Sertaç Özdemir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Merhabalar. Aracım 2006 model 95000 km de. Geçen hafta köye gittiğimde yollar biraz taşlıktı ve bir ara altı sürter gibi oldu ve başka bir yerde aracı olduğum yerden çıkarabilmek için pati çektirdirdim önden keskin balata kokusu geldi. Akşam eve döndüm ve aracı park ederken geri vitese takıp ilerlemeye başladığımda önden bir ses geldi ses ilk başta titreşim şeklindeydi. Daha sonra araca toz kaçmıştır diye düşündüm ve arabayı yıkattım. Akabinde yine geri vitese takıp her gaza basıp çekmemde önden tik sesi geliyor ve önden titreme olşuyor. Bu ses bazende 2. vitese takarkende çok sessiz şeklilde oluyor. Neden olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 enteresan tik sesi ve titreşim ve önceki olaylar olaylar.. araç durur vaziyette iken 5 vitese tak devri 4500 devire çıkar debriyajı birden bırak araç stop etmiyorsa debriyaj balatasının helvasını hazırla. yok stop ediyorsa da kulakları falan bir kontrol ettir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Motor kulaklarını bi kontrol ettirin derim. Yorum bağlantısı
Sertaç Özdemir 28 Nisan 2015 Yazar Paylaş 28 Nisan 2015 Nevzat bey arabayı 5. viteste kaldırmayı diyorsan araç stop ediyor. Başka bir forumda aynı sorunu seat aracında okudum. Balatadan demişler ama balata ne alaka? Birde vites kutusu falan kokutuyor beni Allah esirgesin. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 Tık sesi ilk kalkışlarda yapıyorsa akslardan gelir yada kırrttt diye gelir Motor kulaklarıda aynı sesi yapabilir fakat bunun sesi tık değil tok diye hissedilir. Sesi duymak lazım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts