İçeriğe Yönlendir

Aracın Arkasından Gelen Gıcırtı Sesi

Hasan Baş

Recommended Posts

Hasan Baş

Aracım 2013 fiesta son bir yıldan beri sağ arka kapı tarafından bi gıcırtı sesi geliyor. Bu gıcırtı sesi tümsekten geçerken çukurlu yollardan geçerken araç sağ sola sallandığı zaman gıcırt gıcırt diye bi ses geliyor.Serviste bu sorunu tespit edemedik malesef servis kapı fitillerini spreyledi yedek lastiğin oralara bişeyler yaptılar ama gıcırtı sesi devam etti. Bende bu gün kapıdaki kilidi tutan demiri siyah bandla bandladım ama ses yinede davam etti. Bu ses kapıdan mı geliyor arka koltuk kilitlerinden mi? bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı? 

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

ben aracımı ilk aldığımda dikkatimi çekmişti bu gıcırtı .. aracım 2011 fiesta , kasisten geçince araba esneyince falan arkadan gacırtılar geliyordu . Yapman gereken çok basit .. Würth silikon sprey alıyorsun 1tane sonra arka koltukları açıyosun arka koltuk kilit yerlerine koltuğun içindeki oraya silikon spreyi sıkıyorsun ardından kilidin girdiği demirlere sıkıyorsun olay tamam .. 5 ay önce bu işlemi uyguladım daha hala tık ses gelmedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Baş

ben aracımı ilk aldığımda dikkatimi çekmişti bu gıcırtı .. aracım 2011 fiesta , kasisten geçince araba esneyince falan arkadan gacırtılar geliyordu . Yapman gereken çok basit .. Würth silikon sprey alıyorsun 1tane sonra arka koltukları açıyosun arka koltuk kilit yerlerine koltuğun içindeki oraya silikon spreyi sıkıyorsun ardından kilidin girdiği demirlere sıkıyorsun olay tamam .. 5 ay önce bu işlemi uyguladım daha hala tık ses gelmedi

Sorun koltuk kilitleri gibi gözüküyor inşallah sorunu hallederim

Yorum bağlantısı
Hasan Baş

eger koltuklardan değil ise arkada balataların orada küçük bir yay var oda aynı sesi yapar önce wd 40 ardından balata spreyi sık işlem tamamdır , koltuk dan ise tabi daha kolay

Ses kesilmezse dediğiniz işlemide yapayım 

Yorum bağlantısı
Tamer Terzi

Benzer bir gıcırtı ses sorunu bende yaşadım. Bende sorun sol arka koltuk kilidindeki boşluktan kaynaklı olduğunu belirledik,

çözüm, o an için elime ilk geçen bir parça üstübü yü kilindin bağlandığı demir parçasına doladım, sonuç, sesten eser kamadı. :)

Ama kalıcı bir çözüm yazan olursa bende uygularım

Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

aklımda kalsın ama benim araç çok soğuk havalarda gıcırtı yapmıştı havalar ısındı ses seda yok bakalım ne zaman ortaya çıkacak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...