Misafir 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 İnternetten almış olduğum Lenovo Laptopumu, garanti dışı kalan bir durumdan dolayı servise gönderdim (Ürünün garantisi devam etmekte). Cihazın tamiri için 311 TL ödedim. Bugün Lenovo dan arayarak, yasal sürede ( Yeni mevzuata göre 20 iş günü imiş) cihazın tamir edilemeyeceğini, bu sebepten dolayı almış olduğum yerden(firma) cihazın değişim yapılacağını ya da bedelinin tarafıma ödeneceğini söylediler. Fakat cihazın faturası yok.Dolayısı ile hangi firmadan alındığını bilemiyorum. Nereden alındığını bilsem, faturanın fotokopisini isteyeceğim. Ancak seri numarasından ilgili Lenovo sayfasından cihazın Türkiye de satıldığı ve Haziran 2016 ya kadar Garantisi nin olduğu görülmekte. Aynen şöyle yazmakta; Base Warranty Başlama Tarihi:2014-03-07 Bitiş Tarihi:2016-05-05 Garanti Türü:C03 Durum:Aktif Seri Numarası/IMEI:QB07937664 Location:Turkey Açıklama:This product has a two year limited warranty and is entitled to depot or carry-in service where available. Customers may call their local servi ce center for more information. Sizce faturaya ulaşmak için ne yapmalıyım? Lenovo nun Türkiye merkezini arasam Distribütör firmayı öğrenebilir miyim? Yardımcı olabilicek var mı? Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Öğretmenim,internetten dahi alsanız ürün faturası ile birlikte kargolanmak zorunda işin aslı.Siz sadece irsaliye ile mi malı teslim aldınız bunu anlayamadım.İrsaliye ile teslim edildiyse irsaliyeyi kesen firmanın bilgileri zaten vardır. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Hangi adresten aldiniz? Orasi ile irtibata gecip faturasini alabilirsiniz Yorum bağlantısı
Fırat Önal 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Kredi kartınızla aldıysanız ekstrenize bakarak görebilirsiniz. Nerden alındığını bulduktan sonra işiniz kolay. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Maalesef elden aldım. S....n.com sitesinden GET siz aldım. Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Maalesef elden aldım. S....n.com sitesinden GET siz aldım. Aldığınız kullanıcıya mesaj yoluyla ulaşmayı deneyebilirsiniz,fakat elinde fatura olsa gönderirdi sanırım Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Satıcının numarası falan hepsi ni silmişim, gitmiş. Adını da hatırlamıyorum, 8 ay oldu sayılır. Durum karanlık galiba... Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Hocam bu ürünün arızası neymiş acaba..Olmazsa yardımcı olmaya çalışalım.. Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Satıcının numarası falan hepsi ni silmişim, gitmiş. Adını da hatırlamıyorum, 8 ay oldu sayılır. Durum karanlık galiba... Lenovoyu arayıp sıfır cihaz istemediğinizi,süresi ne olursa olsun eski cihazınızı istediğinizi belirtseniz gönderirler sanırım ? Sonuçta ücretini ödemişsiniz Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Satıcının numarası falan hepsi ni silmişim, gitmiş. Adını da hatırlamıyorum, 8 ay oldu sayılır. Durum karanlık galiba... Abi sitede üyelik işlemlerinde yani ban özel kısmında alış işlemlerim başlığı altında görünmesi lazım. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Cihazın arızası, ekranı geriye fazla yatırmadan dolayı menteşe ve o civardaki plastik aksamın kırılması. Dolayısı ile galiba cihazın ekranını kaplayan ne var ne yok komple değişecek diye düşünüyorum. Abi sitede üyelik işlemlerinde yani ban özel kısmında alış işlemlerim başlığı altında görünmesi lazım. GET siz alınca kayıtta olmuyor haliyle. Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Yeni cihaz vermezler, üst model vermezler, DOA raporu dedikleri bedel iadesi için onay verirler. Satan kişiden sanırım 2 nci el aldınız, faturası da yoksa, Lenovo'ya şunu söyleyin. Ben üzerine fark ekleyip üst model almak istiyorum deyin, o zaman yardımcı olurlar. