İçeriğe Yönlendir

Bla Bla Car

Ali Tatlısu

Recommended Posts

Ali Tatlısu

arkadaşlar,

aracıyla yalnız seyahat eden arkadaşlar bla bla car ile araçlarına belli bir ücret karşılığnda yol arkadaşı bulabiliyor.

bence güzel bir uygulama. 

https://www.blablacar.com.tr/

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Daha önce bir çok forumda konuşuldu.Hatta çok geyikler döndü.Türkiye'de aman aman tumayacak bir yöntem. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Şuan bulamadım ama daha önce konusu vardı. Çok olumlu görmemiştik forum olarak. Günümüz Türkiye sinde riskli bir iş..

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
  Kerem Minaz yazdı:

Şuan bulamadım ama daha önce konusu vardı. Çok olumlu görmemiştik forum olarak. Günümüz Türkiye sinde riskli bir iş..

Hem ben herkesi arabama almam.Kriterlerim var  :seytan:

Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

site içi arattım.

göremediğim için açtım.

ben alırım. memlekette 100 tane gasp oluyor diye 69 999 900 kişiye güvensizlik niye. anlamış değilim. ( nufüs 70 milyon ise )

biz buralarda bu tür olaylar duymuyoz etmiyoz ondanmı ki? 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben memlekette(Giresun) özellikle köy yolunda yürüyen kimi görsem alırım, istanbulda tam tersi.

Kerem Minaz yazdı:

Baba-oğul artist misiniz siz pozlara bak pozlara :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
  Ali Tatlısu yazdı:

site içi arattım.

göremediğim için açtım.

ben alırım. memlekette 100 tane gasp oluyor diye 69 999 900 kişiye güvensizlik niye. anlamış değilim. ( nufüs 70 milyon ise )

Şu an Türkiye'de her 3 dakikada bir eve hırsız giriyor.Günde yaklaşık 10 cinayetten ölüm,155 e yakın cinayete teşebbüs ve 90 a yakın adam yaralama vakası oluyor.Tabi bunlar kayda geçenler.Tecavüz,gasp,fidye v.s. gibi olaylar da inanamayacağımız kadar artmış durumda.

Bunun dışında dediğim gibi her insanla yolculuk yapılmaz.En başta anlaşacağın insanla yolda kavga edebilirsin.Mola ver der,sen vermek istemezsin,müziği kıs der,uyur horlar rahatsız olursun, çok konuşur keza aynı şekilde. Açıkçası ben 20-30 lira için kimseyle uzun yola gitmek istemem.Aynı bağlamda 20 lira ucuz olacak diye tanımadığım birinin arabasına ne binerim,ne kendimi riske atarım.

Köksal Yılmaz yazdı:

Ben memlekette(Giresun) özellikle köy yolunda yürüyen kimi görsem alırım, istanbulda tam tersi.

Hemşerim onu bizde çok yaparız.Çocukken öyle çok köye gidip geldik çünkü. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut
  Ali Tatlısu yazdı:

site içi arattım.

göremediğim için açtım.

Abi genelde zaten şirket çalışanları oluyor.Sürekli o yöne gidip gelen kişiler bla bla'dan ek gelir saglıyorlar.Aydından geldim bla bla car ile bir şirkette çalışan saha elamanıydı arkadaş risk çift taraflı aslında karşı tarafta kim olduğunuzu bilmiyor.Ayrıca orada kaç tane yolculuk yaptıgı yazıyor.Yorum atanlar oluyor.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Ben şehir içinde yağmurlu ve soğuk havalarda otobüs duraklarında bekleyenlere yolumun üstü ise bırakabileceğimi söylüyorum. Şimdiye kadar onlarca kişiyi bıraktım epey de sevap aldım. Hatta bir keresinde yaşlı bir teyze arabaya binmeden beni sorguya çekmişti, Mesleğin , evli misin , nerelisin :) Kendisini bırakırken de epey dua etmişti.

Belki bu alışkanlık başıma birgün iş açacak ama benim için rahat gerisi pek önemli değil.Şehirler arası aracıma birini almayı pek tercih etmem.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Hem öyle aman aman ucuz değil.Ankara İstanbul şu an 35 lira.Sitede 32 lira yazıyor. Bilet aldığınızda koltuk sigortanız oluyor.Bir anlamda güvenceli yolculuk yapıyorsunuz.

Erhan Doruk yazdı:

Ben şehir içinde yağmurlu ve soğuk havalarda otobüs duraklarında bekleyenlere yolumun üstü ise bırakabileceğimi söylüyorum. Şimdiye kadar onlarca kişiyi bıraktım epey de sevap aldım. Hatta bir keresinde yaşlı bir teyze arabaya binmeden beni sorguya çekmişti, Mesleğin , evli misin , nerelisin :) Kendisini bırakırken de epey dua etmişti.

Belki bu alışkanlık başıma birgün iş açacak ama benim için rahat geriri pek önemli değil.Şehirler arası aracıma birini almayı pek tercih etmem.

Şehiriçi çok sıkıntı olmaz.Ama şehirler arası yol çok farklı.En az 3 saat yolculuktan bahsediyoruz.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
  Ali Tatlısu yazdı:

site içi arattım.

göremediğim için açtım.

Bilecik'e maçlarım olduğu için gitmiştim .Her karşılaştığım insan çok iyi davranıyordu birbirlerine.

