İçeriğe Yönlendir

Kahramanmaraş - Trabzon Güzergah Tavsiyesi/uyarılarılar

Fatih Öztürk27

Recommended Posts

Fatih Öztürk27

En küçüğümüz Trabzon'da asker. Mevsim güzel 3 gün de tatil yakalamışken bir gidip görelim diyoruz. Yol bilmediğim bir yol. Muhtemelen 4 kişi olacağız. Hangi güzergahı takip etmeli, nelere dikkat etmeli, nerede durmalı, nerede yemeli?  Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Zara'dan Erzincan istikametine gidilip Kelkit Gümüşhane yapılsa yollar daha düzgün müdür? Şebinkarahisar sonrası baya dağlık görünüyor. Gerçi bu yol her halükarda dağları aşacak.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Dediğiniz güzergah 812 km oluyor. Bi çıt daha uzun. Gümüşhane - Trabzon arası düzgün, gerisini bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin

Yanlış hatırlamıyorsam Erzincan-Kelkit arası biraz dik ve virajlı ama gidilmeyecek kadar kötü değil. Ben 6-7 yıl evvel hep o yolu kullanırdım. Gümüşhane'den sonrası zaten sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Şu haliyle ilk güzergah mı? yoksa Gümüşhane tarafı mı tercih edilmeli? Bazen kısa yol daha yorucu olabiliyor. Ama daha öncede yazdığım gibi o tarafları hiç bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Bende iki güzergahıda bilmiyorum. Trabzon 'a Erzurum üzeri gidiyorum hep, uzun olmasına rağmen bildiğim yol diye. Sizin yerinizde olsam ilk güzergahı kullanırdım, beğenmezsem dönüşü diğer türlü yapardım yada tam tersi. Sonuçta git-gel yapacaksınız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Tavsiyem düzgün yol olarak.

Kayseri Çorum Samsun sahil yolundan Trabzon.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Malatya-Elazığ-Kovancılar-Bingöl-Çat-Erzurum-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon= Malatya-Elazığ arası gayet düzgün bir yol hatta kömürhan köprüsünde kavurma yiyebilirisniz Elazığ-Kovancılar-Bingöl yolu duble yol sıkıntısız Bingöl girişinde 33 asker anıtı var ziyaret edilebilinir, Bingöl-Karakoçan-Çat yaklaşık 250 km olmakla beraber biraz sıkıntılı yoldur halen yapımana devam ediyordu en son gittiğimde dikkat etmek gerekir, Çat- Erzurum yolu biraz daha düzgündür sıkıntısız geçilir, Erzurum-Bayburt yolu kop geçidi virajlıdır rampa ve inişde dikkat etmek gerekir, Bayburt-Gümüşhane yolu fena sayılmaz ama çok düzgün olduğuda sayılmaz Gümüşhane'de köme alınabilinir, Gümüşhane-Trabzon yolu ise Zigana geçidi vardır Kop geçidine göre daha iyidir fakat rampa ve virajları mevcuttur. Yanı kısacası yaklaşık araç ile 12-14 saat arası sürmektedir yol çok iyi olamamakla beraber dikat edilmesi gereken geçitleri vardır. Kazasız belasız yolculuklar.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Hayırlı yolculuklar hocam. Askere de hayırlı tezkereler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

4 kişi otogara gidilir. Bilet alınır. Rahat rahat etrafı seyrederek sohbet ederek, uyku gelince uyunarak mis gibi yayıla yayıla gidilir. Otobüs mola verdikçe etraf seyredilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Kelkit vapur gümüşhane üzeri gitmenizi tavsiye etmem. Terör olaylarından dolayı ben geçen yıl o yolu kullandım  pişman oldum ıssız sakin bir yol.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

C.tesi günü Trabzon'dan Erzurum'a geldik. Kop ve Zigana'dan geçtik. Kesinlikle imkanınız varsa Giresun tarafından gidin. Saniyelerle heyelan altında kalmaktan kurtulduk ve yolun büyük bölümünde de yolda dağdan kayıp gelen taşlar vardı. Mevsim itibariyle yağmur yumuşatıyor sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Babam gidelim deyince sular durdu gideceğiz artık. Otobüs kesinlikle iyi fikir. 3 günde 1800 km yol beni yoracak ama naçar. Hacı Babamın gönlü hoş olsun. Şebinkarahisar-Giresun hattı daha mantıklı duruyor şu an.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Şebinkarahisar - Giresun arası haritada Colin Mcrae oyunu parkuru gibi.. :biggrin:

Yorum bağlantısı

Şebinkarahisar - Giresun arası haritada Colin Mcrae oyunu parkuru gibi.. :biggrin:

yukarıda tarif ettiğim guzergahi denemenizi tavsiye ederim daha çok yer görürsünüz giz kurallarına duyduğunuz sürece sıkıntı olmaz.
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Malatya-Elazığ-Kovancılar-Bingöl-Çat-Erzurum-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon= Malatya-Elazığ arası gayet düzgün bir yol hatta kömürhan köprüsünde kavurma yiyebilirisniz Elazığ-Kovancılar-Bingöl yolu duble yol sıkıntısız Bingöl girişinde 33 asker anıtı var ziyaret edilebilinir, Bingöl-Karakoçan-Çat yaklaşık 250 km olmakla beraber biraz sıkıntılı yoldur halen yapımana devam ediyordu en son gittiğimde dikkat etmek gerekir, Çat- Erzurum yolu biraz daha düzgündür sıkıntısız geçilir, Erzurum-Bayburt yolu kop geçidi virajlıdır rampa ve inişde dikkat etmek gerekir, Bayburt-Gümüşhane yolu fena sayılmaz ama çok düzgün olduğuda sayılmaz Gümüşhane'de köme alınabilinir, Gümüşhane-Trabzon yolu ise Zigana geçidi vardır Kop geçidine göre daha iyidir fakat rampa ve virajları mevcuttur. Yanı kısacası yaklaşık araç ile 12-14 saat arası sürmektedir yol çok iyi olamamakla beraber dikat edilmesi gereken geçitleri vardır. Kazasız belasız yolculuklar.

Vedat Minör 'le yola çıkmış gibi hissettim kendimi. Harika bir yol tanımı, puanım 9/10. (Bingöl Soğukçeşme beldesindeki kelle soğan eşliğindeki o enfes kavurmayı pas geçtiğiniz için 1 puan kırdım). :D

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Sivas Erzincan 'a girmeden Kelkit Gümüşhane Trabzon yolu,  Şebinkarahisar yolundan kat be kat iyidir. Yol temiz fakat sakin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Şebinkarahisar yolu Tr'nin en kötü yoludur, sürücü dahil milletin içi dışına çıkar. Yanlız olup esp sönmeden gidilecek tek yol ayrıca :)

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Sebinkarhisar yolu trnin en kötü yoludur, sürücü dahil milletin içi dışına çıkar. Yanlız olup esp sönmeden gidilecek tek yol ayrıca :)

Keban-Kemaliye yolu bence wrc otomobilleri için yapılmış. Yol üzerinde karanlık vadi sapağı var. Manzara müthiş ama yolcular için felaket :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...