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Bülent bey, Lenovo TR'yi arayın ve faturasını bulamadığınızı başka elinizde ne seçenekler olduğunu sorun. Onlar cihazın hangi distribütör aracılığı ile getirildiğini söyleyebilirler. Distribütörle iletişime geçerseniz nereye sattıklarını bir ihtimal bildirebilirler. Seri numarası ile kayıt tutuyorsa distribütör çok şanslısınızdır, büyük ihtimalle nereye satıldığını söylerler. Yeni cihaz vermezler, üst model vermezler, DOA raporu dedikleri bedel iadesi için onay verirler. Satan kişiden sanırım 2 nci el aldınız, faturası da yoksa, Lenovo'ya şunu söyleyin. Ben üzerine fark ekleyip üst model almak istiyorum deyin, o zaman yardımcı olurlar. DOA raporu farklıdır. DOA'nın açılımı Dead on Arrive, yani ele geçtiğinde ölü veya 30 gün içinde ölmüş demektir. Tam kutu ile iletilirse distribütörler iade prosedürünü başlatırlar. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Bülent bey, Lenovo TR'yi arayın ve faturasını bulamadığınızı başka elinizde ne seçenekler olduğunu sorun. Onlar cihazın hangi distribütör aracılığı ile getirildiğini söyleyebilirler. Distribütörle iletişime geçerseniz nereye sattıklarını bir ihtimal bildirebilirler. Seri numarası ile kayıt tutuyorsa distribütör çok şanslısınızdır, büyük ihtimalle nereye satıldığını söylerler. DOA raporu farklıdır. DOA'nın açılımı Dead on Arrive, yani ele geçtiğinde ölü veya 30 gün içinde ölmüş demektir. Tam kutu ile iletilirse distribütörler iade prosedürünü başlatırlar. "Distribütör"ler içinde kalasın, "prosedür" olasın Sağğğni. "Dağıtıcı"lar kovalayıp yakalasın seni "işlem"e koysunlar e mi? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 "Distribütör"ler içinde kalasın, "prosedür" olasın Sağğğni. "Dağıtıcı"lar kovalayıp yakalasın seni "işlem"e koysunlar e mi? Hepte beni yakalıyon yaa, kaçcam gari bu diyardan 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Hepte beni yakalıyon yaa, kaçcam gari bu diyardan N'apim olm, çok kolay yakalanıyon sen de. Kaçma hemen, gel accık şuraya... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Bülent bey, Lenovo TR'yi arayın ve faturasını bulamadığınızı başka elinizde ne seçenekler olduğunu sorun. Onlar cihazın hangi distribütör aracılığı ile getirildiğini söyleyebilirler. Distribütörle iletişime geçerseniz nereye sattıklarını bir ihtimal bildirebilirler. Seri numarası ile kayıt tutuyorsa distribütör çok şanslısınızdır, büyük ihtimalle nereye satıldığını söylerler. DOA raporu farklıdır. DOA'nın açılımı Dead on Arrive, yani ele geçtiğinde ölü veya 30 gün içinde ölmüş demektir. Tam kutu ile iletilirse distribütörler iade prosedürünü başlatırlar. Cihazı Penta Bilgisayar firması Vatan Bilgisayara satmış( iki defa teyid ettim). Fakat Vatan Bilgisayar dan sonrasına ulaşamıyorum. Vatan Bilgisayar da cihaz görünmüyor( Seri no sundan cihazın izini süremiyorlar). Ne yapacağımı şaşırdım. Bir daha faturasız alışveriş mi? Töbe... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Cihazı Penta Bilgisayar firması Vatan Bilgisayara satmış( iki defa teyid ettim). Fakat Vatan Bilgisayar dan sonrasına ulaşamıyorum. Vatan Bilgisayar da cihaz görünmüyor( Seri no sundan cihazın izini süremiyorlar). Ne yapacağımı şaşırdım. Bir daha faturasız alışveriş mi? Töbe... Penta'dan alış fatura bilgilerini alabilmeniz mümkün müdür? Tanıdıklarım var, belki bi şeyler çıkar. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Penta'dan alış fatura bilgilerini alabilmeniz mümkün müdür? Tanıdıklarım var, belki bi şeyler çıkar. Sani Bey; Penta'dan ürünü soruşturunca en fazla bu bilgilere ulaşılabiliyorum. Ötesi yok. İlginç olan Vatan Bilgisayarda cihazın görünmemesi. Genel müdürlükteki Muhasebe birimiyle de görüştüm .Ama nafile... Seri Numarası/IMEI:QB07937664 Stok Kodu210069547 Ürün Kodu59413071 Ürün Marka ModelLENOVO UB U330 59413071 İ5-4200U 4G 500G+8GSSHD 13.3 TOUCH WIN8.1 EM Garanti Süresi24 SeriLENOVO U330 İşletim SistemiWindows 8.1 EM İşlemci Tipi4. Nesil Intel Core i5 İşlemcii5-4200U İşlemci Hızı1,60 GHz Ön Bellek3 MB Bellek4 GB Bellek TipiDDR 3 Sabit Disk - SATA500 GB Sabit Disk - SSD8 GB Disk TipiSSHD Grafik İşlemci TipiINTEL Grafik İşlemciIntel HD Grafik Grafik BellekPaylaşımlı Ekran13.3 inç Çözünürlük1366 x 768 Ekran TipiDokunmatik Ağırlık1,7 kg Optik SürücüYok WLANVar HDMIVar WebcamVar Kart OkuyucuVar RenkGri Tuş TakımıQ Klavye Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Sani Bey; Penta'dan ürünü soruşturunca en fazla bu bilgilere ulaşılabiliyorum. Ötesi yok. İlginç olan Vatan Bilgisayarda cihazın görünmemesi. Genel müdürlükteki Muhasebe birimiyle de görüştüm .Ama nafile... Seri Numarası/IMEI:QB07937664 Stok Kodu210069547 Ürün Kodu59413071 Ürün Marka ModelLENOVO UB U330 59413071 İ5-4200U 4G 500G+8GSSHD 13.3 TOUCH WIN8.1 EM Garanti Süresi24 SeriLENOVO U330 İşletim SistemiWindows 8.1 EM İşlemci Tipi4. Nesil Intel Core i5 İşlemcii5-4200U İşlemci Hızı1,60 GHz Ön Bellek3 MB Bellek4 GB Bellek TipiDDR 3 Sabit Disk - SATA500 GB Sabit Disk - SSD8 GB Disk TipiSSHD Grafik İşlemci TipiINTEL Grafik İşlemciIntel HD Grafik Grafik BellekPaylaşımlı Ekran13.3 inç Çözünürlük1366 x 768 Ekran TipiDokunmatik Ağırlık1,7 kg Optik SürücüYok WLANVar HDMIVar WebcamVar Kart OkuyucuVar RenkGri Tuş TakımıQ Klavye Penta'dan bu bilgiyi nasıl aldınız peki? Ben seri numarası ile soruşturunca ürün bulunamıyor çünkü. O yüzden fatura bilgilerini alabilir misiniz diye sormuştum. Hem Penta, hem Arena hem de Index Bilgisayar'da aradım ancak bulunmuyor. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Penta'dan bu bilgiyi nasıl aldınız peki? Ben seri numarası ile soruşturunca ürün bulunamıyor çünkü. O yüzden fatura bilgilerini alabilir misiniz diye sormuştum. Hem Penta, hem Arena hem de Index Bilgisayar'da aradım ancak bulunmuyor. http://www.penta.com.tr sayfasından Marka olarak "Lenovo" ve kategoriden "Bilgisayar - Ultrabook" seçilince üstten 5.sıradaki cihaz benim cihaza denk geliyor. Vatana satıldığını ise Penta teknik servise bağladılar, teknik serviste görevli bir eleman seri numarasından Vatan a satılmış olduğunu gördüğünü söyledi. Daha sonrasında tekrar aradım ve bu seferde muhasebe bölümünden aynı şekilde Vatan a satılmış diye bir bayan bilgi verdi. aradığım tel no: 216 528 00 00 idi. Hatta 0850 277 0 277 yi de aradım. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Hangi kargo firması ile gelmişse oradan birşeyler çıkartabilirsiniz belki. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 http://www.penta.com.tr sayfasından Marka olarak "Lenovo" ve kategoriden "Bilgisayar - Ultrabook" seçilince üstten 5.sıradaki cihaz benim cihaza denk geliyor. Vatana satıldığını ise Penta teknik servise bağladılar, teknik serviste görevli bir eleman seri numarasından Vatan a satılmış olduğunu gördüğünü söyledi. Daha sonrasında tekrar aradım ve bu seferde muhasebe bölümünden aynı şekilde Vatan a satılmış diye bir bayan bilgi verdi. aradığım tel no: 216 528 00 00 idi. Hatta 0850 277 0 277 yi de aradım. Muhasebeden kopyasını isteseydiniz ya? Ben kendi sistemimden göremiyorum maalesef, ancak ft kopyası falan olursa belki yardımcı olabilirim Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Muhasebeden kopyasını isteseydiniz ya? Ben kendi sistemimden göremiyorum maalesef, ancak ft kopyası falan olursa belki yardımcı olabilirim O zaman yarın bir daha arayayım. Bakalım bir şeyler çıkarabiliyor muyum? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Son bilgi; Vatan,Lenovo servis in tarafıma gönderdiği ve kişisel çabamla ulaşabildiğim bilgilerin kopyalarını istedi.Penta ya mail attılar. Gelen cevaba göre bana bilgi verecekler... Yorum bağlantısı
Recommended Posts