Öğretmen evinden spor salonunun oraya giden yaşlı kadından zorla ücret almayan bir dolmuşçu bile vardı çok garip gelmişti bize  :D Bizim burda bindiğin an inmek istediğinde ücret alırlar  :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şehir içi neyse de şehirler arası sıkıntılı bence de.. Ayrıca hiç şoförlüğünü bilmediğin bir insana güvenmiş oluyorsun.. Belki de psikopatın birisi yanına 3-5 kişiyi daha alıp öteki tarafa yolculuk yapacak bunu nereden bileceğiz :) 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Fiyatlara bakıyorum. Mesela ben her perşembe samsun trabzon akşamına da trabzon samsun yolculuk yapıyorum. Otobüsle gitsem 30 tl veriyorum. Bazı firmalar 25 tl. BlaBla da ise en az 22 TL den başlıyor. Ne anlamı kaldı onun.

Böbrek.avi olma riski de var işin ucunda :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

kimseyi almam kimseyede binmem kilometrelerce yol yürüdüm ,saatlerce araç ittirdim pişman değilim  :rolleyes:

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Güvenlik zaafiyetinin dışında, şöförlüğünü bilmediğim birinin arabasına binmek istemem.

Ayrıca atıyorum aracıma birini aldım, Allah korusun kaza oldu ve öldü o zaman ne olacak ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
  Kerem Minaz yazdı:

Köksal Yılmaz yazdı:

artiz mi?ne artizi?artiz ne arar la forumda.

...

asla öyle bir riske girmem.ne sürücü olarak ne yolcu olarak.hiç tanımadığım rastgele  biriyle bu tür bir yola çıkmam.tavsiye de etmem.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

O değilde, daha güzel bir isim bulabilirlerdi. Bla bla ne la? :D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
  Hayrettin Bahadir yazdı:

Yahu herşeyi geçtim de ne konuşucam ben elin kızıyla  :fiuw:

Bla bla  :p

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben bir girdim de kız tavlama sitesi gibi olmuş zaten, maşallah.

Ah abaza memleketim ah.

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Bu özellikle arabasına yolcu alan kişi için çok tehlikeli bir durumdur.

Yıl 2006 öğretmen arkadaş ilçeden il merkezine giderken sağanak yağmurda 50-60 yaşlarında bir kişiyi arabasına alıyor. Az ileride arkası çamur olmuş kamyonu farkedemiyor ve araçla kamyona arkadan çarpıyor. Sonuç arkadaşın omzu kaburgaları be ayağının biri kırılıyor. Amcanın ise iki ayağı kırılıyor ve ciddi kafa travması geçiriyor.

Aradan 1-2 ay geçiyor be arkadaşa bir tebligat ulaşıyor. Yetkisi yolcu taşıma, vs

Sonuç

Milyarlarca lira hastahane masrafı ve yolcu olarak aldığı amcanın iş göremez raporundan kaynaklı tazminatlar. Hepsi de arkadaşa kaldı.

Detaylarını bilmiyorum. Yorumu size bırakıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Borga Tansel
  Sami Demirpaz yazdı:

Güvenlik zaafiyetinin dışında, şöförlüğünü bilmediğim birinin arabasına binmek istemem.

Ayrıca atıyorum aracıma birini aldım, Allah korusun kaza oldu ve öldü o zaman ne olacak ? 

Otobüse binsem o şöfürü de bilmiyorum ki şöförlüğünü :)

Kaza işi dediğin gibi riskli bir durum. Ancak senin aracına binmeyi kabul eden, bunları da düşünmüş olmalı diye düşünüyorum.

Mesela ben yolyola.com'u kullanıyorum. 1 kez üniversiteli gençleri Ayvalık'a götürdüm, getirdim. Her yolculuğum öncesi ilan açıyorum. Gözüm kesmeyen kişileri zaten geri çeviriyorum.

Yorum bağlantısı

Trafik sigortaniz aracin icersindeki 3. Kisinin maddi tazminatlarini oder. Ancak burada ticari bir islem oldugu icin aracinizdaki kisi 3. Sahiz olmuyor. Bu konu da ayrica koltuk sigortasi yapilmasi lazim ki site tarafindan yapiliyor deniliyor bir kac mesaj ustte.

Ben de teaadufi dun indirdim. cok sık reklami geliyor sosyal platformlardan. Bu islem sehir icinde bize daha uygun. Buyuk sehirlerde durup duraktan yolcu almak bana gore risk. Boyle bir platformla hem 1-2tl gibi ucuz fiyata aracin sabit ve degisken maliyetleri azalir hem de belki yolcu yuku de azalir yollarda ancak ticari faaliyete giren bu tarz parlak fikirlerin vergisi verilmediginde isportacidan farki yoktur. Taksi esnafina haksızlık olur biraz.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
  Borga Tansel yazdı:

Otobüse binsem o şöfürü de bilmiyorum ki şöförlüğünü :)

Kaza işi dediğin gibi riskli bir durum. Ancak senin aracına binmeyi kabul eden, bunları da düşünmüş olmalı diye düşünüyorum.

Mesela ben yolyola.com'u kullanıyorum. 1 kez üniversiteli gençleri Ayvalık'a götürdüm, getirdim. Her yolculuğum öncesi ilan açıyorum. Gözüm kesmeyen kişileri zaten geri çeviriyorum.

Otobüs şöförü belirli testlerden geçiyor ayrıca az çok o arabayı  kullanmayı bilmese hiçbir otobüs sahibi binlerce lira verdiği arabasını o şöföre vermez.

Oyüzden otobüs şöförü ile bir tutmamak lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ergin Keçeci

Ankara-Gebze arası seyahat yapabilmek için 4 kişi ile görüştüm hepsi de kıvırdı.Çoğunun farklı amaçları var sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...