İçeriğe Yönlendir

Jant Degıstırmek Istıyorum Ama Sorularım Var

Efe Özer

Recommended Posts

Efe Özer

Arkadaslar aracım 2007 fiesta.Ustunde standart 14 ınc teneke jant var.Ben bu jantı collection yada cool donanımın 15 ınc jantı ıle degıstırmek ıstıyorum.

Size birkac soru sormak istiyorum.

1)Ust donanımın orjınal jantı 195-50-15 ustundekı lastık 175-65-14 sımdı bu durumda yanak daralmıs balon yapma,konforda bozulma,yol tutusunda bozulma olur mu?

2)Collectıon donanımı ıle comfort donanımında jant ebatlarından oturu suspansıyonda yaylarda yanı alt takımda bır farklılık varmı?

3)Teneke janttan collectıon jantına gecınce aracta cekıste bır dusme olurmu sonucta teneke jantlar cok daha hafıf.

4)Birde bu collectıon jantlarının takımına ortalama kac para vermek lazım?

5)Aldıgım jantın kaynaklı yada boyalı olursa sıkıntı olurmu eger olursa nasıl anlasılır?

Asagıdakı ılanı buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-orjinal-15-fiesta-4-adet-210524405/detay/

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

minör dezavantaj olsa da tekink olarak hiç durmayın takın bunları

+10 Abim diyorsa birşey doğrudur

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

1. Aracınızın kapı içinde kullanabileceğiniz lastik ebatları mevcuttur. 15" geçtiğinizde yanak ebadı daralsa da taban genişleyeceği için balon riski azdır. Konforda bariz bir bozulma olmaz aksine yol tutuşunuz artar. Standart sapma -2,92 seviyesinde olacaktır 185-55-15 daha ideal bir ölçü gibi duruyor.0,34 standart sapma olur.

2. Süspansiyon da fark olduğunu sanmıyorum netice de takacağınız ebat uçuk bir ebat değil.

3. Bunu hissetmezsiniz.

4. Orjinal jant olduğundan emin olun. Parça kodu üretim yeri ve ET değerlerini mutlaka kontrol edin. Çok temiz takıma 500 tl yi geçmeyin.(Sadece Jant için)

5, Boya da sıkıntı olmaz ancak kaynaklı jant her an kırılmaya müsait olabilir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fabrikasyon jant candır cool modeli ile sizinikikn temeli de apaynıdır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Efe Özer

1. Aracınızın kapı içinde kullanabileceğiniz lastik ebatları mevcuttur. 15" geçtiğinizde yanak ebadı daralsa da taban genişleyeceği için balon riski azdır. Konforda bariz bir bozulma olmaz aksine yol tutuşunuz artar. Standart sapma -2,92 seviyesinde olacaktır 185-55-15 daha ideal bir ölçü gibi duruyor.0,34 standart sapma olur.

2. Süspansiyon da fark olduğunu sanmıyorum netice de takacağınız ebat uçuk bir ebat değil.

3. Bunu hissetmezsiniz.

4. Orjinal jant olduğundan emin olun. Parça kodu üretim yeri ve ET değerlerini mutlaka kontrol edin. Çok temiz takıma 500 tl yi geçmeyin.(Sadece Jant için)

5, Boya da sıkıntı olmaz ancak kaynaklı jant her an kırılmaya müsait olabilir.

Dedıgınız parca numarası et degerı nasıl bırsey nerden bakacaz?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Dedıgınız parca numarası et degerı nasıl bırsey nerden bakacaz?

Genellikle jantın iç kısmında kolun birinde ya da göbek kısmında  Ford logosu diğer kolda ET değeri

bir diğer kolda parça numarası diğer koldada üretim yeri ya da markası yazar. Örnek bulmaya çalışacağım.

Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)

fabrikasyon jant candır cool modeli ile sizinikikn temeli de apaynıdır

Ya yanak olayı beni cok korkutuyor.Cunku daha once 225-45-17 lastıklı a3 tdı kullandım araba bıldıgın takır tukurdu.Sımdı 65 yanakdan 50 ye dusunce bızım fıestada takır tukur mu olacak?Yada abının tavsıye ettıgı gıbı 185-55-15 lastık taksak nasıl olur?

Teaekkurler

tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bu ilanda örneği var.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-ford-fiesta-collecion-yeni-model-15-inc-orjinal-celik-jant-208120024/detay

Ya yanak olayı beno cok korkutuyor.Cunku yaklasık daha once 225-45-17 lastıklı a3 tdı kullandım araba bıldıgın takır tukurdu.Sımdı 65 yanakdan 50 ue dusunce bızıö fıestada takır tukur mu olacak?Yada abının tavsıye ettıgı gıbı 185-55-15 lastık taksak nasıl olur?
Teaekkurler

Kapı içindeki ebatta ne yazıyorsa onu tak sorun yaşamazsın.

17" gibi kesinlikle olmaz merak etme. Çağlar abinin dediği gibi minör bir fark olur o da absorbe edilebilir.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Murat'ın ilanı bana daha cazip geldi nedense. sorunsuz gibi görünüyorlar....

Yorum bağlantısı
Onur Bulut
(düzenlendi)

195 45 16 ebat kullanıyorum.175 65 14 ebattan sonra öyle abartıldıgı kadar konforda bir fark olmadı zaten konforsuz araç bizimkiler ama Eibach yaylar ile orijinal yaydan daha konforlu oldu araç.Uygun ebat lastik takarsanız çekiştede bi fark olmaz.

tarihinde Onur Bulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

195/45/16 kullanıyorum sizin geçmek istediğiniz ebattan daha da dar yanaklı, ancak lastik üreticileri de buna göre destek yapıyorlar, tabi lastiğin yük endeksi hız endeksine göre vs değişiyor. Ancak 15"e geçtiğinizde zaten çok zor, dikkatli kullanım ve iyi bir lastik ile. Balon yapmak istedikten sonra arkadaşım 185/65 yanak ile bile yaptı

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Geçince 175 tabanla dolaştığım güne lanet olsun diyeceksiniz yol tutuşu görünce ben de 195 45r16 kullanıyorum bu arada

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Murat beyin ilk linkte verdiği takımın aynısını üzerlerindeki lassa 2014 impetus revo+ larla beraber 900tlye aldım emsal olması açısından. Ayrıca ben konfor ve performans da bir fark hissedemedim ama yol tutuşu ciddi derecede fark etti ayrıca 195 taban 50 yanak olduğu içinde görüntü çok hoş duruyor kısacası tavsiye ederim en ufak tereddütünüz olmasın.

Yorum bağlantısı
Efe Özer

Cok tesekkur edıyorum yardımlarınız ıcın ınsallah dedıgınız gıbı 50 yanaga dusunce tam takır tukur olmayız.Eskı teneke jantları sıfır alınmıs kıslıklarla kullanacam yenınaldıgım jantada yumusak konforlu bır lastık alacam contınental mı yoksa michelin mı tavsıye edersınız amacım yol tutusundan cok bıraz daha komfor d sınıfı bır aractan b sınıfına dusunce resmen bobrek tası kalmafı :D

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Arif Arslan
(düzenlendi)
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yorum bağlantısı
Arif Arslan

km686 güzel olmakla beraber bir de collection veya ghia jantı bakının derim ;)

teşekkür ederim, ankaraya geçince bakayım bi çıkma bulabilecek miyim?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...