Alper Karakuyu 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 arkadaşlar eski arabam 2008 1.6 tdci 90ps fiesta idi. şimdiki aracım ise 20111.6 tdci focus 109ps. eski aracımdaki atikliği bu araçta bulamadım. fiesta resmen şahlanıyordu uçak gibiydi koltuğa yağıştırma hissi daha fazlaydı. focus ise yapıştırma hissi fiestaya göre daha az. sanki çaktırmadan hızlanıyor çok fazla hissetmiyorum. yüksek süratlerde focus farkı bariz belli 150-160 km den sonra. ama şehir içi ve ara hızlanmada fiestada sanki daha atik bir yapı vardı. ağırlık ve vites şanzıman ve turbo cinsinden dolayı mı . normal bir durum mudur yada benim focusta mı sorun var. focus 70 binde gayet bakımlı herhangi sıkıntısı yok. bu şehir içi atiklik meselesi normal mi? fiesta nın bi tık şehir içinde daha atik olması? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Fiesta nın şanzımanı kısa olduğundan tork ani ve kuvvetli hissedilir, ayrıca ağırlık olarak da tabi daha hafif. Ayrıca Fiesta da sabit volant varken focusta hareketli. Vites geçişleri daha sert hissedilir fiestada o da araç içinde daha sert tepkilerin hissedilmesine sebep oluyor Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 1.6 TDCi Ghia Fiesta unutulmaz Abi bir gün satarsam sana haber vereceğim özlemişsin belli Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 20 Nisan 2015 Yazar Paylaş 20 Nisan 2015 aynen arkadaşlar 2008 ghia 1.6 tdci 90ps fiesta mı unutamıyorum. araca binenler gaza en ufak dokunuşumda yuh diyordu. chip vs yok ama araç fişek gibiydi. focusumda konfor başta olmak üzere herşeyi üstün ama bu ani hızlanmaları eski aracımdaki gibi hissedemiyorum.ama ibreye baktığımda focusda ibreyi sağa doğru güzel yatırıyor bu kesin. fiestamda o kadar güzel yaslıyordu ki ön koltukta oturanlar arka koltuğa geçiyordu:) Satma, çok özlersin... bekar olsaydım ve büyük araba ihtiyacım olmasaydı geri dönmeyi düşünebilirdim. her gaza bastığımda eski günleri yaad ediyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Satma, çok özlersin...Bana kalsa satmam abi zaten evdekiler sığmıyor ama elimde imkan olsa ikinci araç olarak hep bırakırım aynen arkadaşlar 2008 ghia 1.6 tdci 90ps fiesta mı unutamıyorum. araca binenler gaza en ufak dokunuşumda yuh diyordu. chip vs yok ama araç fişek gibiydi. focusumda konfor başta olmak üzere herşeyi üstün ama bu ani hızlanmaları eski aracımdaki gibi hissedemiyorum.ama ibreye baktığımda focusda ibreyi sağa doğru güzel yatırıyor bu kesin. fiestamda o kadar güzel yaslıyordu ki ön koltukta oturanlar arka koltuğa geçiyordu:) bekar olsaydım ve büyük araba ihtiyacım olmasaydı geri dönmeyi düşünebilirdim. her gaza bastığımda eski günleri yaad ediyorum. Aynen öyle hissiyatı. 4. Ve 5.viteste belirli bir hıza kadar ivmelenme olarak focusu geçiyor yalnız. Bende yazılım da var cidden çok keyifli Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 20 Nisan 2015 Yazar Paylaş 20 Nisan 2015 Bana kalsa satmam abi zaten evdekiler sığmıyor ama elimde imkan olsa ikinci araç olarak hep bırakırım Aynen öyle hissiyatı. 4. Ve 5.viteste belirli bir hıza kadar ivmelenme olarak focusu geçiyor yalnız. Bende yazılım da var cidden çok keyifli yazlılımla hayal bile edemiyorum:) Göksel bu araç için güzel bir uyarı yapmıştı bana http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239995-yeni-ve-ilk-aracım-2006-fiesta-16-tdci-ghia/?p=1820813 -------------------------------------- Ailedeki sayı arttıkça araç genişletmek şart oluyor ben D sınıfı hazırlıklarına başladım bile burada yazılanların tamamına imzamı atarım. focusun bile o hissi yaşatmayacağına ihtimal bile vermezdim. şimdi bazı arkadaşlar olabilir focusta sorun mu var diye. biraz önce arkadaşın 109 luk focusuna bindim durum aynı. 1.6 fiesta tdci piyasada az bulunduğundan çoğu arkadaş deneyim yaşayamamıştır. ama bu araca binmeyen bilemez bunu . bambaşka bir makineymiş 1 Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 20 Nisan 2015 Yazar Paylaş 20 Nisan 2015 http://www.fordclubt...ghia/?p=1820813 keşke buradaki uyarıları daha önce görseydim. az çok tahmin etmiştim gerçi 2.0 dizel keser bu saatten sonra diye. neyse artık yazılım işine girecek gibi duruyorum bu aralar. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 arkadaşlar eski arabam 2008 1.6 tdci 90ps fiesta idi. şimdiki aracım ise 20111.6 tdci focus 109ps. eski aracımdaki atikliği bu araçta bulamadım. fiesta resmen şahlanıyordu uçak gibiydi koltuğa yağıştırma hissi daha fazlaydı. focus ise yapıştırma hissi fiestaya göre daha az. sanki çaktırmadan hızlanıyor çok fazla hissetmiyorum. yüksek süratlerde focus farkı bariz belli 150-160 km den sonra. ama şehir içi ve ara hızlanmada fiestada sanki daha atik bir yapı vardı. ağırlık ve vites şanzıman ve turbo cinsinden dolayı mı . normal bir durum mudur yada benim focusta mı sorun var. focus 70 binde gayet bakımlı herhangi sıkıntısı yok. bu şehir içi atiklik meselesi normal mi? fiesta nın bi tık şehir içinde daha atik olması? Fiesta focusa göre hafif bir araç ayrıca focusta hızını belli etmez. Fiestayla 80den sonra hızlandığını hissedersiniz focusta 120 den sonra İkiside çok güzel araçlar 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts