Mehmet ÖNDER 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 Arkadaşlar merhaba forumdaki deneyimli arkadaşlarımın ve abilerimin desteğine ihtiyacım var. Sizlere madde olarak anlatmaya çalışacağım. 1- Aracım 2009 fiesta van 2- Gösterge tablosunda dişli çark içinde ünlem işareti olan uyarı lambası yanıyor ve araç sevir kesip 2000 deviri geçirmiyor 3- Aracı bilgisayara harici bi yerde bağlattım ama enjektör falan gibisine bişi söylediler. Güvenemedim baktırmaya 4- Bi kaç arkadaşım ısrar etti bende istanbul ford nuray servisine götürdüm bilgisayara bağlattım burdada arıza cihazı tespit edemedi sebebininde aracın van modeli olup comfortlardaki gibi yol bilgisayarının arızayı belirtmediğini kayıt etmediğini söylediler yani arızayı anca uyarı lambası yandığında bilgisayara takıp net bişi söyleyebiliriz dediler sıkıntı şu ki bunu sürekli yapmıyor yolda giderken bi yapıyor sonra yapmıyor götürüp baktıramıyorum Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 Arkadaşlar merhaba forumdaki deneyimli arkadaşlarımın ve abilerimin desteğine ihtiyacım var. Sizlere madde olarak anlatmaya çalışacağım. 1- Aracım 2009 fiesta van 2- Gösterge tablosunda dişli çark içinde ünlem işareti olan uyarı lambası yanıyor ve araç sevir kesip 2000 deviri geçirmiyor 3- Aracı bilgisayara harici bi yerde bağlattım ama enjektör falan gibisine bişi söylediler. Güvenemedim baktırmaya 4- Bi kaç arkadaşım ısrar etti bende istanbul ford nuray servisine götürdüm bilgisayara bağlattım burdada arıza cihazı tespit edemedi sebebininde aracın van modeli olup comfortlardaki gibi yol bilgisayarının arızayı belirtmediğini kayıt etmediğini söylediler yani arızayı anca uyarı lambası yandığında bilgisayara takıp net bişi söyleyebiliriz dediler sıkıntı şu ki bunu sürekli yapmıyor yolda giderken bi yapıyor sonra yapmıyor götürüp baktıramıyorum Söylemiş olduğun arıza ışığı şanzıman arızasıdır kardeşim hiç aksatmadan en kısa zamanda en yakın bir ford servisine götürüp baktır veya sağlam bir ustaya. Kitapçıkta okuduğuma göre şanzıman yani, hatta şöyle bir uyarı var ışık yandıktan sonra 50 km hızı geçmeyin ve 50 km mesafeden fazla yol kadetmeden aracınızı servise götürün diyor. Şanzımanı dağıtman an meselesi olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet ÖNDER 5 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2015 Söylemiş olduğun arıza ışığı şanzıman arızasıdır kardeşim hiç aksatmadan en kısa zamanda en yakın bir ford servisine götürüp baktır veya sağlam bir ustaya. Kitapçıkta okuduğuma göre şanzıman yani, hatta şöyle bir uyarı var ışık yandıktan sonra 50 km hızı geçmeyin ve 50 km mesafeden fazla yol kadetmeden aracınızı servise götürün diyor. Şanzımanı dağıtman an meselesi olabilir. Ya Nezvat bende baktım kitapçıktan ama o arızayı otomatik vitesler için yazıyor tek sıkıntı araba bunu yaptığı zaman 2000 deviri geçmiyor kendini korumaya alıyor servise gittim iki yere adam hiç biş yok diyor deli ettiler. çözemiyorum egr aklıma geliyor kızdırmalar aklıma geliyor turbo yapar dediler ama yok yok yok bu lamba yanmasın mermi gibi :D Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 Ya Nezvat bende baktım kitapçıktan ama o arızayı otomatik vitesler için yazıyor tek sıkıntı araba bunu yaptığı zaman 2000 deviri geçmiyor kendini korumaya alıyor servise gittim iki yere adam hiç biş yok diyor deli ettiler. çözemiyorum egr aklıma geliyor kızdırmalar aklıma geliyor turbo yapar dediler ama yok yok yok bu lamba yanmasın mermi gibi :D Bu arıza ışığı binlerce sebepten dolayı olabilir. İlk arıza kodunu not alsaydınız keşke, ışık yandığı an korumaya alır kendini o yüzden geçmez, kapatıp açarsanız eğer kalıcı arıza değilse geçer ışık Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 (düzenlendi) Ya Nezvat bende baktım kitapçıktan ama o arızayı otomatik vitesler için yazıyor tek sıkıntı araba bunu yaptığı zaman 2000 deviri geçmiyor kendini korumaya alıyor servise gittim iki yere adam hiç biş yok diyor deli ettiler. çözemiyorum egr aklıma geliyor kızdırmalar aklıma geliyor turbo yapar dediler ama yok yok yok bu lamba yanmasın mermi gibi :D aaa tüh ben tofaş şahini kitapçığını okumuşum çaktırma niye kafanı yoruyorsun Mehmet, gavur malı zaten kafan rahat bin çok çok motor kitler sana sıfır bir motor ayarlarız 5 Mayıs 2015 tarihinde Nevzat YÜKSEL tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emrah Etirli 5 Mayıs 2015 Paylaş 5 Mayıs 2015 (düzenlendi) Benim araçta 3. viteste arabayı biraz zorladığımda motor kendini korumaya alıyodu ve 2000 deviri geçmiyodu ustaya götürüp bilgisayara bağlattığımda hatada çıkmıyodu işin kötü tarafı, başka bir ustaya gittiğimde krank mili arızası verdi, ufak bir sensör değiştirdiler o günden beri aynı şeyi bir daha yapmadı. Ama ben çark işareti hatırlamıyorum o an göstergeler yanıp sönüyordu. 5 Mayıs 2015 tarihinde Emrah Etirli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet ÖNDER 9 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2015 Bende dişli çark içinde ünlem işareti var sarı renk o yanıyor valla kanser etti beni arıxa kaydı yok birşey çıkmıyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts