İçeriğe Yönlendir

Stop Edince Gelen Tık Tık Sesi

Güven Kaya

Recommended Posts

Güven Kaya

arkadaşlar aracı stop edince motor kısmından sanki birşey damlıyor tık tık diye 4 saniye falan sürüyor sonra susuyor 

Yorum bağlantısı
Güven Kaya

iç sirkülasyon kapa kapanama sesi?

abi motor kismindan geliyor konsoldan gelen.aes degil
Yorum bağlantısı
Hüseyin AYDİLEK

Motor kaputu açıkken daha net duyuluyor;  saat kurma sesine benzer bir ses mi?

Yorum bağlantısı
Güven Kaya

Motor kaputu açıkken daha net duyuluyor;  saat kurma sesine benzer bir ses mi?

evet tık tık tık bir kaç saniye 

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Koyun çanı gibi bir ses geliyor benim araçta. tın tın tın şeklinde. DPF'den geldiğini Salih Usta söylemişti. Isıl genleşmeyle alakalı gibi birşey demişti.

Yorum bağlantısı

Isınan motor soğuyor,genleşen metallerden geliyor sesler diye tahmin ediyorum ben. 

Bu videodan astra opc'nin kızaran disklerinden de benzer sesler geliyor soğumaya başladığı için :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin AYDİLEK

Bende ECUnun kendini kurma sesi olarak öğrenmiştim bu tık tık sesini. Damlayan sıvının ise eğer klima açılmış ise ondan damlayan su olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

:)  o ses egr valfinizin içinde kalan kurum veya ona benzeyen parçaları temizleme görevini yapan mekanik bi parça o kadar...

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

GEçenlerde klima bakımı yaparken kaput açık stop ettim aracı ve o sesi duydum tık tık tık diye ustaya sordum ve egr valfi kendini temizliyor dedi Ali hocam çok doğru söylemiş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Kutsal Dicle

Ya bu ses benimde dikkatimi cikti bugün..yeni bi konu acacktim bunla alakali ama bu ses boyle kurbaga sesini andirir bi ses mi ciyak ciyak gibo kontagi kapattikttan sonra geliyor(1.0 ecoboost powershift aracim)

Yorum bağlantısı
Ali Savaş Erol

benzer bir ses benim 1.5 tdci fiesta da kontağı kapattıktan sonra geliyor. Sesi de şöyle tarif edeyim ; mekanik bir eşşek anırması ama sileceklerin su pompasının çıkardığı ses gibi , bildiğiniz anırma melodisi gibi bir şey. Servise de bu şekilde tarif edersem bayağı komik olacak ama yapacak bir şey yok:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...