda 15 mtden az almamanız gerektiğini çıkarıyor ortaya toptancı fiyatları 15 mt için 200-400 arası renge göre vs.değişiyor aldığın yer uygulama için ragle vs.hediye eder zaten. uygulama için hotgunda şart tabi bunuda temin etmen gerekiyor. düzgün bir ince maket bıçağı vs.derken 500-600 ü gözden çıkarman lazım bu tabi kendin kaplarsan. Uygulama ile ilgili bir sürü video var nette hepsini izle bence elin becerikli diye biliyorum yaparsın zor bir yanı yok bence ufak tefek denemeler bizde yaptık başarılı oluyor. Tek handikap aracın içe kıvrım yerlerinin de dışı gibi tertemiz olması örneğin kaputu yaptığında en az yarım cm içeri kıvırman gerekiyor ki rüzgar vs.den atmasın ama bu kıvırdığın yer yeterince temiz olazsa o iç kısımdan atmaya başlıyor bunlara dikkat etmek büyük parçalar dışında kapı kolu gibi vs.bunları sökmek gerekiyor toz olmayan bir ortamda yapmak gerekiyor hotgun kullanırken ne çok ne az tutmak gerekiyor çok ısınırsa aşırı gevşeyip yırtılma olabiliyor tam dengeli yapmak lazım.yapacağın ortam soğuk olmasın oda sıcaklığı seviyesi iyidir folyo ısındıktan sonra çabuk katılaşıyor tekrar açmak için bir kaç kere ısıttığında daha hızlı yırtılıyor. folyolar artık çok kaliteli çok hızlı ve keskin taş gelmediği sürece çok problem olmuyor olsada o parçayı değiştirmen yetiyor. 1-2 aya havalar biraz daha ısındığında bizde alıp denememizi yapacağız bakalım. şimdiden kolay gelsin sana. kardeşimin astrasına aşağıdaki maviyi bana ise sunflower mat sarı olarak gçen rengi düşünüyoruz bir de uygulama videosu ekledim.

Açıklaman için teşekkürler Yalçın Abi çok makbule geçti bu yazdıkların zira ben aracın kapı yüzlerini ve muhtelif yerlerini kaplarken reklamcıdan metresini 8 liraya aldığım kaplamayla yapmıştım ve sonucu da çok iyi oldu hatta tavanı bile kendim kapladım bir tane bile baloncuk oluşmadı faydasını da gördüm geçen yıl Antep te şiddetli ve büyük boyutlarda dolu yağışı oldu tavandaki folyo olmasa muhakkak çukur oluşurdu çünkü birçok araçta çukur oluşmuştu benim tavandaki folyoda ise derin çizikler ve çatlaklar oluştu..Fiyat konusunda ise aynı fikirde değilim zira Antep te daha ucuzunu bulacağıma eminim.

Not:Keşke Antep te benle aynı kafada bir fordclubtr üyesi olsa, arabaya yapmadığım proje kalmazdı :D

tarihinde Nevzat YÜKSEL tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yalçın Sarıkaya

fiyata ben hotgunda dahil etmiştim :) 15 metresi 200 ün altında olmayacaktır diye düşünüyorum yinede bulursan kalitesine bakarsın zaten çok yırtılma olursa reklamcının kafasına atarsın :D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yalçın Sarıkaya

fiyat konusunda çok iyimser davranmışız bunu anladım :) yukarıdaki sarı renk gibi güzel bir renk bir araç için fireleride hesaba katarsanız 800 civarı sadece folyosu tutuyor birde yapamadığınızı varsayarsanız tamamen çöp olmuş oluyor 300 civarı güzel bir renk bulabilseydik yapıcaktır çöpede gitse kayıp büyük olmayacaktı...Nevzat kardeşim ne yaptı bilemiyorum...

Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL

Yapım için temiz uygun bir mekan bulamıyorum şimdilik duruyor mekanı bulunca hemen başlicam. Piyasadan birkaç parça örnek aldım neredeyse aynı kalite çoğu sadece kaliteli olanların esneme payı ve yapışma kuvveti iyi. Şimdilik sadece tavandaki piano black kaplamayı yeniledim 3 yıldır rengi iyice soldu onu da 20 liraya hallettim garajda.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...