İçeriğe Yönlendir

Motor Kendiliğinden Gaz Veriyor

Selman Korur

Recommended Posts

Selman Korur

formda yeniyim araştırdım ama buna benzer bi iki konu buldum ama tam olarak çözüme yönelik cevaplar göremedim aracım 2005 model comfort lpg (atiker) takılalı 3 bin km oldu sorun yeni başladı ilk çalıştırmada doğal olarak benzin ile çalışıyor arac kendiliinden gaz veriyor devir 3 binlere 4 binlere kadar çıkıyor genelde araç boştayken yada debriyja bastığımda yapıyor vitese attğımda tekrar düzeliyor bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşkrlr

Yorum bağlantısı
Basri Karadağ

kirli enjektör boştayken yüksek devirlenme yapar diye biliyorum arabanın ilk çalışması nasıl hemen alıyomu yoksa biraz cırcırcır ediyomu.

Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan Özkan

Abi Focusta böyle rölanti sorunu oluyor rölanti sorunu üzerine sayfalarca konuşuldu bu forumda çok farklı sebeplerden olduğunu okudum lpg ile ilgili sıkıntısı olan var rölanti valfi değiştiren var gaz kelebeği değiştiren var hava hortumu değiştirip sonuca ulaşanlar var.Uzun vadeli bi sorun Çağlar Abinin bi dediği çok mantıklı gelmişti.En ufak şeylerden başlayarak büyüğe doğru gidersen illaki çözülür.İlk olarak T hortumunu kontrol edebilirsin yırtılmış yerinden çıkmış olabilir.Kötü yakıt olabilir.Rölanti valfinin fişini çekip stop edip etmediğine bakabilirsin.Gaz kelebeğini temizletebilirsin.Potansiyometreyi değiştirebilirsin.Subap ayarına baktırabilirsin kompresyon testi yaptırabilirsin.Bu benim fikrim benim aracımdada oluyordu hiçbir şey yapmadım Maşşallah kendi kendine düzeldi.Ama rölantim yinede arada dalgalanıyor yaza Edirne den İzmir e Ustaellere göstericem bu işlerde aracın dilinden anlayan ustayı bulmak sorunun yarısını çözmek oluyor.

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

2-3 hafta önce bende de aynısı oldu. Even çıktım markete ulaştığımda debriyaja basmamla aracın 3 bin devire çıkması bir oldu sonra bidaha olmadı. Bi ara da gaz pedalı taklıldı yine böyle yüksek devire çıkmıştı (yada kendiliğinden gaz verme sorunu oldu ben gaz pedalı takıldı sandım). 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Rasim Bolat
(düzenlendi)

bugün aynı sorun bende de oldu;

daha önce rolanti  valfi temizlendi

gaz kelebeği temizlendi  

kartel havalandırma hortumu değiştirildi

bujiler yeni 

yakıt shell'den başka yerden yakıt asla almam 

soruna gelince araba vitesi boşa almama rağmen 3000 devirlere fırlıyor yüksek devirde çalışıyor .  

tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selman Korur

Carbon clean yapıldı yakıt değiştirme hiç olmadı zaten sabit byirden alıyorum boğaz kelebeği de temizlendi sedece ilk çalıştırmadan sonra yapıyor bu sorunu

kirli enjektör boştayken yüksek devirlenme yapar diye biliyorum arabanın ilk çalışması nasıl hemen alıyomu yoksa biraz cırcırcır ediyomu.

İlk çalışmada genelde marş alıyor cırcırcır yapması bazen oluyor

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Basit bir test ile kompresyon kaçağı olup olmadığına bakın sonuca ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...